Sztárok

Ilyen gondjai vannak Damunak a börtönben

Gondjai vannak Damu Rolandnak a börtönben. Még telefonfeltöltésre sincs pénze.

Ilyen gondjai vannak Damunak a börtönbenNem tudja tartani a kapcsolatot családjával Damu, mert nem futja neki telefonfeltöltésre, családja pedig szintén a rossz anyagi körülmények miatt nem tud neki segíteni. „Sajnos ügyfelem szegény családból származik, édesapja kisnyugdíjas, és csak nagy nehézségek árán tudja a fiát támogatni” – mondta dr. Ruttner György, Damu ügyvédje a Borsnak.

Damunak ha feltöltené valaki a mobilját, akkor is csak szigorú feltételek mellett telefonálhatna. „Ügyvédet ellenőrzés nélkül lehet hívni, a védői beszélgetések nem ellenőrizhetők, a regisztrált kapcsolattartókkal történő beszélgetések viszont igen. Kizárólag az adott intézet házirendjében szabályozott módon és időben lehet telefonálni, ez általában hetente háromszor tíz perc. Az elítéltek telefonkártyáját a munkadíjukból lehet feltölteni, a hozzátartozó is küldhet be pénzt…” – mondta a Borsnak Szalai Tímea, a büntetés-végrehajtási szervezet sajtóirodájának osztályvezetője.  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top