Sztárok

Így nevezd el a gyerekedet, ha sztár vagy

A sztár anyukák nagy része diktálja a divatot, gyermeke elnevezésével is komoly tömegeket befolyásolhat. Ötletekkel segítjük a szülés és névválasztás előtt álló celeb kismamákat.
Így nevezd el a gyerekedet, ha sztár vagy

 
Audio Science, Bronx Mowgli, Diva Muffin, Pilot Inspektor, Daisy Boo, Sparrow James Midnight, csak néhány az elbaltázott névadások közül, amelyek elkövetői egytől egyig híres szülők. Veszélyes terep ez, ahol könnyű aknára futni. Ha kedves, de átlagos nevet választanak a kicsinek, azzal az unalmas, de minimum snassz jelzőt kockáztatják, ha pedig élénk fantáziájukra, netán egyéb izgatószerekre bízzák a szülők az egyedi név megszülését, akkor évekig nevetség tárgyát képezhetik. Íme, személyes tanácsaink azoknak a hírességeknek, akik szülés, egyúttal névadás előtt állnak.

2011. december
Rebecca Gayhart színésznő és férje, a Grace Klinika sármőre, Eric Dane elsőszülött lányukat a Billie Beatrice névvel látták el, ami meglehetősen szolid, de legalább kevéssé izzadságszagú. A színész házaspárnak talán jólesett a klasszikus vonalat erősíteni, pláne, hogy kislányuk jó két évvel ezelőtti szexbotrányuk után nem sokkal született. A férfi-női név kombó kicsit furcsa, de ebből kiindulva, ha a következő is kislány lesz, minimum egy Robbie Esmeraldára számítunk.

Így nevezd el a gyerekedet, ha sztár vagy2012. január
Beyoncé Knowles hivatalosan is a terhes nők példaképe. Egy brit felmérés szerint rá néznek fel leginkább a kismamák, így nem kétséges, hogy az énekesnő és férje, Jay-Z első babájának a neve is komoly befolyásoló tényező lehet a következő évek amerikai babanévranglistáin. Január végén születendő gyermekük millió verzióban viselhetné magán a gigasztár szülők zenei szupertermékeit, legalábbis keresztnév formájában: ha lány lesz, simán játszhatna a Diva, a Destiny, de ha egy karakteres, erős név kellene, hát ott a Single Lady, míg ugyanez egy születendő kisfiúnak macsósítva az Ego-B (Ego az egyik 2009-es kislemez) vagy Cadillac-Z.

Szorcsik H. Viki a sorozatfilmek világát hagyta el talán csak ideiglenesen, születendő kisfia kedvéért. A Jóban Rosszban 19 éves színésznője a hírek szerint januárban szül, és már a baba neve (Andriska) is megvan. Nahát, pedig mi neki is készültünk, mégpedig egy lánynévvel. A Csillagvirág Klinika emlékére a Csilla nevet kotortuk elő a virtuálkartotékunkból, úgy tűnik, fölöslegesen.

Így nevezd el a gyerekedet, ha sztár vagy2012. február
Harmadik gyermekét várja Schell Judit. A színésznő nem nyilatkozott a szülés időpontjáról, sem a baba neméről, de annyit tudni, hogy párjával, Schmied Zoltánnal közös babájuk jövőre születik majd. A színésznő két fiát Lackónak és Boldizsárnak hívják, és a kistestvér esetében is egy szép, klasszikus névre számítunk. Ha kislány lesz, el tudjuk képzelni Schmied Rózaként (a színésznő kedvenc szerepei között említette ugyanis korábban a Boldogtalanok Rózáját), illetve egy kisfiút Schmied Gusztávként. Ez utóbbit az apuka Fekete Péterben játszott szerepe, Angyal Gusztáv miatt.

Nkuya Soniáról leginkább a Playboy-fotózásai és a mellműtétje kapcsán hallhattunk, de a listánkra természetesen nem ezért került fel. Az énekesnő szintén állapotos, és Londonban szüli meg két hónap múlva kislányát. A kismama már ki is találta a baba nevét, azt nyilatkozta, Annabellának kereszteli majd. Mi azért megtoldanánk a Megasztár egykori felfedezettjének a választását, már csak az illendőség és a nosztalgia kedvéért is, egy csillaggal. Mai ajánlatunk Soniának: Annabella Star.

Így nevezd el a gyerekedet, ha sztár vagyJessica Simpson soha sem tartozott a visszafogott celebek közé, az étvágyánál csak a dekoltázsa és most már a pocakmérete szerénytelenebb. A babavárással kapcsolatban sokáig titkolózó Jessica állítólag már leszerződött 4 millió dollárért a Weight Watchers fogyókúrás céggel. Amennyiben a hír igaz, és az énekesnő valóban le is olvasztja majd magáról a pluszkilókat, passzentos opció lenne a „Slim Shady” fiúnév, vagy ugyanez lányban „Slim Amy”-ként. Ha húga, Ashlee Simpson ízlését tükrözi majd a névválasztás (az ő fiát kíméletlenül Bronx Mowglira keresztelték), joggal remélhetünk egy „Manhatten Bagirá”-, ne adj’ isten „Brooklyn Rapunzel”-t.

Dobó Kata augusztusban jelentette be, hogy kisbabát vár. Első gyermeke február vége felé születik. A pici nemét tekintve kislány, a neve pedig egyes források szerint a Gulyás névhez – ez az édesapa családneve – valóban jól illeszkedő Sára vagy Liza lesz. Azért mi eljátszottunk a gondolattal, miszerint a színésznő választása (egyik nagy példaképe, Meryl Streep után), Gulyás Meryl lenne. Belátjuk, Kata választása tényleg jobb.

Így nevezd el a gyerekedet, ha sztár vagy2012. március
Első gyermekét várja Gryllus Dorka is. Az apa Simon Kornél színész, akivel a színpadon szerettek egymásba. A színésznő kétlaki életet él, ezért igyekeztünk Európa, pontosabban Németország-kompatibilis nevet választani a kicsinek, így esett a választásunk a „Simon Dorka Ursula”, vagy fiúban a „Simon Udo Soma” nevekre. Külön siker számunkra, hogy egy internetes fórumon egy bennfentesnek tűnő fórumozó éppen a Soma nevet említi a színészpár választásaként. Kérdés, hogy a többi sztár esetében is ennyire beválik-e majd tippünk.
 
Jennifer Garner nagy kedvencünk; természetes, kedves jelenség a humángiccsek fővárosából, aki nem dadákkal nevelteti a gyerekeit és nem átall kényelmes, cserébe kicsit sem villantós vagy dögös terhesruhákat viselni. Ben (Géza) Affleck felesége már két gyereknévvel is bizonyította, hogy nem rajongója az extremitásoknak, elsőszülött kislánya a Violet, a másodszülött pedig a Seraphina Elizabeth Rose nevet viseli, látszólag boldogan. Egyes hírek szerint harmadszorra kisfiút várnak, és szinte biztos, hogy a névválasztás ez esetben is józan lesz. Egy klasszikus Jefferson vagy Arthur szerintünk simán játszik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top