Sztárok

A történelem öt leggyilkosabb Hasselhoff-pillanata

David Hasselhoff földi pályafutása lassan hatvan éve tart. Górcső alá vettük az amerikai Baywatch-szilikondzsungel Tarzanjának emlékezetes pillanatait, és rájöttünk, több köztük a kínos, mint a nem az. Íme, a leggyötrelmesebbek.

1. Intim mosoly élőben
Közelmúltbeli csapásából – miután az idei MTV EMA-gálán Justin Biebernek öltözött – szinte még magunkhoz térni is alig volt időnk, máris itt az újabb kín. A senior Knight Rider sármőr nyugdíjazásért kiáltó legutóbbi villantása az American Music Awards idei gáláján esett meg. Az angolszász média ügyeletes bohóca színpadra állt, alakítása pedig annak rendje és módja szerint olyan kínosra sikeredett, hogy még az egyik magyar kereskedelmi csatorna híradójában is beette magát. Az még hagyján, hogy táncolt, de mindezt egy alsónadrágban tette, miközben intim testrészén egy nagy szmájli mosolygott fájón a világra. A kínosra sikeredett csoportos produkción és a lassan nagyapa korú Hasselhoff szereplésén az sem sokat enyhített, hogy az aktuális gigasztár Justin Bieberrel együtt rázta, aki a műsor tini díszmasnijaként és vézna karját meghazudtoló módon „Sexy” feliratú izomtrikót viselt. A figyelem elvonására sajnos ez sem volt elég, retinánkon örök nyomot hagyott az eset.

A történelem öt leggyilkosabb Hasselhoff-pillanata

2. Szerelmi „percről percre” Twitteren
A médiacirkusz nagy öregjének csapásiránya virtuális síkra is aktívan kiterjed. Hasselhoff nem ismer kegyelmet, nemcsak tévében, a Twitteren is tarol. Brit import barátnőjével zajló szerelmi életét sajnos bőszen, és kíméletlenül megosztja követőivel és a világgal. Innen vagyunk kénytelenek tudni, hogy szakítottak, majd pár perccel később, hogy, ja, bocs, de mégsem. Az örökifjú celeb 31 éves kedveséről így már azt is sejtjük, hogy két dologhoz biztosan ért. Híres férfiak levadászásához és leszálló ágban lévő szívtiprók házassági ajánlatának elutasításához. Ez utóbbit maga Hasselhoff twittelte többször is, szinte büszkén. Mindenesetre le a kalappal Hayley Roberts előtt, fél éve még ő szólította le a színészt ismeretlenül egy autogramért esdekelve, most pedig olyan eredményesen kéreti magát, hogy még maga az elutasított szerelmes fél is büszke rá. Eddig öt elutasításnál járunk.

 
A történelem öt leggyilkosabb Hasselhoff-pillanata
 
A történelem öt leggyilkosabb Hasselhoff-pillanata

3. Örök szégyenfolt
Nem hagyhatjuk ki a Hasselhoff-életút legemlékezetesebb, egyben legsokkolóbb pillanatát, a lánya által 2007-ben rögzített „matt részeg” videót sem. Ezt az esetet a kínos skála szomorú felében jegyezzük, már csak azért is, mert az alkoholproblémák önmagukban sem túl derűsek, az pedig, ha mindennek az ember gyereke is tanúja, csak még szomorúbbá teszi a helyzetet. A felvételen a főszereplő (Hasselhoff apuka) félmeztelenül, farmerben igyekszik a mellékszereplőt, a permanensen puzzle-ként viselkedő hamburgert összerakni, majd elfogyasztani, természetesen minimális sikerrel, miközben a narrátor és egyben operatőr (lánya, Taylor Ann) igyekszik rendületlenül, de elkeseredetten lebeszélni a további piálásról. A videó megjelenését óriási botrány követte, a színész pedig utólag azt nyilatkozta, hogy a látottak ébresztették rá, mekkora bajban is van.

4. Berlinben a fal is vele omlott
Minden németajkú leány szíve irgalmatlanul megdobogott egykor David Hasselhoffért, és legyünk őszinték, de legalábbis belátók, ez néhány ponton még érthető is volna. Hiszen csúnyább, esetlenebb indulói is voltak szép számmal korszakának, igaz kevésbé pojácát nem nagyon jegyez a jó két évtizeddel ezelőtti zenetörténelem. A berlini fal leomlásakor (1989) is ő dalolászott lelkesen és hivatalból, cserébe akkor még a védjegyévé vált piros szpídósort, vagy az elengedhetetlen kelléknek számító cuki piros, nevesincs mentőcucc nélkül. Annyi baj legyen, volt ott más látványbeli és akusztikai fuksz helyettük. Egy kiszuperált karácsonyfa-izzósor és egy bőrkabát keresztezéséből született felső viselet, na meg meleg zongorabillentyűzet a nyakban, a félrecsúszó hangokról nem is beszélve. Anyám borogass, felejthetetlen, de minimum szürreális élmény.

 

 

5. A szexi és állatbarát gyepmester
Ha sok férfi szívéhez a gyomrán át vezet az út, akkor sok nőéhez meg a buja mellkastakarón keresztül. Jól tudta ezt az ex-Mitch Buchannon is, aki genetikai alapfelszerelését kétmaroknyi kölyökkutyával kombinálta, majd szemérmetlenül kifeküdt az objektív elé. Az eredmény hatásvadász, egyszersmind eredményes párásító módszer lehetett szemszárazság ellen. Legalábbis a kilencvenes évekbeli lányszobákban, feltételezhetően a Bravo Girlből kitépett poszterkúra formájában. Hosszú távon sem rossz, de vigyázat! Az átlagos 21. századi esztétikai befogadó készségből kiindulva, ugyanez manapság már beláthatatlan károkat okozhat. Nem csak az avítt szexuális póz és a retrosztár csúnyáját takaró kutyák, hanem a szerelemgyephez illeszkedő, mediterrán Soltész Rezsőt idéző rőzse miatt is. Ez ugyanis előzetes figyelmeztetés, és a kihelyezett 18 karika nélkül üt. Vizuálisan.

A történelem öt leggyilkosabb Hasselhoff-pillanata

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top