Sztárok

Tizenhét évesen már apa volt Tom Jones

Tom Jones a szórakoztatóipar ikonikus alakja, aki 71 évesen egyrészt még mindig az egyik legsikeresebb előadó a világon, másrészt három hét múlva Budapestre jön. Íme, néhány a korábbi eseménydús évek közül.

Tizenhét évesen már apa volt Tom Jones1953: Tizenhárom éves volt, amikor tuberkulózis miatt közel két évet kellett az ágyban töltenie.  
1956: Mindössze tizenhat éves volt, amikor otthagyta a középiskolát és dolgozni kezdett. Mindezt azért, hogy elvehesse első szerelmét, Linda Trenchardot. Még nem volt tizenhét éves, amikor megszületett első fia, Mark Woodward. Mark 1986 óta az apja menedzsere.
1963: Huszonhárom évesen alakította meg első zenekarát, Tommy Scott and the Senators néven. 1964-ben már lemezszerződése volt, a következő évben pedig elnyerte első Grammy-díját.
1970: Saját tévéshow-ja volt, This Is Tom Jones címmel, amit Golden Globe-díjra is jelöltek 1970-ben. Emellett a mozit is meghódította! Tíz filmben szerepelt, és két rajzfilmhez adta a hangját.
Tizenhét évesen már apa volt Tom Jones1992: Az elmúlt években  több mint száz filmben csendült fel a hangja, többek között a Tűzgolyóban, a Kés/Alatt sorozatban és a Mi újság, cicababá?-ban.
1999: 1999-ben megkapta a Brit Birodalom Érdemrendjét, 2006-ban pedig lovaggá ütötték.
1960–2000: Tom Jones az egyetlen előadó a világon, aki négy egymást követő évtizedben (a 60-, 70-, 80- és a 90-es években is) képes volt slágerlista-vezető dalt produkálni.

Tom Jones-koncert november 22-én a Papp László Budapest Sportarénában!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top