Sztárok

Hihetetlen vádak Erzsébet királynő ellen!

Egy új könyv szerzője azt állítja, hogy Erzsébet királynő édesanyját valójában a család francia szakácsnője szülte, Erzsébet nagyanyja, ugyanis előtte már nyolc gyermeket hordott ki.

Nem meglepőek a főúri pletykák, a legújabb azonban mindenen túltesz. Bizonyos Lady Colin Campbell ugyanis azt állítja, Erzsébet királynő édesanyját nem apja felesége, hanem csinos francia szakácsuk, Marguerite Rodiere szülte, erre utal a királynő anyjának beceneve, Cookie (az angol cook – főzni szóból) is. Az írónő arra alapozza hihetetlen állítását, hogy Erzsébet nagymamája, a királynő édesanyja előtt már nyolc gyermeknek adott életet, és többre nem volt képes. „Éppen most lesz tíz éve, hogy elhunyt a királynő szeretett édesanyja. Nem hiszem, hogy szép dolog ekkorra kiadni egy ilyen könyvet. A téma ráadásul teljesen bizarr, és nem hiszem, hogy bármi valóságalapja lenne” – mondta el egy közelálló. Nem ez az első teória egyébként, ami napvilágot látott: Kitty Kelley 1997-es, hírhedt könyvében azt állította, hogy a királynőt valójában egy walesi szobalány hozta világra. Az udvari történetíró természetesen azonnal megcáfolta a pletykát, és kijelentette: Campbell állítására semmiféle bizonyíték sincs.

 

Hihetetlen vádak Erzsébet királynőről!
Erzsébet és édesanyja, a királyné

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top