Sztárok

Hugh Jackman: A fiam szerint ciki vagyok

Hugh Jackman hiába napjaink egyik legnépszerűbb színésze, a fia számára még ő is ciki. A színész imád táncolni, ezt azonban a fia már kevésbé nézi jó szemmel. Jackmannel a legújabb filmje, a Vasököl kapcsán készíthettünk interjút.

Az új filmedben egykori bokszolót alakítasz. A zenés színházi gyakorlatod segített a mozgás betanulásában?
Nagyon sokat segített. Azt a jelenetet, amelyben a robottal árnyékbokszolok, úgy vettük fel, hogy a robotot egy gólyalábakon álló ember alakította. Kettőnknek egyszerre, összhangban kellett mozognunk. Ennek a jelenetnek pontos koreográfiája volt, amit ugyanúgy kellett megtanulni, mint a színpadi táncos számokat. Úgy vélem, a küzdelemhez a legjobb edzésmódszer a tánc. Például amikor a filmben megütnek, akkor a felvételnél el kellett tudnom játszani azt, hogy az ütéstől a fejem hátrahanyatlik. Ehhez képesnek kell lenned arra, hogy irányítsd a testedet. Az pedig a tánc segítségével megy.

A filmben szó esik a sportban lévő piszkos üzletről… Megváltoztatta ez a film a hozzáállásodat a sporthoz?
Nem. Imádom a sportot, nem tudsz nekem olyan rosszat mondani róla, hogy ez megváltozzon. Tudom, hogy üzleti érdekeltségek is vannak benne, és ezt persze lehet cinikusan is értelmezni. De ettől nekem a sport még tiszta dolog marad. Vannak olyan sportok, amelyekhez nem is kell agyon edzenie magát az embernek. Egyszer Kanadában forgattunk, és leállás közben néztük a tévét. Minden csatornán curling ment. Felkeltették a figyelmemet, elkezdtem curlingezni. Ebben a sportban nemtől, kortól, fizikai testalkattól függetlenül bárki lehet jó játékos. Londonban meg a dartsbajnokság kötötte le a figyelmemet.

A Vasököl című filmje bemutatóján
„Szerettem volna, hogy a vásznon úgy nézzen ki, mintha tényleg képes lennék
egy normális ütésre”
(A Vasököl című filmje bemutatóján)

És mi a helyzet a boksszal? Rajongó vagy?
Igen, az vagyok. A szerep kedvéért még külön edzésekre is jártam New Yorkban. Szerettem volna, hogy a vásznon úgy nézzen ki, mintha tényleg képes lennék egy normális ütésre. Az edző, amikor először találkoztunk, azt mondta, olyan edzéseket tart majd nekem, mintha címmeccsre készülnék. Imádtam.
Az édesapám a brit hadsereg bokszbajnoka volt. Imádott bokszolni, és rengeteget mesélt nekünk erről a sportról. De amikor én és a tesóm éppen nagyon gyepáltuk egymást, akkor azért visszafogott minket.
 
Evageline Lillyvel, filmbéli partnereddel is öklöztél? A karja úgy néz ki, mintha ő is edzett volna.
Soha nem húznék újat Evangeline-nel.  És mindenkinek azt tanácsolnám, hogy ne szórakozzon vele. Nála van az erő.

A karaktered valamelyest cinikus pasi. Mennyire nehéz a való életben a sajtó és az üzleti dolgok mellett nem cinikusnak lenni?
Az embernek küzdenie kell az ellen, hogy ilyenné váljon. Például nézhetnék cinikuson a filmiparra, de egy másik szemszögből meg tekinthetek rá úgy, hogy egy olyan területen dolgozhatok, amely igenis érdekel. Szerintem a cinikusság a csalódottság eredménye. Ha az ember azt érzi, hogy nem érte el, azt, amit szeretett volna, nem úgy él, ahogy szeretne, akkor megkeseredik. Egyszerűbb cinikusnak lenni, mint tenni valamit és megküzdeni a félelmeinkkel.

A legtöbb dolog, amit csinálok, az számára ciki.
„A legtöbb dolog, amit csinálok, az a fiam számára ciki”

 
A filmben egy apát alakítasz, aki konfliktusba keveredik a fiával. A te gyerekeid úgy gondolják, hogy menő apukájuk van?
Áh, dehogy. Nemrég turnézni voltam egy önálló esttel. Torontóban léptem fel, és egy vasárnap a gyerekeim is eljöttek az előadásra. A műsorban énekeltem egy dalt a feleségemnek, és eközben magamhoz húztam őt. Hát, ami a fiam arcára volt írva, az mindent elmondott…  Szeretek táncolni, de tudod, én vagyok Rozsomák, így a tánc nem menő… A legtöbb dolog, amit csinálok, az számára ciki.

Megnézem
Összes kép (1)
Szoktál jótékonykodni?
Három vagy négy jótékonysági akcióban is érintett vagyok. Most azonban csak egyet fogok megemlíteni, amelyről még nem sokat beszéltem. Ebben a hónapban indítjuk el a Laughing Man Coffee and Tea nevű vállalkozásunkat. Ezt a kezdeményezést két férfi inspirálta. Az egyikük a Nobel-békedíjas Muhammad Yunus, a másik pedig Paul Newman. Olyan üzletbe szerettem volna belevágni, amellyel jó ügyet szolgálok, és amelynek a népszerűsítéséhez fel tudom használni a nevemet. A kávék, teák eladásából származó bevételt jótékony célokra fordítjuk: az oktatást támogatjuk majd belőle.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top