Sztárok

Tvrtko: Nem leszek politikus

Vujity Tvrtko a pécsi közélet felé szeretne fordulni, ez azonban korántsem azt jelenti, hogy politikus válik belőle. A népszerű tévés most elejét vette a találgatásoknak.

„Soha nem lennék, így hát NEM IS LESZEK POLITIKUS. Sem Pécsen, sem máshol! Erről ennyit!” – jelentette ki Facebook-oldalán Tvrtko, majd kérdésünkre meg is indokolta, miért született bejegyzése.
 
Tvrtko: Nem leszek politikus!„Nemrég arról beszéltem, hogy életemben a hangsúly hamarosan áttevődik Pécsre, ahol már jelenleg is részt veszek a közéletben. Korábban Pécs Kulturális Főváros nagykövete voltam, később Pécs jószolgálati nagykövetének választottak. Azt hiszem, nem kell megindokolnom, hogy igaz szerelem él bennem a saját városom iránt. Előterjesztésemre a mi városunk az egyetlen, amelynek fogyatékkal élő arca van, Weisz Fanni személyében. Ez nem csak szimbolikus dolog, azt is jelzi, hogy Pécs egy befogadó város. Másik kezdeményezésem a »Ciki, ha ideállsz« kampány, a mozgássérültek számára fenntartott parkolóhelyek védelméért” – sorolja Tvrtko, aki korábban Magyarországra akkreditált nagyköveteket és más diplomatákat csábított Pécsre, valamint abban is hatalmas szerepet játszik, hogy egyes darabokat jeltolmács segítségével nézhessenek meg az érintettek a Pécsi Nemzeti Színházban. Hamarosan pedig elindul Tvrtko „Hajrá, pécsi!” kezdeményezése is, amely arra buzdítja a baranyai megyeszékhelyen élőket, hogy vásároljanak pécsi termékeket, hiszen ezzel pécsi munkahelyeket védhetnek meg és teremthetnek. Talán ezek a tevékenységek, vagy talán azok a civil kezdeményezései adtak okot félreértésre, amelyeket törvénybe is iktattak. Ilyen volt az a törvényjavaslat, amely szerint a jövőben bűnöző a bűncselekményével kapcsolatban nem adhat interjút pénzért, vagy az, amely szerint tilos a dohányzás azokban az autókban, amelyekben gyermek ül. „Igen, ezek valóban törvénybe kerültek, de ettől én még nem vagyok politikus! És nem is leszek! Az a világ nagyon távol áll tőlem. Civil voltam és az is maradok” – mondta Tvrtko.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top