nlc.hu
Sztárok
Sztárok a bíróságon – ítélkeztek felettük

Sztárok a bíróságon – ítélkeztek felettük

Áprilisban az egész világ a királyi esküvő lázában égett. Miközben Vilmos herceg és Kate Middleton kimondta az igent, nálunk Magyarországon sorban álltak a hírességek a bíróságon.

Sztárok a bíróságon - ítéletet hoztak felettükKét év négy hónap után tíz hónap
Stohl András elsőfokú ítéletét március 31-én hirdették ki. Akkor maradandó fogyatékosságot okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette volt a vád. Első fokon két év négy hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték Stohlt, és öt évre bevonták a jogosítványát, vállalnia kell a perköltséget, valamint három évre eltiltották a közügyektől. A színész fellebbezett, és a bíróság ősszel módosította a vádat. A másodfokú ítélet szerint Stohl András járművezetés ittas állapotban bűntette miatt tíz hónap börtönbüntetést kapott, öt hónap után szabadlábra bocsátható, valamint 579 139 forint kártérítést kell fizetnie. A közügyektől való eltiltását eltörölték, mert nem rendelkezik bűnözői múlttal. Stohl András október 5-én megkezdte büntetését. 

Keletit felfüggesztették
A bírósági ügyek sorát március 25-én Keleti Györgyi indította. A modell ellen kitartottság volt a vád. Az elsőfokú ítélet 1 év 8 hónap volt, amit három évre felfüggesztettek. Keleti kálváriája már évek óta tartott. Bírósági eljárás folyt ellene, amikor külföldre utazott. Németországban letartóztatták, majd kiadták az olasz hatóságoknak, ahol börtönbe került, végül hazahozták Magyarországra és itthon állt bíróság elé. Keleti Györgyi felfüggesztett börtönbüntetést kapott, könyvet írt, és ahogy ő fogalmazott: barátaiban keresi a támaszt. Azóta egy orosz milliomos oldalán megtalálta a boldogságot. 

Sztárok a bíróságon - ítéletet hoztak felettük50 ezer egy rúd szalámiért
Bakáts Tibor Settenkedő is bíróság elé állt április 5-én. A Megasztár egykori zsűritagja ellen tulajdon elleni szabálysértés volt a vád. Az ítélet 50 ezer forint pénzbírság. A bíróság előtt Bakáts elmondta: megbánta tettét. Az újságíróknak pedig azt nyilatkozta: bármilyen ítélet születik, azt elfogadja.
Bakáts úgy határozott, hogy a tárgyalás lesz az utolsó szereplése a médiában. Az újságíró év elején bukott le, amikor szalámit próbált lopni az egyik nagy hipermarketből. „Éhes vagyok, ezért loptam” – mondta.

Vádemelés Liptai ellen
Április 20-án egy napilap értesülései szerint eljárást indítottak a rendőrségen a TV2 műsorvezetőjével szemben. Liptai jogtalanul használta elhunyt édesanyja rokkantkártyáját a parkolásnál. A műsorvezető bocsánatot kért. A rendőrség hivatalból indított nyomozást az ügyben. „A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozást indított közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen” – írta  napilap. A műsorvezető ügyvédjén keresztül kiadott egy közleményt. Eszerint Liptai egyéb esetekben be szokta tartani a parkolás szabályait, de most színházi fellépésére sietett. Nem a mozgáskorlátozottak részére fenntartott helyen parkolt, ezzel együtt az esetért bocsánatot kér és vállalja annak következményeit. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top