Sztárok

Miért ültek a Voice mesterei a bulvár-méhkasba?

Vendégségben jártunk a TV2 hamarosan induló The Voice! című tehetségkutatójának négy mesterénél. Malek Andrea, Somló Tamás, Mező Misi és Caramel egyöntetűen állítják: csakis azért vállalták a csatorna felkérését, mert hisznek abban, ez a show-műsor túlmutat az egyszerű sztárgyártáson.

Nehéz elképzelni négy különbözőbb életutat, életpályát, karaktert, mint a Voice mestereiét, akik a tehetségkutató versenyzőit készítik fel, illetve zsűrizik majd produkcióik során. Malek Andrea, a nemzetközi színpadok dívája, Somló Tamás, az LGT énekese és évtizedek óta elismert zenész, Mező Misi, a Magna Cum Laude frontembere, valamint Caramel, a Megasztár egykori győztese; egyikük sem „tipikus bulvárarc”, kerülik a szórakoztató magazinokban való megjelenést, óvják a magánéletüket. Adta tehát magát a kérdés: miért ülnek a bulvár-méhkas kellős közepébe?

 

Hiába hívták bohócnak

Miért ültek a Voice mesterei a bulvár-méhkasba?„Hívtak engem már bohóckodni számos műsorba, de semmiképpen nem szerettem volna egy héten keresztül hírességekkel főzőcskézni (egyedül Búza Sanyi barátommal tettem kivételt, az ő főzőműsorába elmentem), vagy épp hason végigcsúszni egy vizes felületen – mondja Mező Misi. – Úgy gondoltam, majd akkor megyek kereskedelmi tévébe, ha a zenénk miatt, vagy legalábbis azzal szoros összefüggésben hívnak. Ez megtörtént, és én úgy éreztem, mikor, ha nem most? Talán öt évvel ezelőtt még csípőből nemet mondtam volna egy ilyen felkérésre, ám most egy felelősségteljes szakaszba jutott az életem, ráadásul hajt a kíváncsiság, ki szeretném hozni a maximumot ebből az egészből” – mondja az énekes.

Andi átélte: magasról nagyot esni!

Miért ültek a Voice mesterei a bulvár-méhkasba?A Bécsben élő és dolgozó színésznőt, Malek Andreát az fogta meg a Voice alapötletében, hogy itt nem számít a külső, csakis a hang. Tetszik neki, hogy a kiválasztás során nem is látja a versenyzőt egészen addig, amíg úgy nem dönt, hogy szeretné, ha az csatlakozna a csapatához – pusztán annak hangi adottságai alapján ítélhet. „Hiszem, hogy nem kell tökéletes szépségnek lenni ahhoz, hogy valaki szép karriert fusson be a pályán – véli Andrea. – A lényeg az, hogy az összhatás megkapó legyen, aztán hogy kövér, sovány, egyenes, avagy görbe hátú az illető, az már részletkérdés, ha maga a produkció feledhetetlen. Nagy izgalommal várom a versenyzőket, ugyanakkor féltem is őket. Még a Szomszédok idején megtapasztaltam, milyen a teljes ismeretlenségből egyik napról a másikra az ország lányának lenni, és onnan lehet aztán csak igazán nagyot esni! Annak idején én is estem, hogy aztán az alapoktól ismét felépíthessem önmagam, immár a siker feldolgozásához megérett, szorgalmas, szakmai alázattal bíró személyiséggé. A tehetség mellé ez is elengedhetetlen ahhoz, hogy valaki állócsillaggá váljon.”

Ez nem a futószalagsztárok világa!

Miért ültek a Voice mesterei a bulvár-méhkasba?Somló Tamás nem is olyan régen még azt mesélte, lesújtónak találja, hogy manapság már futószalagon jönnek-mennek a zenei tehetségek a műsoroknak köszönhetően, miközben ez egy pici ország, ahová töredék-ennyi énekes is elég volna. Talán éppen ezért furcsa őt most a Voice egyik mesterének a szerepében látni. Akkor hát miért? „A hozzáállásom mit sem változott: továbbra is úgy gondolom, túl sok a tehetségkutató, azonban túl kevés a nem középszerű, hanem kirobbanóan zseniális produkció. Azért vállaltam el a mesteri teendőket ebben a műsorban, mert tetszik, ahogy az egész ki van találva, hogy a jók közül is csak a legjobbak kerülhetnek be, és a struktúrából adódóan felcsillant előttem a remény, hogy tényleg igazi gyöngyszemre bukkanhatunk. Már kíváncsi vagyok, milyen lesz a csapatom. Azt nem viselném jól, ha az általam kiválasztott versenyző más mesterhez szeretne kerülni, de ha egy R’n’B-előadóról van szó, akkor persze csöppet sem sértődöm majd meg, ha Caramelnél köt ki.”

A zene nem lehet termék!

Miért ültek a Voice mesterei a bulvár-méhkasba?Kíváncsiak voltunk, az egykori Megasztár-győztes hogyan érzi magát most, hogy a másik oldalra került. „Büszkeséggel tölt el, hogy engem kértek fel, hiszen nem egyedül én nyertem tehetségkutatót – vallja Caramel. – Úgy érzem, igaza van Tamásnak: a zene az elmúlt időszakban termékké vált, a dal pedig nem más manapság, mint egy eszköz a szórakoztatásra. Én minden erőmmel küzdök a jelenség ellen. Nekem a hivatásom mindig több volt, mint pusztán rivaldafény és szórakoztatás: ez szeretet, szomorúság, boldogság, betegség, élet, halál, megannyi érzés, hiszen ez maga az élet. Bízom abban, hogy a Voice-ban együttes erővel képesek leszünk olyan előadókra bukkanni, akik a tehetség mellett ezt a mi – sajnos ma nem túl divatos – szemléletünket a magukénak tudhatják.”

A Voice előválogatásai már lezajlottak, azonban a csatorna még titokban tartja a műsor indulásának pontos dátumát. Egyelőre annyit tudni, hogy ősszel jelentkezik először a számos országban hihetetlen nézettséget produkált tehetségkutató, melynek legnagyobb érdekessége, hogy az ítészek az első castingon nem látják, csak hallják a versenyzőket, csupán az énektudásukra hagyatkozva juttatják tovább a tehetségkutató leendő döntőseit.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top