Sztárok

Fiatal feltörekvő dívák és hollywoodi prototípusaik

Összegyűjtöttük Hollywood öt legígéretesebb feltörekvő színésznőjét, és párhuzamba állítottuk őket már befutott klónjaikkal. Íme, az eredmény.

Mila Kunis (26 éves) – Angelina Jolie (35 éves)
Jó pár év kellett ahhoz, hogy Mila, az ukrán bevándorlók gyermeke kinőjön a „Macaulay Culkin csaja” szerepből, hogy aztán egyből a nyakába varrják az Angelina Jolie-kópia címkét. Na, azért ne könnyezzük meg a dolgot, hiszen ez utóbbi azért mégiscsak elviselhető „tag” Hollywoodban, főleg hogy nem csak az egyébként tényleg nyilvánvalóan hasonló külső jegyek miatt kapta meg. A dús, barna haj, telt ajkak, magasan ülő arccsontok és cingár alkat mellett számos párhuzam vonható kettejük között. Akcióhősnő-szerepeik szintén szinema-sorsközösséget mutatnak. Míg Jolie-val kapcsolatban a 21. évszázad sem feledteti az emlékezetes Lara Croft-szerkót, addig Cunis a 1998-as Giában éppen a lázadó, kiskori Angelinát formálta meg, a 2010-es Éli könyvében pedig hogy, hogy nem, tökös poszt-apokaliptikus női karaktert alakított.
Ezzel sem fújt ki még a közös nevezők halmaza, hasonló öltözködési stílusuk mellett romantikus téren is van egybeesés. A két színésznő egyike sem az az „erkölcsvédelmező egylet tagja”-típus (bár Jolie kortárs verziója ma már komoly humanitárius tevékenységet folytat és megállapodott); rengeteg cikk született már szerelmi életükről. Igaz, míg Jolie-nak a Mr. & Mrs. Smith botrányt, majd szerelmet hozott Brad Pitt képében, addig Cunisnak a Barátság extrákkal botrányt, és állítólagos csak-barátságot Justin Timberlake-kel.

 
Fiatal feltörekvő dívák és hollywoodi prototípusaik
 
Fiatal feltörekvő dívák és hollywoodi prototípusaik

Jessica Chastain (30 éves) – Mia Farrow (67 éves)
Ha médiavolumenben nem is, de értékállóságban ez a lista legerősebb párosa. Mindketten kaliforniai nagycsaládba születtek, korán kezdték a szereplést és erős kötődéssel bírnak a színpad iránt. Jessica már 13 évesen táncolt, hamarosan pedig Shakespeare-produkciókban lépett fel, míg a fiatal Farrow ugyancsak rendszeresen szerepelt színpadon, egy ideig pedig a Királyi Shakespeare Társaság tagja volt. Híresen szorgalmasak, szerények, külsejükben pedig szintén van hasonlóság, mindketten a visszafogott, finom arcvonású, lágy és nőies karaktert képviselik.

Színészként a habkönnyű szerepek helyett sokkal inkább a komoly kihívásokat részesítik előnyben, aminek Mia Farrow esetében az eredménye lajtoskocsinyi díj, köztük az 1964-es Golden Globe a legígéretesebb új színésznő kategóriában. Jessicát egyelőre csak jelölték a 2012-esre, mégpedig legjobb női epizódszereplőként A segítség című filmben nyújtott alakításáért. A bulváráttörést számára mégsem ez a film, hanem a most bemutatott Élet fája hozta, amiben Brad Pitt partnereként láthatjuk. Terrence Malick rendező a texasi házában rendezett közös ebéd során (mellesleg Farrow és Chastain is vega), személyesen választotta ki a fiatal anya szerepére, és jól. Illatos, bársonyos, üde jelenség, időtlen szépsége messze nem annyira harsány és jól körülhatárolható, mint sok pályatársáé, ennek ellenére mégis egyre felkapottabb celebnek számít a tengerentúlon.

 
Fiatal feltörekvő dívák és hollywoodi prototípusaik
 
Fiatal feltörekvő dívák és hollywoodi prototípusaik

Emma Roberts (19 éves) – Julia Roberts (44 éves)
Nem, nem véletlen. A névegyezést rokoni kapcsolat indokolja, amit az egyik legcsinosabb feltörekvő színésznőnek tartott Emma még csak álszerénységből sem cserélt le másra, hogy elkerülje ezzel az ilyenkor szokásos gyanúsításokat. „Nepotizmusról és a nevemmel járó előnyökről beszélnek nekem, de Fiatal feltörekvő dívák és hollywoodi prototípusaikez nevetséges. Rengeteg meghallgatáson voltam, ahol nem én kaptam meg a szerepet. Valaki összehozhat az embernek egy szerepet, tízet viszont nem” – védekezett a vád ellen, miszerint nagynénje segített neki az előrejutásban.
De Juliával úgy tűnik, nem csak a vezetéknevük, a hajszínük és a foglalkozásuk közös. A nagynéni munkásságát rengeteg jelöléssel és díjjal értékelte már a szakma, köztük ott a 2001-es Oscar-díj legjobb színésznő kategóriában (Erin Brockovich), de Emmának sincs e téren szégyellnivalója. Igaz, az ő esetében mindegyik jelölésben és díj nevében ott virít még a tini, gyerek vagy jövő szócska (Young Artist Award, ShoWest Female Star of Tomorrow, Kids’ Choice Award, Teen Choice Award). Joel Schumacher, aki mindkettejüket rendezte már különböző produkciókban, azt nyilatkozta, hogy ami még közös a két színésznőben, az a humor és a tehetség. Bár egyes források egyenesen Julia Roberts-hasonmásként hivatkoznak Emmára, ekkora vizuális egyezést azért mi nem tapasztaltunk. Az viszont kétségtelen, hogy a 2010-es Valentin-nap című filmben együtt játszó (karakterében és külsejében is rokon) nagynéni-unokahúg páros karrierívében is lehetnek majd még hasonlóságok.

Blake Lively (24 éves) – Sarah Jessica Parker (46 éves)
Lively 11 éves kora óta színészkedik, de A pletykafészek (Gossip girl) című sorozat főszerepe hozta meg számára az ismertséget, ahol Serena van der Woodsenként főszerepet játszik. Parker szintén gyerekszínészként kezdte, neki is egy sorozat főszerepe (Szex és New York) jelentette az igazi áttörést, Carrie Bradshaw karakterével pedig ikonikus alak lett a sikeres, stílusos nők körében. Ő maga sem tartja magát különösen szépnek, de a filmbeli csomagolása kitűnő volt, olyannyira, hogy a legnagyobb divatházak álltak érte sorban, és a divatlapok címlapjain is meglepően sűrűn szerepelt. Lively szerepének köszönhetően szintén a legmenőbb és legmárkásabb luxuscuccokban „dolgozik”, és pályatársához hasonlóan a színészkedésen kívüli tevékenysége is szorosan kapcsolódik a divathoz (Karl Lagerfeld őt választotta a Chanel „Mademoiselle” táskakollekciója arcául).
Ennél persze szorosabb kapcsolódási pont is van a két színésznő között, mégpedig az, hogy tavaly még azt rebesgették, Blake játszaná a Szex és New York 3-ban az ifjú Carrie Bradshaw-t. Azóta csend van, de cserébe magánéleti téren hozza az ifjú titán a nagyvadakat faló egykori Sarah Jessica Parkert. Bár utóbbi ma már Matthew Broderick neje, korábban John Kennedy Jr.-ral, előtte pedig a színész Robert Downey Jr.-ral járt. Blake sem aprózza el, pár hónapja még Leonardo DiCaprióval játszottak „teengemeténtégedetet”, majd a szakítás után kettőt sem pislogtunk, és már Ryan Reynoldsszal (Scarlett Johansson exe) került komoly kapcsolatba.

 
Fiatal feltörekvő dívák és hollywoodi prototípusaik
 
Fiatal feltörekvő dívák és hollywoodi prototípusaik

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top