Sztárok

Hírességek, akik elsőre elbuktak, mégsem adták fel

Sok olyan híresség akad, akinek nem hullott a siker az ölébe. Utánajártunk, hogy kik azok, akik komolyabb kezdeti bukdácsolás után, saját erejükből kapaszkodtak a csúcsra.

Hírességek, akik elsőre elbuktak, mégsem adták felA vagyon, a hírnév, a siker nem csak szerencse kérdése. Rengeteg olyan aktuális sztár, vagy éppen néhai híresség akad, akit megtaposott az élet, mégsem adta fel álmát, hogy egyszer sokra vigye. Oprah Winfrey az amerikai showműsorok koronázatlan királynője, multimilliomos, akit rendszeresen beválasztanak a világ legbefolyásosabb női közé. A médiasztár gyerekkora különösen durva és nehéz volt, és a karrierje sem indult zökkenőmentesen. A riporteri állásából alkalmatlanság miatt kirúgták, de nem adta fel, ma pedig az egyik legnézettebb beszélgetős műsor háziasszonya az Egyesült Államokban.

Nehéz elhinni, de Fred Astaire első tévés tesztfelvételén csúfosan leszerepelt. „Nem tud játszani, nem tud énekelni, kissé kopaszodik és csak kicsit tud táncolni” – véleményezte őt írásban az MGM egyik vezetője. Tévedett. Astaire tovább próbálkozott és az áttörés nem váratott magára. Befutott sztárként is Beverly Hills-i otthonában őrizte a korábbi kritikát, hogy soha ne felejtse el, honnan indult. Marilyn Monroe is hasonlóan járt, több modellügynökségtől is eltanácsolták, mondván alkalmasabb titkárnőnek, mintsem manökennek. Az élet végül mást hozott számára is.

Stephen Kinget a kiadók utasították vissza sorozatban, összesen 30-szor. A kezdő író csalódottságában feladta, és a szemetesbe dobta első regényét, amelyet végül felesége halászott ki a kukából. Lelket öntött férjébe, és rávette, ne adja fel, próbálkozzon további kiadóknál. Azóta Kinget minden idők egyik legsikeresebb írójaként jegyzik.
 
Michael Jordan a világ egyik legjobb kosárlabdázójaként ismerik, pedig valaha kitették az iskolai kosárcsapatból. Ez kicsit sem tántorította el céljától. “9 ezer dobást vétettem el karrierem során és körülbelül 300 meccset veszítettem el. 26-szor hagytam ki a mindent eldöntő dobást, vagyis újra és újra hibáztam az életben. Éppen ez az, ami segített sikeressé válni.” – nyilatkozta.

Akio Morita neve talán nem sokat mond elsőre, de valójában ő az, aki a Sony céget alapította. A vállalat első terméke egy rizsfőző volt, ami sajnos a várakozással ellentétben inkább szénné égette a rizst, mintsem megfőzte volna. Teljes bukás volt, összesen mintegy 100 darabot tudtak eladni belőle, a cég ma mégis többmilliárdos vállalattá nőtte ki magát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top