Sztárok

Vivicittá – éljen a város, szeresd a várost!

Nemcsak a várost, hanem a futást is szereted? A 27. Telekom Vivicittá Városvédő Futás egy olyan alkalom, ahol ezt be is bizonyíthatod! Barátokkal vagy egyedül, hosszabb vagy rövidebb távon, fuss vagy gyalogolj velünk Budapest legszebb parkjain, utcáin és terein keresztül!

A Vivicittá Városvédő Futás olasz kezdeményezésre indult immár 28 éve. A mozgalom nem titkolt célja volt, hogy a gyönyörű, de egyre zsúfoltabb városok lakói újra birtokba vegyék a csodás parkokat, és kimozduljanak egy kicsit az otthonaikból. A tereket és utcákat pedig autók és buszok helyett, futók népesítsék be legalább évente egyszer, amikor a városaikért sportolnak. A kezdeményezés annyira jól sikerült, hogy sportolni vágyó emberek egyre több városban döntöttek úgy, hogy csatlakoznak a rendezvényhez.

Vivicittá - éljen a város, szeresd a várost!

 

Az olasz városok mellett elsőként Budapest lett tagja a városvédő mozgalomnak, majd New York, Brüsszel, Lisszabon és Barcelona utcáit is benépesítették a sportolni vágyó emberek.

1986 óta Budapesten a tavaszi futószezon nyitóeseménye a Telekom Vivicittá Városvédő Futás, 2000 óta Szeged, Kaposvár és Eger is helyszínéül szolgált ennek a csodás eseménynek, 2011-től pedig Pécsett és Szolnokon is együtt futhatunk!

Vivicittá - éljen a város, szeresd a várost!

 

A mozgalom népszerűsége annak köszönhető, hogy mindenki megtalálhatja a számítását.
A hobbisportolók, a rendszeresen futók, azok, akik egész évben edzenek, és azok is, akik még soha nem húztak futócipőt a lábukra.

A Vivicittá ugyanis nemcsak egy futóverseny, hanem lehetőség arra, hogy a család és a barátok együtt töltsenek el egy csodás napot.

Mindenki kiválaszthatja a neki tetsző távot: a Vivicittá 12 km, a Midicittá+ 6,2+3,2 km, a Midicittá 6,2 km, a Minicittá és a gyaloglás 3,2 km, a családi futás pedig 1 km.
Sőt! Lehet csak nézőként szurkolni a sportos barátoknak, családtagoknak, hiszen számukra is fontos, hogy szeretteikkel osszák meg sikereiket.

A Telekom az igényes családi programok és az egészségtudatos életmód elkötelezett támogatója. A Magyar Telekom márkái már tizennegyedik alkalommal állnak névadó szponzorként a nemzetközi méreteket öltő tömegsportrendezvény magyarországi eseményei mellé.
A Telekom Vivicittá Városvédő Futás résztvevőinek száma évről évre növekszik. 2010-ben már több mint 38 000 futó vette birtokba Budapestet és a vidéki helyszíneket.

Az egészséges életmódot népszerű sportolóink is támogatják, így tavaly Kovács István Kokó olimpiai bajnok ökölvívó, Erdei Zsolt világ- és olimpiai bajnok ökölvívó, Cseh László világ- és Európa-bajnok úszó, a Domino Honvéd többszörös világ- és Európa-bajnok kajakos lányai, valamint Horváth Gábor és Kovács Katalin olimpiai bajnok kajakozó is részt vett a versenyen.

Vivicittá - éljen a város, szeresd a várost!

 

Természetesen nemcsak az élsportolók, hanem a művészek is fontosnak tartják a rendszeres mozgást. A tavalyi rendezvényen Fenyő Iván színművész a félmaratont futotta le, míg a családi futáson Novák Péter énekes, zenész és előadóművész jeleskedett.

 

Az idei futóünnepen tarts velünk te is!

2012. április 1. Margitsziget – A 27. Telekom Vivicittá Városvédő Futás

Ott a helyed!

 

 

  A versenyekről további információ és nevezési lehetőség a www.futanet.hu oldalon található.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top