Sztárok

Elvis Presley lánya Angliában kezdett új életet

Lisa Marie Presley Nicholas Cage-dzsel és Michael Jacksonnal kötött rövid házasságai után egy amerikai zenész oldalán találta meg a boldogságot: Angliában. Nemcsak magánélete került sínre, de a zenei karrierje is. Idén májusban új lemezt adott ki, ennek kapcsán exkluzív interjút adott a Nők Lapja Cafénak.

 

„Már van miről írnom”

Negyvennégy  éves vagy, és még csak most jelent meg a harmadik lemezed. Hogyhogy ilyen későn kezdtél zenével foglalkozni?
Már gyerekként is sokat álldogáltam a tükör előtt mikrofonnal, de igazából a húszas éveimben kezdtem komolyabban foglalkozni az énekléssel és a dalszerzéssel. Mondjuk úgy, hogy most már van miről írnom.

Miről szól az új lemezed, a Storm and Grace?
Az életemről írok, de nem szeretnék konkrétumokat adni az embereknek, olyan módon fogalmazok, hogy mindenki úgy tudja értelmezni a szövegeimet, ahogyan szeretné. Babonás is vagyok, úgyhogy inkább nem mondok el előre sokat.

Mi inspirált a szövegek megírása közben?
Az elsődleges, hogy az életem egyfajta átmeneti állapotban volt. Otthagytam az Egyesült Államokat, mert ott sok minden egyáltalán nem olyan, ahogyan gondoltam.

Mire gondolsz?
Fogalmazzunk úgy, hogy voltak elég nagy árulások… Ezért elköltöztem Angliába. Tudod, új ország, új emberek, új kisbabák. (Az énekesnőnek 2008-ban Michael Lockwooddal ikrei születtek – a szerk.) Mindent újratanultam egy olyan környezetben, ahol gyakorlatilag nem nagyon ismertek előtte.

Lisa Marie és férje, Michael Lockwood. IkerlányaikHarper Vivienne és Finley Aaron Love. Az énekesnőnek két fia is van, a 23 éves Danielle és a 20 éves Benjamin
Lisa Marie és férje, Michael Lockwood ikerlányaikkal. Harper Vivienne és Finley Aaron Love 2008-ban születtek. Az énekesnőnek két idősebb gyermeke is van, a 23 éves Danielle és a 20 éves Benjamin.

Másként viselkednek veled az emberek Angliában, mint az Egyesült Államokban?
Igen, itt nem vagyok úgymond celeb, és én ezt akartam, normalitást és egyszerűséget. A faluban, ahol lakom, nyugodtan kertészkedhetek, és megbízhatok az emberekben, mert lojálisak. Persze most, hogy Angliában élek, jobban tudom becsülni Amerikát is. Sokat utazok haza és soha nem próbáltam meg nem-amerikainak lenni.

„Büszke vagyok
édesapámra”

Bár a lemezed Angliában készült, többek között Richard Hawley (Pulp) segítségével, akinél britebb zenészt elképzelni is nehéz, mégis nagyon amerikai hangzása van. Miért?
Meg sem próbáltam mást mutatni, mint ami vagyok: az én gyökereim Amerikában vannak, és ez hallatszik meg a lemezen is.

Mennyire gyakorol rád nyomást az, hogy te vagy Elvis lánya?
Sosem hasonlítom magam hozzá. Azt persze nem tudom, hogy milyen lenne, ha nem lennék a lánya, mert elképzelni sem tudom, úgyhogy egyszerűen csak büszke vagyok rá.

Nagyon sikeres volt a fellépésed American Idol tehetségkutatóban néhány hete. Mi a véleményed a műsorról?
Először azt gondoltam, hogy elég sok kegyetlen dolgot művelnek, de miután új bírák jöttek, láttam, hogy ez igazából működik: csodálatos fellépések születtek és nagyszerű előadók kerültek ki onnan.


Fogsz turnézni Európában is?

Egyelőre csak egy kisebb turnét csinálok, és még sosem játszottam Európában, de ki tudja…Az biztos, hogy szeretnék.

Elvis Presley lánya Angliában kezdett új életet Rendeld meg Lisa Marie Presley új lemezét a polc.hu internetoldalról akciósan!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top