Sztárok

Unod a magas fűtésszámlát? Spórolj és hőszigetelj okosan!

Lehet, hogy elájultál, amikor tavasszal kézhez kaptad az ijesztően megnövekedett fűtésszámlát. Talán még fogadkoztál is, hogy teszel valamit, mert az eljövendő években az egekbe szökhetnek az energiaárak. Ha nem terveztél építkezést-felújítást, akkor is itt az ideje, hogy véget vess a pocsékolásnak. Tudtad, hogy a fűtési energiaveszteség 30%-a falakon keresztül távozik? Gondolkodj, és számolj velünk! A kérdéseidre a piacvezető Austrotherm válaszol. Íme, a hőszigetelési toptippek!

Meglepő, de a plusz hőszigetelés maximum 3-4 év alatt megtérül. Kattints a számításra

2. Szürkét vagy fehéret vegyek?

Válaszd a szürkét! A szomszédos Ausztriában már szinte nem is használják a fehér változatot, mivel a szürke hőszigetelő anyag hővezetési tényezője akár 30%-kal meghaladhatja a korszerűtlen fehérét.

3. Pár év alatt már pénzt termel a hőszigetelés?

Ha a szürkét választod, igen.  A többlet-energiamegtakarítás elérheti a 30%-ot is  a fehérrel szemben pl. az Austrotherm új „ csodagyereke” , a GRAFIT® REFLEX esetében, azonos anyagvastagságot feltételezve. 

Unod a magas fűtésszámlát? Spórolj és hőszigetelj okosan!

 

4.  Mennyit spórolhatok a legszuperebb hőszigeteléssel?

Sokat, ha nem a Magyarországon átlagos 5-6 cm-eset választod. Az osztrákok a 13 cm-es, a szlovákok 10 cm-es vastagságra voksolnak, épp a többletmegtakarítás miatt. Egy átlagos falfelületű családi háznál egy kiváló minőségű 12 cm-es vastagságú hőszigetelő anyag választásával akár  36 000 Ft-t spórolhatsz éves szinten.

 

5. Mi az a hőszigetelő képességi mutató?

A kereskedésben a lambda-érték után érdeklődj: ez minél alacsonyabb, annál kevesebb hő veszik el a falakon keresztül. A jelenleg a piacon kapható legjobb 0,031-es értékkel  az Austrotherm vadonatúj fejlesztése, a  GRAFIT® REFLEX rendelkezik.  

Unod a magas fűtésszámlát? Spórolj és hőszigetelj okosan!

 

6. Felújításoknál mit használjak, ha alig van hely az ajtóknál-ablakoknál?

A  GRAFIT® REFLEX igazi jolly joker: ha csak 2-3 cm hely maradt, akkor is alkalmazható.

 

Az Austrotherm újdonságát,  az egyedülállő hőszigetelő képességű Grafit Reflex homlokzati szigetelőanyagot október 31-ig akciós áron veheted meg a márkakereskedőknél.

Vége a pocsékolásnak – jön a többletmegtakarítás egy életen át.

Unod a magas fűtésszámlát? Spórolj és hőszigetelj okosan!

 

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top