Sztárok

Pánik a sztárok között! Hepatitisz- és HIV-fertőzéstől rettegnek

Valóságos pánik tört ki sztárvilágban. A hírességek által is közkedvelt halpedikűrről ugyanis azt állítják, hogy gyilkos vírusokat kaphatunk tőle.

Gyilkos vírusokat terjeszthetnek a világszerte divatos halpedikűr főszereplői, a garra rufa fajhoz tartozó apróhalak – adta ki vészjósló állásfoglalását a brit egészségvédelmi hatóság. A The Sun magazinban is közzétett jelentés szerint a halak lábról lábra terjesztik a legdurvább betegségek kórokozóit: így az AIDS-ét és hepatitiszét is. Nagy forgalmat bonyolító fish-spak szinte szétspriccelik klientúrájuk közt a vírust – elég, ha egyetlen fertőzött egyetlenegyszer lógatja bele a lábát a halak vizébe. Akármilyen kicsi sebből szivárog a vére, a halak vírushordozóvá válnak. Különösen veszélyes a halpedikűr a cukorbetegekre és a legyengült immunrendszerűekre, de a pikkelysömörben szenvedő törzsközönséget egyenesen eltiltanák a barátságosnak hirdetett kezeléstől.

Futótűzként terjedt el a kellemetlen hír a sztárvilágban, hiszen a megjelenésükre, főleg csinos és mindig ápolt lábukra kényes színésznők, énekesnők többsége kéthetente jár halpedikűröshöz. Állandó vendégek egy Los Angeles-i halpedikűrszalonban Kim Kardashian, Cameron Diaz és a fiatal Emma Roberts. Az Amerikai pite sztárja, Tara Ried néhány hete egy hasonló szalont népszerűsített Londonban, Jessica Simpson pedig valóságshow-jában reklámozott egy ilyen kezelést. De a halpedikűrt gyakran veszik igénybe férfiak is, például Woody Allen. A hír után az Egyesült Államok és Kanada bizonyos részein hatóságilag záratták be a halpedikűrszalonokat. 

 
Pánik a sztárok között! Hepatitisz és AIDS fertőzéstől rettegnek
 
Pánik a sztárok között! Hepatitisz és AIDS fertőzéstől rettegnek

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top