Sztárok

Tilos az alkohol a Jóban Rosszban stábjának

Bepillanthattunk a Jóban Rosszban kulisszái mögé, és kiderítettük, kik és hogyan írják a forgatókönyveket, kinek van a legtöbb jelmeze, hogyan pihennek két jelenet között, és mi történik azzal a rengeteg kolbásszal, ami Bodolaiék vacsorájáról megmarad.
Tilos az alkohol a Jóban Rosszban stábjának

A stúdió

Budapest 10. kerület, annak is a legszéle. Erre már csak gyárak, raktárépületek sorakoznak, kevés a lakóház. A BKV is csak egy járatot üzemeltet itt, az Örs vezér teréről indul, s azok a színészek, akiknek nincsen autójuk, ezzel a busszal járnak dolgozni. Az épület valaha nyomda volt, ezt alakították át hét éve. A földszinten található a stúdió: egymás mellett építették fel Pongráczék lakását, Bodolaiék otthonát, a kórtermeket, műtőket, a Kékmacseket…. Az e feletti emeleteken vannak az öltözők, a jelmeztárak, a büfé, az étterem, és természetesen a műszaki stáb szobái, valamint az irodák.

További képek!
További képek!

A sorsírók

Ezekben az irodákban tíz író alakítja a sikersorozat eseményeit. Az ő munkájukat másik 30 író egészíti ki. Ez a team hetente 600 oldalnyi forgatókönyvet ír meg, így a stáb fél évre előre tudja, mi történik Elvira nővérrel, Bettyvel és a Halász családdal. A színészek minden hét csütörtökén tudják meg a következő heti beosztásukat, ekkor kapják kézhez a forgatókönyvet is. Külön színészegyeztető hangolja össze a szereplők színházi és szinkronmunkáit a forgatásokkal. A több mint százfőnyi csapat a hét hat napján dolgozik.

Külső helyszínek

A Csillagvirág Klinika egy régi, patinás épületben, egy park közepén áll a főváros mellett, és eredetileg iskolaként üzemel. Pongrácz Péter házában valójában egy iroda működik. Ha temetnek, azt egy Buda melletti település sírkertjében rögzítik. Koporsóból csak egy van raktáron, a felirat változik mindig rajta. A sorozatban látható kocsma a valóságban is üzemel, és sokszor nem statiszták láthatók egy-egy jelenetben, hanem tényleg az ott italozó vendégek.

További képek!
További képek!

Öltöző, fodrászat, büfé

A legutóbbi leltár szerint összesen 680 ruha és 280 pár cipő található a Jóban Rosszban gardróbjában, ahol minden színésznek megvan a maga polca, állványa. A legtöbb jelmeze Gazdag Tibornak és Szabó Zsófinak van.
Minden jelenet előtt kisminkelik a színészeket és elkészítik a frizurájukat is. A szerződésük rögzíti, hogy nem változtathatnak a frizurájukon, még a színén sem. A fodrászok hetente egy liter sampont és két, 500 ml-es hajlakkot használnak el.
A színészek a büfében lazíthatnak, itt egy nap 150 adag kávé fogy, a sláger azonban a 100 százalékos narancslé. Alkoholt nem árulnak. Az ételek közül a tojásrántotta és a bácskai rizses hús a favorit. Egy öltözőt több színész is használ, nincsen senkinek sem külön öltözője.

A maradék

A stáb azokat a jeleneteket szereti igazán, amikor Bodolaiék esznek. Egyrészt ezek mindig mulatságos jelenetek, másrészt mindig marad vacsorának való étel. Bodolaiék leginkább jófajta magyar ételeket, káposztát, kolbászt, szalonnát, körömpörköltet esznek, és ami a forgatás után megmarad, azt mind a stábtagok vihetik haza. Az ételt a stúdió büféjében készítik el, a szalonnát, kolbászt pedig egy közeli húsbolt szállítja a stúdióba.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top