Sztárok

Magyar celebnők a világban

A Newsweek magazin minap közzétett felmérése szerint Izlandon a legjobb nőnek lenni, Csádban pedig a legrosszabb. A 165 vizsgált ország közül Magyarország a 112. helyen végzett. Három, a világ különböző pontjain élő magyar sztárt kértünk meg arra, hasonlítsa össze a hétköznapi életet az idehaza tapasztalttal, és ossza meg velünk kinti élményeit.

Novák Heni
Itt él: Egyesült Államok, Los Angeles
Mennyi ideje: másfél éve
Magyar celebnők a világbanMit csinál: Színiiskolában tanul
„Nyitottabb vagyok Los Angelesben, mint odahaza, de ezt leginkább az iskolának köszönhetem. Itt mindig süt a nap, mosolyognak az emberek, és mindenki elégedettnek tűnik. A nők egy szakmához értenek, azzal keresik a kenyérre valót, majd munka után mennek haza a családjukhoz. Nem aggódnak állandóan, nem félnek egyfolytában a jövőtől. Ugyanolyan közvetlenek, mint odahaza, de csak egy pontig engednek be a magánéletükbe, megtartják a két lépés távolságot” – meséli munkatársunknak Heni, a Jóban Rosszban egykori színésznője, aki párjával, Noszály Sándorral él kint Amerikában. „Megfigyelésem szerint a magyar nők sokkal igényesebbek, mint az amerikaiak legtöbbje. Viszont az amerikaiak mindig, minden esetben betartják a szabályokat, még nem láttam, hogy átmentek volna a piros lámpán, vagy a bankban átlépték volna a földre festett vonalat addig, míg az előttük álló intézi az ügyeit.”

Zimány Linda
Magyar celebnők a világbanItt él: Oroszország, Moszkva
Mennyi ideje: Három hónapja

Mit csinál: Focista párját követte, és hamarosan nyelvet tanul kint
„Oroszországban a férfi a család feje, a nők pedig elfogadják a döntéseiket és alkalmazkodnak hozzá – kezdi Linda, aki szerint Oroszországban minden háztartási nyűg és a gyereknevelés is csakis a nő dolga. – Itthon azért a nők sok segítséget kapnak a férjeiktől. Ráadásul a magyar férfiak nagyon udvariasak, ami Oroszországban nem annyira jellemző. Viszont ott a férfiak mindent megtesznek azért, hogy asszonyaik ne szenvedjenek hiányt semmiben, és elvárják, hogy a nők mindig csinosak legyenek. Az orosz nők sokkal többet foglalkoznak a külsejükkel, mint mi, magyarok. Még a strandra is magas sarkú cipőben mennek, a frizurájuk és az öltözékük pedig minden nap makulátlan” – meséli a magyar modell.

Palotás Petra
Magyar celebnők a világbanItt él: Németország, Hamburg
Mennyi ideje: Három éve
Mit csinál: Gyermeket nevel és könyvet ír

„Néhány héttel a kislányom születése előtt landoltam Hamburgban, és az akkor még egy évre tervezett kirándulásból lassan már három év kerekedett. A hamburgi embereket sokszor illetik a hűvös jelszóval, de csak nézőpont kérdése. Lehet, hogy nehezebben engedik magukhoz közel a kívülről érkezőt, de őszinték és kedvesek” – meséli Petra, aki azt is azonnal hozzáteszi, hogy több nemzetközi felmérés alapján is Hamburgot választották Európa legélhetőbb városának. „A rengeteg zöld, a jólszervezettség, a munkalehetőség, vagy éppen a példamutató kerékpárút-hálózat miatt kaphatta ezt a címet. És valóban, nagyon szeretek itt élni, de ez nem azt jelenti azt, hogy ne hiányozna Budapest és az ottani szeretteim. Nekem a hazám mindig Magyarország marad, az otthonom pedig ott van, ahol a férjem és a kislányom. Ez jelenleg Németország, de terveink szerint lesz ez majd újra Budapest is. Most főállású édesanya vagyok, de amikor elaludt a kislányom, akkor hódolok a másik szenvedélyemnek, az írásnak, október végén jelenik meg a következő könyvem.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top