Sztárok

Leköpték, megalázták a Csillag Születik sztárját

Könnybe lábadt a zsűritagok szeme, amikor Kárpule Ferenc hegedülni kezdett a szombati Csillag Születikben. Az egykor zenetanárként dolgozó férfi ma már utcazenéléséből él. Minden atrocitást eltűr, csak hogy zenélhessen az embereknek.

Leköpték, megalázták az RTL sztárjátFerenc Miskolcon végzett a Zeneművészeti Egyetemen, de csak helyettesítő tanárként kapott munkát egy iskolában. Így az utcát választotta, ott folytatta a muzsikálást. „Igen, ma már ebből is élek. Ez a munkám. Sokáig a Budai Várnál zenéltem, de már egy ideje a Corvinnál hegedülök az aluljáróban” – meséli a Csillag Születik friss továbbjutója, akinek előadása alatt tapintható volt a csend. Azt mondja, sok figyelmet és szeretet kap azoktól a járókelőktől is, akiknek az aluljáróban zenél nap mint nap, és nem szívesen beszél a negatív élményeiről, de azért nem tagadja, hogy sokszor megpróbálták már elzavarni az utcáról.

„Volt, hogy leöntöttek kávéval, mert valakit zavartam a zenémmel. Előfordult már olyan, hogy elátkoztak, lökdöstek, vagy épp leköptek. Én erre úgy reagálok, hogy nem reagálok semmit” – mondja a hegedűs, akinek nagy álma, hogy egyszer saját koncertet adhasson, de azt is hozzáteszi, hogy akkor is kiállna az utcára zenélni, ha már elismert és ismert muzsikus lenne. „Tagja vagyok az Utcazenészek Egyesületének. Nagyon szeretném, hogy bárki, aki idegenként Budapestre jön, tudja meg, hogy ez itt Kodály és Bartók hazája, az itt élők pedig rájöjjenek, hogy a zene mindenkié” – meséli Ferenc, akinek elképesztő hite és akarata van. „Egyedül élek, magamat tartom el és magamat támogatom úgy lelkileg, mint anyagilag” – folytatja a zenész, akinek édesapja egy otthonban él, állandóan ápolásra szorul, édesanyja pedig hirtelen hunyt el négy évvel ezelőtt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top