Sztárok

Készen áll egy új kapcsolatra a négygyerekes András gazda

Egy finom étellel, egy kellemes sétával, egy nagy beszélgetéssel lehet levenni a lábáról András gazdát, aki nevelt fia unszolására vesz részt az RTL Klub Házasodna a gazda című műsorában. Sípos András majdnem hét éve él asszony nélkül, ez idő alatt belátta, miben hibázott a házasságában. Ma már az önzőség fikarcnyi jelét sem lehet rajta észrevenni: vadasparkját a gyerekek iránti szeretet miatt hozta létre, leendő társától pedig azt is várja, hátha neki jobban megnyílik majd éppen a felnőttkorba átlépő nevelt fia, Ádám.

Készen áll egy új kapcsolatra a négygyerekes András gazda24 év után ment tönkre a házassága

Mondhatni nincs ember Karancskeszi Marakodipusztán, aki ne tudná, merre van a Bélavár-tanya, ahol Sípos András otthonra és barátokra lelt. András gazda, ahogy sokan hívják, itt töltötte az egész gyermekkorát, de itt nőttek fel gyermekei, Reni és Ildikó, illetve 17 éves fia, András. De a gazda itt ismerte meg életének egy szintén fontos szereplőjét, Ádámot is, akit ma már nevelt gyermekeként szeret. A 47 éves gazdától bár a felesége 24 év után elvált, azt mondja, ebből a gyermekeik nem éreztek meg semmit. „Soha egyikőnk sem befolyásolta őket, nem éreztettük velük, hogy valami baj lenne közöttünk, és soha nem hibáztattam semmiért a gyerekeim anyját. Ma már tudom, miben hibáztam: nem figyeltem eleggé a volt feleségemre, és azt sem szerette, amikor italoztam a barátokkal. A gyerekeinkre azonban mindig igyekeztem minél több időt fordítani, talán ezért is nagyon jó a kapcsolatunk. Bár a két lányom messze él tőlem, minden nap beszélünk telefonon, és a fiam is tudja, hogy mindenben számíthat rám. Tudom, hogy hozzájuk és a barátaimhoz mindig fordulhatok” – mondja András.

Ádám jó gyerek, nagyon jószívű, de most jutott abba a korszakba, amikor nagyon nehéz vele.

Néhány évvel ezelőtt a sors úgy hozta, hogy András kapott még egy gyermeket az élettől. Ádám még kissrác volt, amikor egyre több időt töltött a tanyáján – segített az állatok etetésében, a háztáji munkákban. A nehéz körülmények között nevelkedő fiú szívesebben időzött Andrással és a jószágokkal, mint a saját családjával, az iskolai szünetekben is mindig a tanyán volt. Aztán amikor Ádám nagykorú lett, végleg Andráshoz költözött. „Ádám jó gyerek, nagyon jószívű, de most jutott abba a korszakba, amikor nagyon nehéz vele. Csak a barátok a fontosak, más nem érdekli. Nagyon szeretem őt, ezért is igyekszem minél több időt vele tölteni, hogy ne kanászodjon el! Emiatt is örülnék, ha jönne egy asszony a házhoz, mert neki talán őszintébben, könnyebben megnyílna, mint nekem, és talán jobban elárulná, mi a baja” – ecseteli a gazda.

Készen áll egy új kapcsolatra a négygyerekes András gazda

 

Így épült ki a gazdasága

Ádám volt az egyébként, aki elküldte András helyett a jelentkezést az RTL Klub őszi műsorába, amelyben állattartással és mezőgazdasággal, borászattal foglalkozó, független gazdáknak keresnek feleséget. „Egész életemben állattartással foglalkoztam, hiszen édesapámnak juhai voltak, így juhászként nőttem fel, majd a katonaság idején lovakkal foglalkoztam. Öt éve jutott eszembe, milyen jó lenne egy olyan hely, ahol a gyerekek bátran megsimogathatják az állatokat a szabadban, nem kell rács mögött nézniük a jószágokat. Beszereztem néhány tenyészállatot, mára pedig igazi kis vadállományom van, ahol minden gyerek szívesen tölti az idejét, őzikék, vaddisznók közelébe kerülhetnek” – mondta András.

Készen áll egy új kapcsolatra a négygyerekes András gazda

Bécsben azon is meglepődött, amikor jött a villamos

A Házasodna a gazda célja az, hogy bemutassa a vidéki élet szépségét és a gazdák olykor kemény, ám örömökkel teli életét. András is a tyúkokkal kel, hogy reggel hétig meg tudja etetni frissen fejt tejjel a kisállatokat, és olykor már sötétedik, mire befejez minden munkát. Mégis azt mondja, ha lesz olyan hölgy, akivel egymásra találnak, hetente egy teljes napot kizárólag vele tölt majd. „Szeretek meglepetést szerezni, jókat sétálnánk és nagyokat beszélgetnénk. Aki eljön hozzám, azonnal beleszeret ebbe a vidékbe. Hegyes-dombos, fás föld az enyém, nem sok szebb hely van Magyarországon. Itt az évszakok olyanok, amilyennek lenni kell. Itt nem baj, ha esik az eső vagy a hó. Minden évszaknak megvan a szépsége. Néhány éve az élet úgy hozta, hogy több hónapig egy nagyvárosban, Bécsben éltem, ott dolgoztam segédmunkásként. Teljesen soha nem tudtam megszokni, de több mint egy hét után legalább már nem lepődtem meg, ha jött a villamos, vagy sok rohanó embert láttam magam körül. Marakodipuszta a béke szigete, szerintem nagyon sok városlakó erre vágyik a legjobban, csak nincs bátorsága hozzá, hogy változtasson az életén!”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top