Sztárok

Így néznek ki most a Vészhelyzet egykori szereplői

A Vészhelyzet igazi sorozatveterán, ami szívtiprókat, bohócokat és antiszociális elemeket is tartalmazott magas koncentrátumban. Utánanéztünk, mi lett az induló gárda tagjaiból.
Így néznek most ki a Vészhelyzet egykori szereplői

A világ egyik legnézettebb kórházi játékfilmsorozata, a Vészhelyzet 1994. szeptember 19-én debütált, és összesen 15 évadot élt meg. A többszöri vérátömlesztésnek köszönhetően egészen 2009-ig húzták, ezalatt pedig egészen elképesztően színes bokrétát állítottak össze a sokszor közveszélyesnek tűnő, de mégis szerethető “kórházi dolgozói” elemekből.

A Fekete-erdő akut éber kómában szenvedő klinikai alkalmazottaitól eltérően Chicagóban, a megyei kórház sürgősségi osztályán élőnek tűnő emberek dolgoztak, illetve futkostak, és ami a leggyönyörűbb benne, velük futottunk mi is. Izgultunk, pörögtünk, rutinosan kaptuk elő, majd vetettük be a defibrillátort, szidtuk Chunyt, ha nem kapta elő időben a fagyasztott vérplazmát, és hol feszengtünk, hol vért izzadtunk, ha rossz hírt kellett a beteg hozzátartozóival közölnünk. A sorozat készítői előírásszerűen adagolták az évek során az adrenalint, indultak a két lábon járó EKG-gép Ross doktorral és a szabadidős burzsuj Carter dokival, majd csatlakoztak még cirkusztöltelékek, szerethető futóbolondok bőven, de tragikus szálakban, köztük hősi halálban (az iraki frontra “emigráló” Gallant doktor) sem volt hiány. Ezúttal azonban a kezdőcsapatra voltunk kíváncsiak, és arra, hogy az intenzíven töltött időszakkal, tapasztalattal mire vitték. Nézzük, hol tartanak ma az alapgárdisták.

George Clooney – dr. Doug Ross

“Tudom, hogy soha többet nem lesz ilyen jó” – mondta George Clooney, aki ’99-ben szállt ki a sorozatból. Tévedett, a szívtiprónak az orvosi kosztüm levetése nem hozott balszerencsét. Rengeteg munkája, valamint barátnője volt, ráadásul munkásságát elismerendő számos díjra is jelölték. 2005-ben a Szirianáért egy Oscar-díjat is bezsebelhetett, de a rendező, producer és forgatókönyvírói minőségben is ténykedő “humanitárius agglegény” megkapta már a Golden Globe-díjat is. Azért néhány éve csak sikerült a fejét is bekötni, és megházasodott.

Így néznek most ki a Vészhelyzet egykori szereplői

 

Anthony Edwards – dr. Mark Greene

Szinte megkönnyeztük távozását a sürgősségi osztályról. A forgatókönyv szerint agydaganat végzett vele. A három évadért 35 millió dollárt kapott, így a búcsú valószínűleg nekünk nézőnknek volt keserűbb, pláne, hogy így több időt tudott fiával (Bailey) és lányaival (Esme, Wallis és Poppy) tölteni. Természetesen színészként még mindig aktív, azóta a legismertebb szerepe A Zodiákus-beli William Armstrong felügyelő volt. A sorozatgyilkosról forgatott filmben olyan színészekkel játszott együtt, mint Jake Gyllenhaal és Robert Downey Jr. Érdekesség, hogy 2008-ban egyszer még visszatért néhány jelenet erejéig “kísérteni” szellem formájában a Vészhelyzetbe.

Így néznek most ki a Vészhelyzet egykori szereplői

 

Sherry Stringfield – dr. Susan Lewis

Susan visszatérő elem volt a show-ban, először három évad után tűnt el, hogy normális életet élhessen, majd 2001 és 2005 között megint a sürgősségin kötött ki, legalábbis a képernyőn. Visszatérése óriási siker volt, 26,7 millió néző volt rá kíváncsi. A kétgyermekes anya (Phoebe és Milo) új kihívások reményében távozott végleg, azóta több amerikai sorozatban bukkant fel, hol kisebb, hol komolyabb szerepekben. A hangját is szívesen adja kölcsön, így például a Vészhelyzetből készült PC-s játékban a saját karakteréhez, sőt reklámarcként is látható volt már a tejivást népszerűsítő amerikai Got Milk? kampányban, annak ellenére, hogy ő maga laktózérzékeny.

Így néznek most ki a Vészhelyzet egykori szereplői

 

Noah Wyle – John Carter medikus

Igazi hosszútávfutó-bajnok a zöld köpenyes gárdában, összesen 11 évadot húzott le sztetoszkóppal a nyakában. 255 epizódban szerepelt, és őt fizették meg a legjobban, de kiszállása után sem tétlenkedett. Feleségével 10 év után 2009-ben váltak külön útjaik, de gyermekeiket közös felügyelettel nevelik. A Falling Skies című sorozatban főszerepet játszott, de a hamarosan felbukkan majd a To Appomattox című filmes produkcióban is. A színész ugyanakkor aktív környezetvédő, három éve a World Wide Fund for Nature (WWF) nagykövete lett, de a jó ügyek érdekében folyó tüntetés sem áll tőle. Legutóbb egy tiltakozó felvonulásról bilincsben vitték el, akkor a fogyatékkal élő és idős emberek érdekében vonult utcára.

Így néznek most ki a Vészhelyzet egykori szereplői

 

Eriq La Salle – dr. Peter Benton

Nyolc évadot ért meg, és egy epizódot még rendezett is. A rendezéssel való kacérkodás itt nem ért véget, a Rebound: The Legend of Earl “The Goat” Manigault című HB-alkotásban rendezett és játszott, a Soul Food: The Seriesben pedig rendezett. A Vészhelyzet után kisebb szerepeket kapott, köztük a One Hour Photo című filmben. A Johnny Was független alkotásban főszerepet játszott (jamaicai gengszterként), ahogyan a 2009-es Relative Stranger című drámában is. 2010-ben felbukkant a 24 utolsó epizódjaiban is.

Így néznek most ki a Vészhelyzet egykori szereplői

 

Julianna Margulies – Carol Hathaway nővér

Az időtlen szépségű Carol nővér 2000-ben csekkolt ki a sürgősségi osztályról, majd nem sokkal később, 42 évesen megszülte férjével, Keith Lieberthallal közös első gyermekét, Kierant. Azóta is aktív színésznő, a CBS 2009-es, The Good Wife című filmdrámájában nyújtott alakításáért Golden Globe-díjat kapott, de az amerikai színészek szakszervezete (Screen Actors Guild Awards) is két díjjal tüntette ki. Egyébként utóbbiból még a vészhelyzetes időkben többet zsebelt be, mint bárki a kollégái közül. Egész pontosan hatot.

Így néznek most ki a Vészhelyzet egykori szereplői

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top