Sztárok

Kérdezd Kiss Tibit, a Quimby frontemberét!

Ma délután 1 órától az olvasók kérdéseire válaszol Kiss Tibor zenész, képzőművész, dalszövegíró a fórumon. <a href="https://nlc.hu/forum/?fid=441&topicid=287743">Kérdezz tőle te is!</a>

Ha az utóbbi évtizedet Magyarországon töltötted, tuti, hogy ismered a Quimbyt és enigmatikus frontemberét, Kiss Tibit. Markáns énekhangja, sokat tapasztalt személyisége kiemeli a plasztikzenészek tömegéből – valódi művész, aki nincs elszállva önmagától, sőt.

Fotó: Markovits Miklós (Budai Polgár)
Fotó: Markovits Miklós (Budai Polgár)

 

A Wikipediáról idézzük: „Diplomáját 1997-ben szerzi a Magyar Képzőművészeti Egyetemen. Zenei teljesítménye mellett költőként is számon tartják, dalszövegei sokak szerint önálló versekként is megállják helyüket, válogatott művei megjelentek a József Attila Kör kiadásában, Ventilátor blues címmel. A zene és a dalszövegírás mellett képzőművészettel, festészettel is foglalkozik.

Kérdezz te is Kiss Tibitől a fórumon!

Érzékeny, depresszióra hajló természete miatt élete során néhányszor válságba került. 2003-ban Komlón egy pszichoterápiás csoportban építette újjá magát és művészetét. Az itt megéltek hatására új dalok és képek születtek. Képzőművészként a Budai Gyermekkórházban a művészetterápiás csoport tagjait segíti művészeti fejlődésükben. Nemcsak képzőművészként és zenészként dolgozik, hanem hangoskönyveken is szerepel előadóként. Tanárként 2007-ben mutatkozott be a Magyar Íróakadémia Dalszövegíró Mesterkurzusán, ahol Varga Liviusszal együtt tartott előadásokat.”

Az utóbbi idők legnagyobb Quimby-slágerei: a Most múlik pontosan és az Ajjajjaj:

   
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top