Sztárok

Gerincbetegségben szenved a műsorvezető 13 éves fia

Jaksity Kata 13 éves fia, Ábel egy veleszületett gerincbetegségben szenved. Összecsúsztak a csigolyái, ami nem ritka, ám többnyire csak 20-30 éves korban jelentkezik, és jóval később okoz fájdalmakat. Ábelnél sajnos korán jött elő.

Gerincbetegségben szenved a műsorvezető 13 éves fiaA 13 éves fiú akrobatikus kosarazik, ami sok ugrálással jár, és már hónapok óta fájlalta a hátát, édesanyja pedig elvitte orvoshoz. „Hidegzuhanyként ért a hír, hogy ez a betegség nem gyógyítható! Arra kell vigyázni, hogy ha jobb nem is lesz, legalább ne romoljon. Bár biztatott az orvos, ki tudja, mit hoz a jövő, lehet, hogy 15-20 év múlva már erre is feltalálják a gyógyírt” – mondja Jaksity Kata. A műsorvezető fiának komoly életmódváltásra volt szüksége. Fel kellett hagynia a kosarazással, viszont kötelező a gyógytorna, ami megerősíti a hátizmait. A sport mellett a 13 éves fiúnak még egy szenvedélye van, amiben már kimagasló sikereket ért el: a színészkedés. A napokban volt a Nemzeti Színházban a Szent Johanna premierje, amelyben Ábel is játszik. Ez már a harmadik darabja a teátrumban, s tavasszal, Az ember tragédiája premierjén az igazgató, Alföldi Róbert a társulat előtt bejelentette, hogy Ábel a színház első hivatalos gyermekszínésze. „A hír hallatán a színészek tapsoltak és a fiam nevét skandálták. Én pedig csak sírtam. Jól jön neki ez a siker. Egy kamasz fiúnak nem könnyű szembenéznie azzal, hogy nem tökéletes az egészsége, s figyelnie kell arra, mit szabad és mit nem. Tudom, a fiam nem szívesen beszél a betegségéről, de szoktam neki mondani: azt kell szégyellni, amit megtehettél, de nem tettél meg. Amiről nem tehetsz, azt soha ne szégyelld.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top