Sztárok

VV Péter: “Máshogy egy középszerű valóságshow-szereplő lettem volna”

Tény, hogy bent nem ő volt a legszerethetőbb figura, de az is tény, hogy taktikázásával újfajta játékstílust hozott be a Való Világba. Biztosra vettük, hogy ő nem lesz diszkókban haknizó futószalag-celeb. Vagy mégis?
VV Péter:

Amíg te a villában voltál, kint nem állt meg az élet. Összeszedtem pár hírt, amit talán még nem is tudsz. Reagálj rá, kérlek!
Ez tetszik, mert még nem volt időm híreket olvasni.

Életbe lépett a dohányzásellenes törvény. (2012. január 1-jétől nem lehet rágyújtani a munkahelyeken, éttermekben, a bárokban, de még a Parlamentben sem.)
Azonnal szembesültem ezzel a kiesésem után. Elmentünk a barátaimmal sörözni, és mondták a haverok: „Rá akarsz gyújtani? Felejtsd el, Petike, nem lehet sehol.” Ez a törvény bizonyára vissza fogja szorítani a dohányzást, ami nyilván nem is árt, de szerintem ezután a legjobb bulik mindig a bejáratnál lesznek.

Kiderült, hogy VV Vera pornócastingon járt, a filmet elkezdték forgalmazni, miután „ismert” lett.
Nemcsak arról van szó, hogy aláírtunk egy szerződést, ami szerint nem titkolunk el semmit, hanem arról is, hogy nem lehet eltitkolni semmit, minden kiderül rólunk. Az egy pojáca, aki ezt másképp gondolja.

Elhunyt Steve Jobs.
Parancsolsz?

Steve Jobs: iPhone, Apple…
Előveszem a mobilomat, hogy megértsd, miért nem tudom, kiről van szó. Pár ezer forintot érő telefonom van, mert a mobil számomra nem státuszszimbólum. De nagyon sajnálom, hogy elhunyt Steve Jobs.

A Való Világ győztesét, Alekoszt beperelte az RTL, mert szerződést szegett.
Nem vagyok tisztában a háttérrel, de úgy gondolom, azt a kezet, ami etet, nem igazán kellene megharapni.

Dzsudzsák Balázs átszerződött a Dinamo Moszkva csapatához 19 millió euróért.
Ezt az összeget ő kapja meg? Valamennyit biztos kap. Ideje lenne elkezdenem focival foglalkozni.

Stresszeltél azon bent, hogy mi a franc lehet a lakáshitelemmel, a családommal, a kocsimmal, lesz-e munkám, ha kiesek…?
Igen, mentek ezek az agyalások, de már nagyon messze voltak a kinti élethez köthető kapaszkodók. Amikor valamelyikünk ilyeneken gondolkodott, azonnal eltereltük a figyelmét.

„Négy hónapig voltam bazári majom
a tévében”

Dolgoztál valóságshow-ban, szerepeltél is már háromban. Mit gondolsz, ki az, aki eladható a gárdátokból?
A kérdés az, hogy kinek terve a szereplés. Ott van például Fecó, aki imádni való ártatlansággal kezeli az ismertség kérdését, és zöldségesboltot szeretne nyitni. Attila egy borzasztóan érdekes ember, de Seri és Eszti és mindenki az.

A  legtöbb valóságshow-kieső bazári majomként haknizik vidéki diszkókban. Beállsz a sorba?
Elhiszed, hogy lehet ezt is úgy csinálni, hogy jó legyen? Magamról nehezen tudom elképzelni, hogy megőrülve ugrálok egy szórakozóhelyen, de lehet, hogy ezeket a „haknikat” értelmes célok eléréshez fogom felhasználni. Négy hónapig voltam bazári majom a tévében, de azt egy percig sem bánom, mert megnevettettem több mint egymillió embert. 

Egy diplomás embernek kínos felvállalni a barátok előtt, hogy szerepel egy valóságshow-ban?
Egyáltalán nem.

Nem is fárasztó mindenkinek elmagyarázni, hogy ez egy játék, amit én végigtaktikáztam, amihez ti nem vagytok hozzászokva, mint nézők…?
Nem kell magyarázkodnom. De ha kellene, ezt mondanám: én a valóságshow-kat egyáltalán nem úgy tekintem, hogy ott mérhetetlenül primitívnek kell lenni, kell valamennyi egyszerűség persze. Lehet kritizálni a mostani gárdát, de nézd meg őket! Ott van Eszti, Csabi, Attila… halál intelligens, művelt emberek és szórakoztatóak.

Ezt aláírom, viszont nem szoktak hozzá a magyar nézők ehhez a taktikus játékstílushoz, ami egyébként Amerikában már évek óta így „működik”. Sőt ezzel a játékkal itthon az első párbajig lehet eljutni…
Jól látod, és ezzel én is tisztában voltam. Nem akarok nagy szavakkal dobálózni, de nem mindig a cél a fontos, hanem az odáig elvezető út. Ha másképp játszottam volna a Való Világot, akkor én egy középszerű valóságshow-szereplő lettem volna.

Mindenféle jelzőket aggattak rátok. Attila megkapta azt antiszociális minősítést. Szerinted helytálló?
Az antiszociális kifejezést hibásan használják rá. Antiszociális, vagyis a közösség ellen tevékenykedő, abból önmagát kivonva, kifejezetten romboló hatással tevékenykedő ember. Attila ilyen lehetett még a VV előtt. Ha tényleg hét évig egyedül élt, ha tényleg álneveken bomlasztotta a közösséget. De a műsorban nem igaz rá ez a jelző. Mindenkivel beszélget, folyamatosan gerjesztette és gerjeszti a feszültséget és azon van, hogy szórakoztasson. Vannak szociális problémái, de nem antiszociális. Szerintem a játék legnagyobb nyertese ő.

„Szerintem a játék legnagyobb nyertese Attila”

Miért?
Egy megtört, kicsit sérült Attila költözött be a villába, aki nem élt közösségben és rengeteg rigolyája volt. A négy hónap alatt sokat fejlődött, emberileg, érzelmileg… Nála valós személyiségfejlődést láthatunk.

Az már egy másik kérdés, hogy miután kikerül, hogy fogja kezelni a kinti életét.
Ez így van, de ha elfogadja, akkor segítek neki, mellette leszek és helyre rakom.

Mi volt a legnehezebb bent? 
A fiatalabb játékosok hamar elfelejtik, hogy ez csak egy játék. Ezért őket gyakran le kellett rángatni a földre. Ez nem a való világ, hanem egy villa, ami be van kamerázva, és sok hülye gyerek játszik egy játékot. Ezért is üzentem azt nekik, hogy mindez csak díszlet és jelmez.

Neked mi volt a legnehezebb?
Az, hogy nagyon hosszú. Olyan érzésem volt, hogy soha nem ér véget. De véget ért, kint vagyok.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top