Sztárok

Miért nem lesz ítélet Damu ügyében pénteken?

Nem hoznak ítéletet Damu Roland ügyében pénteken a Pesti Központi Kerületi Bíróságon, mivel újabb bizonyítási indítvány várható.

Miért nem lesz ítélet Damu ügyében péntek?

Ben Affleck oldalán pózol Damu exe – fotó

„A korábban kiadott tájékoztatással ellentétben a Damu Roland ellen erőszakos közösülés bűntette miatt indult büntetőügyben augusztus 26-án nem lesz ítélethirdetés, mivel a most megérkezett szakértői vélemények tanúsága szerint újabb bizonyítási indítvány várható az ügyben” – közölte a Fővárosi Bíróság hétfőn. Hozzátették: a bizonyítási eljárás továbbra is zárt tárgyaláson folytatódik.

Damu Rolandot, a Jóban Rosszban egykori szereplőjét erőszakos közösüléssel és személyi szabadság megsértésével vádolják. A tárgyalássorozatot személyiségi jogokra, illetve erkölcsi okokra hivatkozva a nyilvánosság kizárásával tartották. A vád szerint Damu 2008 szeptemberétől 2010 októberéig – kisebb-nagyobb megszakításokkal – élettársi közösségben élt a sértettel, és rendszeresen alakult ki köztük tettlegességig fajuló konfliktus. Egy ízben, 2009 nyarán egy szállodai szobában szóváltás után a férfi ököllel arcul ütötte élettársát, emiatt a nő bal szeme bevérzett. A vádirat azt is tartalmazza, hogy egy másik esetben, 2010 őszén a vádlott korábbi viszonyuk helyreállításának reményében találkozott a sértettel, a vita azonban elfajult, és a férfi folyamatosan ütlegelte, rugdosta volt élettársát.

A nő megpróbált ellenállni, de a vádlott – folytatva a bántalmazást – közösült vele. A sértett a lakásból nem tudott elmenekülni, mert a férfi az ajtót kulcsra zárta, és a történtek után csak hosszas könyörgésre engedte el volt élettársát a lakásból. A bántalmazás következtében a sértett az arcán, a nyakán, a jobb felkarján, a bal bokáján, a jobb térdhajlatán és a hátán szenvedett el zúzódásos, bevérzéses sérüléseket. A 28 éves nőt mentők szállították kórházba, onnan értesítette a rendőrséget, és feljelentette volt barátját. Az ügyészség erőszakos közösülés és személyi szabadság aljas indokból elkövetett megsértése miatt börtönbüntetést indítványozott Damu Rolanddal szemben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top