Sztárok

Saját karrierjüket tönkre tévő hírességek

Hirtelen leszálló lila köd, dögunalom Hollywoodban, esetenként pedig kleptománia. Karriergyilkos módszerekből válogattunk, amivel hírességek vetnek véget sikerszériájuknak.

Janet Jackson: a villantós pofozógép

Saját karrierjüket tönkre tévő hírességekEgy kivillanó mellbimbóval már próbálkozott pár éve (2004-ben egy amerikaifutball-döntő szünetében), de az amerikai polgárpukkasztás műfajban most érett be igazán. Az Államokban az utóbbi hetekben „fizikai inzultussal” vádolták, amihez egy videót is prezentáltak. A felvételeken a felháborodott énekesnő éppen a 14 éves unokahúga, Paris kezéből próbálja kipofozni annak mobiltelefonját. A nagynéni és a tinilány a három Michael Jackson-árvát nevelő nagyi titokzatos nyaralása miatt szólalkozott össze. Paris ugyanis a Twitteren többször kifejezte aggodalmát, miszerint gyámjuk, a 82 éves Katherine Jackson eltűnt, annak ellenére, hogy a család többi tagja, köztük Janet szerint csak „pihent”. A dráma időközben megoldódott, és a kedélyek is lecsillapodtak, az viszont kérdés, hogy az amerikai közvélemény mikor felejti el a videóra vett agressziót a már amúgy is megfeneklett karrierű énekesnőnek.

Kristen Stewart: a csalfa vámpírlány

Saját karrierjüket tönkre tévő hírességekJó, tudjuk, ő megmondta, hogy „az élet ilyen tökéletesen uncsi”, de attól még sok millió Robert Pattinson-rajongó szíve vérzik együtt megcsalt kedvencével. Némi fantáziával persze el tudjuk képzelni (ha megérteni nem is), hogy milyen hihetetlenül unalmas és fárasztó lehetett Kristen Stewart számára az óriási szakmai, anyagi és magánéleti siker, attól viszont nehéz elvonatkoztatnunk, hogy legutóbbi interjújában „punnyadtnak és túl tökéletesnek” nevezett életét egy kétgyermekes, nős családapával, nevezetesen Rupert Sanders rendezővel dobta fel. Persze kettőn áll a vásár, és úgy tűnik, a napvilágra került viszony miatt mindketten sokat veszíthetnek, így párkapcsolatukon kívül a filmiparban olyan fontos jó hírüket is. A bősz bűnbánatot tanúsító férjnek, úgy fest, felesége megbocsát, egy feltétellel: a Hófehér és a vadász című film volt az utolsó, amiben Kristen Stewartot foglalkoztatta.

Winona Ryder: régen volt, talán igaz sem volt

Saját karrierjüket tönkre tévő hírességekWinona Rydernek valahol a 90-es évek derekán és vége felé volt jó lenni. A színésznő 2001 karácsonyán bolti tolvajlással (5500 dollár értékben) kiegészített bevásárlókörútra indult, ami végül csúfos lebukást hozott. A kínos buktát és a botrányt – amit azóta sem felejtettek el neki a hollywoodi rendezők – fokozta, hogy egy 19 perces filmen örökítették meg az áruház kamerái a produkciót, de a nagy közfigyelmet kapó bírósági tárgyalás sem sokat segített az addigi álomkarrieren. A színésznő állítólag azóta is küzd a kleptomániájával, mindenesetre a túlkínálattal nem, legalábbis nagy szerepek terén.

Mel Gibson: sorozatapa és időzített bomba

Saját karrierjüket tönkre tévő hírességekPersze Hollywoodban a férfiak sem angyalok. A karriergyilkolás díszpintyéről, Mel Gibsonról senki sem mondhatja, hogy a sokasodás problematikájához kesztyűs kézzel nyúlna (jelenleg 6 fia és 2 lánya van), ahogyan semmi máshoz sem. 2006-ban ittas vezetésért letartóztatták, és ez még csak az incidens kevésbé húzós része volt. A színész-rendező a kormánynál is jobban szorongatott egy kibontott tequilás üveget, majd megfejelte mindezt egy, a rendőrnek szóló rasszista kijelentéssel. Az eset megrengette karrierjét, hiszen szerencsére a hollywoodi filmipar semmilyen formában nem tolerálja a hasonló kirohanásokat, de a válása utáni új kapcsolata is tovább rontott a megítélésén. Zűrös magánélete újabb színt vitt a gyakorló rasszistaként számon tartott Gibson bűnlajstromába. Oksana Grigorievával (akitől legkisebb lánya született) botrányos körülmények között szakítottak, a nő pedig híres párja erőszakos, nőverő természetét, ittas kirohanásait bizonyítandó, hangfelvételeket is készített a vitákról. A döbbenetes mondatok elérték, hogy a színésszel szerződést bontson ügynöksége, és számos kollégája elforduljon tőle. A sötétség határán című film szerepét például Robert de Niro éppen miatta utasította vissza, mondván, nem kíván egy rasszistával dolgozni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top