Sztárok

Így készülj a megmérettetésekre

A megfelelő testi, lelki és mentális felkészülés szinte elengedhetetlen a sikerhez, bármilyen fontos pillanat előtt állj is. Nézzük a legfontosabb mozzanatokat!

Pihend ki magad! Fontos, hogy előző éjjel aludd ki magad! Ha túlságosan izgatott vagy, menj el edzeni, fáraszd ki magad, hogy minél könnyebben el tudj aludni.

Hozd magad formába! Vegyél indulás előtt váltózuhanyt! Ha az időd engedi, bőrradírt is használj, ettől felfrissülsz, és a bőröd is új életre kap. Sokkal energikusabbnak fogod érezni magad.

Így készülj a megmérettetésekre
 

Egyél, igyál! Nem kell degeszre enned magad, de fontos, hogy ne üres gyomorral menj el például egy mindent eldöntő céges tárgyalásra vagy bármilyen egyéb megmérettetésekre, így nemcsak a kínos gyomorkorgást előzheted meg, hanem egy esetleges ájulást is.

Öltözz jól! Nézd meg az időjárást és vedd figyelembe az adott helyzetet, hogy ne nehezítsd a saját dolgod. Először mész a párod szüleihez, állásinterjúra készülsz, vagy éppen versenyre? Olyan ruhát válassz, amivel jó benyomást kelthetsz, de egyúttal praktikus is, nem izzadsz vagy feszengsz benne, és ami a legfontosabb, kényelmes is.

Tervezz útvonalat!
Gondold végig pontosan, hogyan, mikor indulsz. Kalkuláld bele a dugókat, sőt a nem várt nehézségeket is, hogy nehogy a végén lemaradj életed egyik fontos pillanatáról.

Szedd össze a gondolataidat! Gondold végig, hogy miért is mész az adott helyre, mit akarsz ott elérni, mire szeretnél majd mindenképp kitérni? Szedd pontokba fejben a főbb mozzanatokat, de le is írhatod őket.

Készítsd fel magad mentálisan is! Ismételgesd magadban, hogy sikerülni fog! Gyakorolj, gondold végig, milyen szituációkba kerülhetsz, vegyél végig több lehetséges végkifejletet is fejben, hogy egyik se érhessen felkészületlenül.
 
Legyél pozitív! Ha nagy a nyomás rajtad, akkor is a jó dolgokra koncentrálj. Az emberek jobban szeretik a mosolyt, a kiegyensúlyozottságot látni a másikon, és sokkal befogadóbbak valakivel, akin látszik, elégedett önmagával. Húzd ki magad, és hidd el, hogy „az erő veled van”!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top