Sztárok

Itt a tavasz, kezdődhet a lakásfelújítás – a parkettánál!

Néhány egyszerű, ámde annál hasznosabb ötlet, hogyan újulhat meg a parketta gyorsan és tartósan!

Itt a tavasz, kezdődhet a lakásfelújítás - a parkettánál!A tél elmúltával alig várjuk már, hogy az első tavaszi napsugarak besüssenek a lakásba, ekkor azonban azonnal szembe tűnhetnek az egyébként nagyon stílusos parkettánk egyenetlenségei, a kopásfoltok és a bútorok húzogatása következtében kialakuló hegek. Nem mindennap áll neki az ember egy olyan nagyszabású munkának, mint a parketta újracsiszolása, újralakkozása és az egyenetlenségek betapaszolása. Ha ilyen munkákra vetemedünk, mindenképpen gondoljuk meg egy esetleges lakásfestés lehetőségét is.

A parketta újracsiszolásánál mindenképpen a parketta mintázatának és a száliránynak megfelelő csiszolási módot kell választani, s azt annyi lépcsőben megtenni, amennyit az elhasznált felület megkövetel. Olykor 4-5 csiszolás is szükséges, hogy elérjük a kívánt sima felületet és kiküszöböljük a hibákat, tehát szánjunk rá kellő időt. Ezt követően körültekintően kell megválasztani a felületkezelő szereket is.

Keressünk hathatós segítséget a Murexin parkettalakk rendszerei és ápoló anyagai között. A felújítandó parkettáknál a hézagok tömítésére az oldószeres fatapaszoldat javasolt, mert ez könnyen beivódik a fa pórusaiba. A kiálló szögfejeket be kell ütni, hogy a csiszolóanyag ne sérüljön a csiszoláskor, ezt követően a keletkező lyukakat fatapasszal el lehet tüntetni. A különböző fafajok közti hézagok, illetve az elemek közötti hézagok megszüntetésére számos módszer létezik.

Általánosságban igaz, hogy nemcsak a kiváló anyagok és a szakszerű munka, de az is jelentősen megnöveli a parketta élettartamát, ha az első időszakban kíméletesen bánunk vele. Ne felejtsük el, hogy a felcsiszolt és kijavított, gyönyörűen lakkozott parkettán például 10 nap múlva szükséges az első teljes ápolást elvégezni.

Tippek a felújított parketta szépségének megóvására

a frissen lakkozott felületre 1 napig ne lépjünk rá, a felület első ápolását 2-3 napon belül végezzük el, egy hétig ne tegyünk rá szőnyeget, a bútorokat és más nehéz tárgyakat pedig csak az első körültekintő ápolás után, óvatosan állítsuk a helyükre, a padló igazi használatba vételére valójában az elkészülése után 7-10 nap múlva kerülhet sor, de ha így járunk el, évekig élvezhetjük szépségét.

 

Itt a tavasz, kezdődhet a lakásfelújítás - a parkettánál!

 

Amennyiben nem kívánunk napokig feszengeni lakásunkban a száradó parketta miatt, s órákig takarítani a csiszolás okozta port, akkor választhatunk olyan felhasználóbarát megoldást is, ami csillogóvá változtatja és teljesen megújítja padlónkat.

A Murexin termékek között több megoldást találunk, amelyekkel az egészséges kinézetű és esztétikus parkettát éveken át élvezhetjük. Az egyszerű otthoni padlófelújításhoz használhatunk impregnáló szereket, amelyek csekély záróréteget képeznek, azonban jobban beszívódnak a fába, kiemelve ezáltal a padló színét, kontrasztjait. Az impregnáló szerek mellett olajok használata is javasolt, amely tradicionális módszer a faburkolatok, mint a parketta ápolásában. A megfelelő szakemberek és gépek segítségével ezek az anyagok ellenállóvá, frissé, egészségesebbé és szebbé varázsolják a fát. A felület kezelését követően a rendszeres tisztítás és a tisztító vízbe kevert ápolószer segítségével minden nap élvezhetjük a megújult padlónkat. A Murexin nemcsak a megújulást, de a fa folyamatos karbantartását is segíti termékeivel.

További szépségtippekért látogasson el a www.szepuljonamurexinnel.hu oldalra, és akár legyen azok között a vásárlók között, akik az év végéig havonta rendezett sorsolásokon visszanyerhetik a megvásárolt Murexin termékek árát. További feltételek a fenti oldalon.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top