Sztárok

Áll a bál a Buckingham-palotában

Skóciában tartotta esküvőjét II. Erzsébet legidősebb lányunokája, Zara Phillips. A ceremónia boldog családi esemény volt, melyen minden hercegnő félrecsapott kalappal a fején jelent meg. Csak egyvalami miatt kaptak hajba a rokonok, mégpedig azért, mert Vilmos herceg feleségét, Katalint hangosabb éljenzés fogadta, mint a menyasszonyt.

Ez a királyi esküvő sokkal csendesebb, családiasabb volt, mint Vilmos herceg és Katalin hercegnő áprilisi menyegzője. Utóbbira 1900 vendég volt hivatalos, a világon pedig kétmilliárd ember követte tévén a ceremóniát. Zara Phillips és Mike Tindall esküvőjére csak a családot és a szűk baráti kör invitálták meg, a sajtót pedig kizárták a templomból.
Zara Phillips II. Erzsébet királynő egyetlen lányának, Anna hercegnőnek a lánya. Anna a királyi család legtöbbet dolgozó tagja, hatvanegy évesen is fáradhatatlanul járja a kórházakat, beszédeket mond, kitüntet a legkisebb városban is, így erősítendő egy közösség vagy szervezet összetartó erejét és ismerve el teljesítményét. Anna 1973-ban közemberhez, egy olimpiai bajnokhoz, Mark Phillipshez ment feleségül, a házasságból született két gyermek, a ma 34 éves Peter és 30 éves Zara. Habár a királynő unokái voltak, semmilyen rangot nem kaptak, nem hercegek, hercegnők, és a királyi fenség megszólítás sem illeti meg őket, cserébe viszont nem is kell közfeladatokat ellátniuk.

Áll a bál a Buckingham palotában

Zara díjugratásban világbajnok, és indul majd a londoni olimpián is. A 32 esztendős Mike Tindall-lal hét éve ismerték meg egymást, a sport hozta össze őket, Mike ugyanis világkupabajnok rögbiben. Hosszú ideje együtt élnek egy 800 ezer fontért vásárolt, hét hálószobás vidéki kúriában. Tavaly jelentették be az eljegyzésüket, és hogy az esküvő 2011. július 30-án lesz egy edinburgh-i kis templomban, a Cannongate Kirkben.

Áll a bál a Buckingham palotábanIde érkeztek egymás után vendégek, köztük Sir Jackie Steward egykori Forma–1-bajnok. Majd legutoljára a királyi család tagjai gördültek be autóikkal. A legnagyobb ovációt Katalin hercegnő kapta, nagyobbat, mint a néhány perccel később megérkező menyasszony, ez pedig kisebb vitát váltott ki a rokonok között. Egyesek szerint ugyanis Katalin túlzottan vágyik az emberek szeretetére, mások azonban jól tudják, nem ő „kérte”, hogy hangosabban ünnepeljék, mint férje unokatestvérét.

Az esküvőn mindenki kíváncsi volt arra, hogy Beatrice hercegnő ugyanolyan szörnyű kalapot visel-e majd, mint Vilmos herceg esküvőjén, de ezúttal a hercegnő egy elegáns, kék, félrecsapott kalapban jelent meg. Mint ahogyan az összes hercegnőn félrecsapott kalap volt. Katalin hercegnő vajszínű kosztümjéhez kiválóan illet a parabolaantenna nagyságú kalap, Anna hercegnő viszont egy alma nagyságú fejfedőt vett csak fel. Kamilla hercegnő úgy nézett ki, mintha ő lenne a koszorúslány, halványkék ruhájához egy virágokból összeállított koszorúszerűség volt fején. A királynő halvány rózsaszínben pompázott, és igencsak jókedvűnek tűnt.

A menyasszonyt apja kísérte a templomba. Zara egy lágy esésű, széles vállpántú ruhakölteményben jelent meg, fején az a tiara volt, melyet édesanyja viselt a saját esküvőjén. Stewart Parvin divattervező álmodta meg a ruhát, melyhez Zara Jimmy Choo cipőt választott, bokrétáját pedig hófehér kálából kötötték.

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top