Sztárok

Besenyei Péter is Kovács Katalinnak szurkol

Budapest, 2011. április 16. – Besenyei Péter is megtiszteli jelenlétével az augusztus 17-én startoló, szegedi kajak-kenu vb-t, méghozzá Kovács Katalin kajakkirálynő kedvéért! A műrepülő-világbajnok személyesen látogat el a Maty-érre, hogy a lelátóról biztassa barátját a hazai kajak-kenu sport történetének egyik legfontosabb eseményén.

Kovács Katalin és a magyar kajak-kenu csapat kedvéért ezrek látogatnak a héten a Szeged melletti Maty-éri versenypályára, ahol harmadik alkalommal rendezik meg a sportág világbajnokságát. A vizes sport kedvelői hamarosan elfoglalják helyüket a lelátókon, és feszült figyelemmel várják, vajon születik-e újabb csúcsteljesítmény: mindannyian tudják, Katit mindössze egyetlen győzelem választja el harmincadik világbajnoki aranyérmétől.

Névjegy – Kovács Katalin (35):

  • 1976-ban született Budapesten.
  • A világ minden idők legeredményesebb női kajakozója.
  • 1987-ben kezdte pályafutását a Bp. Spartacus egyesületben.
  • Jelenleg a Domino-Honvéd kajak-kenu szakosztályának versenyzője.
  • Első olimpiai érmét 2000-ben, első világbajnoki címét 2002-ben szerezte.
  • Kitüntetései közt szerepel a Magyar Köztársaság Érdemrend keresztje is.

 

 

A szurkolók között Besenyei Péter műrepülő világbajnok is ott lesz, aki személyes jelenlétével igyekszik bátorítani Katit az újabb kiemelkedő eredmény elérésében: ő is tudja, a Telekom által támogatott olimpiai kvalifikációs verseny kiemelkedően fontos a sportolónő számára.

A műrepülő-világbajnok és Kati barátsága több mint tíz éves, ám a kajak-kenu sporttal kötött „kötelék” még korábbra nyúlik vissza: gyermekkorában – mielőtt 15 évesen repülni kezdett – maga is kenuzott, és a sportág eseményeit azóta is figyelemmel kíséri.

Így tesz Takler Ferenc, híres szekszárdi borász is: a világbajnokság pár napja alatt szinte el sem mozdul a tévéképernyő elől, a versenyek utáni lazább időszakban pedig gyakran szervez Katinak kóstolót kiváló vörösboraiból, ahová rendszerint Besenyei Pétert is meghívja. Ilyenkor bőven jut idő a – felkészülések időszakában elmaradt – élménybeszámolókra és kikapcsolódásra.

Besenyei Péter is Kovács Katinak szurkol„Szerencsésnek tartom magam, hogy ilyen barátaim vannak” – mondja Kati. „Megértik, hogy a versenyek előtt alig jut időm a közös programokra, leginkább telefonon tudjuk tartani a kapcsolatot. Ugyanakkor azt is tudják, hogy a téli időszakban kapható vagyok egy kis lazításra, kiruccanásra.”

Természetesen Katinak a családja is szurkol, a sportrajongók drukkolása mellett ebből merít erőt.

Szerinte a verseny okozta feszültség levezetésére a házimunka és a saját otthonában eltöltött idő a legalkalmasabb: szívesen játszik kutyáival az Omszki-tóra néző háza kertjében vagy tevékenykedik a konyhában.

Hamarosan újra pihenhet egy keveset, addig azonban minden erejével a remélhetőleg aranyat hozó versenyre koncentrál.


A Telekom hosszú évek óta a hazai sportélet egyik meghatározó szponzora. Magyarország legnagyobb telekommunikációs szolgáltatója több mint másfél évtizede támogatja a Magyar Úszó Szövetséget és a Magyar Kajak-Kenu Szövetséget; az együttműködés jól mutatja, hogy a vállalat hosszú távon és megbízhatóan áll a magyar sport jövője szempontjából meghatározó sportágak mellé. A Telekom – anyagi támogatás mellett – a telekommunikációs szolgáltatások tárházával segíti a szegedi kajak-kenu világbajnokságot, ahol 2011. augusztus 17. és 21. között több mint 90 ország 2000 versenyzője a világbajnoki érmek mellett a 2012-es londoni olimpiai kvalifikációért is küzd.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top