Sztárok

Életéért küzd az amerikai sztárok kedvenc riportere

A 37 éves amerikai–olasz műsorvezetőnő, Giuliana Rancic története ma már futótűzként terjed az interneten. A nő ugyanis a tévéműsorában osztotta meg az emberekkel életének legboldogabb pillanatát, amikor két küzdelmes év után sikeres mesterséges megtermékenyítésen esett át, majd élete legfájdalmasabb napját: amikor elvetélt. A napokban pedig arról is beszélt, hogy mellrákot diagnosztizáltak nála. Hírességek sokasága, például Justin Bieber és Kelly Osbourne állt az asszony mellé Twitteren.

Szerelem a kamerák előtt

Mellrákkal küzdő nőt támogatnak a sztárok a TwitterenElső ránézésre Giuliana Rancic egy az amerikai média két lábon járó tömegtermékeiből. Szupersztárokról szóló pletykaműsor szupervékony, szupermosolygós műsorvezetője, számos médiaszerepléssel, saját valóságshow-val, néhány felejthető filmmel és milliónyi vörös szőnyegen való felvonulással a háta mögött. Kicsit alákapartunk a csillogó felszínnek, és egy lányregénybe illő, már-már giccsbe hajló közelmúltat találtunk. Az eredetileg nápolyi születésű Giuliana DePandi ötévesen költözött családjával Washingtonba. Újságíró szakon végzett, majd a médiában helyezkedett el, ráadásul nem is akárhogyan. Kisebb riporteri, színészi kitérők után 2006-ra már az egyik legnézettebb bulvárműsor, az E! News műsorvezetője lett. Ő volt az, aki élő adásban és némi flörtölés követően telibekérdezte Donald Trump amerikai milliárdos Apprentice című valóságshow-jának első győztesét, hogy amúgy mellesleg jár-e valakivel. Bill Rancic éppen nem járt, ezért amikor a forgatás leállt, volt olyan spontán, és randizni hívta Giulianát, egymásba szerettek, a többi pedig már történelem.

Válság- és IVF-kezelés a kamerák előtt

A 2007-ben összeházasodó párt a legnagyobb túlzással sem lehetne azzal vádolni, hogy idegenkednek a nyilvánosságtól. 2009-ben élő adásban beszéltek arról, amiről a legtöbb sorstársuk nem, vagy csak kevesen közülük mernének beszélni, a meddőségről és a vetélésről. Saját, tavaly indított valóságshow-jukon, a Style Networkön futó Giuliana és Billen keresztül próbálták megmutatni, mi mindenen kell átesniük azoknak a pároknak, akiknél nehézséget jelent a teherbeesés. A pár a kényszerhízókúrától az IVF-kezeléseken át mindent megmutatott a nézőknek.

Sokkoló valóság és…

Az NBC csatorna hétfői reggeli műsorában Giuliana Rancic élőben jelentette be, hogy mellrákos – később ezt a Twitteren is közölte. „Sajnos miközben azon igyekeztem, hogy sikeres legyen az IVF-beavatkozásom és terhes legyek, a mellrák korai stádiumát diagnosztizálták nálam. Egyszerűen sokkolt a dolog” – mesélte a műsorvezető, aki férjével éppen a harmadik lombikbébiprogramra készült, amikor az orvosa biztonsági okokból arra kérte, vesse alá magát mammográfiának. „A legrosszabb álmomban sem feltételeztem, hogy rosszul alakulhat valami. Olyan volt, mintha gyomorszájon rúgtak volna” – mondta Giuliana, akit még a héten megműtenek, majd hathetes sugárkezelést is kap.

…az azt követő twitt-cunami

Mellrákkal küzdő nőt támogatnak a sztárok a TwitterenA műsorvezető tegnap reggeli bejelentése úgy tűnik sokakat sokkolt, hiszen az amerikai celebvilágból többen is úgy érezték, hogy együttérzésükről biztosítják. Műsorvezetőtársa, Kelly Osbourne (Ozzy Osbourne lánya) a szokásos, dekadens stílusában annyit írt: „Szeretném, ha tudnád, hogy szeretlek, és hogy gondolok rád! Erős nő vagy, és a sz.rt is kivered ebből a rákból!” A 26 éves lány kórral szembeni indulatát talán némiképp indokolja, hogy 2002-ben az édesanyját, Sharont vastagbélrákkal operálták.
Az egyik legérdekesebb bejegyzés talán LeAnn Rimesé, akivel korábban vitába keveredett Rancic, mégpedig pont a Twitteren. A műsorvezető ugyanis egy bejegyzésében sérelmezte, hogy a szintén az XS-es méret alsó határát súroló countryénekesnő rossz példát mutat egyre inkább zörgő csontjaival. A Twitter-párbajt azóta békésen lezárták, olyannyira, hogy a LeAnn Rimes üzenetben biztosította Giulianát szeretetéről és arról, hogy imádkozik érte.

Mellrákkal küzdő nőt támogatnak a sztárok a TwitterenA bejegyzést író sztárok listája elképesztően hosszú, ráadásul legalább ennyire vegyes is a társaság. A tinisztár Justin Bieber ugyancsak szükségét érezte, hogy tweetteljen: „Imádkozni fogok Giuliana Rancicért, és sok szerencsét kívánok neki a műtéthez.” De a listában ott van Ryan Seacrest műsorvezető, Angie Harmon színésznő, Deena Nicole Cortese a Jersey Shore-ból, Lea Michele a Gleeből, Denise Richards, színésznő (egyúttal ex-Charlie Sheenné), vagy hogy kicsit nosztalgiázzunk is, a, New Kids On The Block egykori énekese, Donnie Wahlberg is.

A twittelők között az egyik első maga Giuliana férje, Bill Rancic volt, aki azt írta: „Köszönöm mindenkinek a rengeteg kedvességet és támogatást. G minden üzeneteteket olvassa. Győzni fog, ígérem, és jobb formában tér vissza, mint valaha.”

Hogy mi is a Twitter? Hivatalos megfogalmazásban egy mikroblog-szolgáltatás, azaz egy olyan ismeretségi hálózat, ahol a felhasználók távirati stílusban (maximum 140 karakterben) bejegyzéseket írogathatnak, üzengetnek/beszólogatnak egymásnak, igény szerint. Ha csak a magyarul írókra vagyunk vevők, a Turulcsirip.hu-ra menjünk, ha pedig azon belül is csak az aktuálcelebekre vagyunk kíváncsiak, a Celebstalk.hu lesz a mi helyünk.

Hogy mi is az IVF? Az in vitro fertilisatio rövidítése, hétköznapi nyelven lombikbébiprogram. Mára már itthon is egyre több a meddőségi klinika, és évi mintegy 7 ezerre teszik a magyarországi beavatkozások számát. Arra vonatkozóan, hogy hány gyereket is segítenek évente világra lombikprogram segítségével, nincs adat. Bár minden ötödik pár küzd meddőségi problémákkal, sokan nem jutnak el az IVF-centrumokba a szégyenérzet, az anyagi gondok vagy az információhiány miatt.

Amit a mellrákról tudni kell.  Itthon a nők mintegy 10 százalékánál fordul elő, középkorú nőknél, és családi hajlam esetén növekszik a kockázat a rosszindulatú daganatos megbetegedésre. Megfelelő és rendszeres önvizsgálattal, nőgyógyászati szűrésekkel időben felfedezhető, ami jelentősen növeli a gyógyulás esélyét. Évi 4–7500 új mellrákos esetet diagnosztizálnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top