Sztárok

15 éve hunyt el: Ilyen lenne Diana élete, ha ma is élne

Ma 15 éve hunyt el Lady Diana. Vajon milyen lenne most a walesi hercegnő és a királyi család élete, ha ma is élne Vilmos és Harry édesanyja?

15 éve hunyt el: Ilyen lenne Diana élete, ha ma is élne

Mintha csak tegnap lett volna 1997. augusztus 31-e, amikor a világ döbbenten hallgatta a híreket: autóbalesetben meghalt a 36 éves walesi hercegné, Diana. Halála alapjaiban változtatta meg a brit királyi családot, amely azóta sokkal közelebb került az alattvalókhoz. Annyira elégedettek az uralkodócsaláddal, hogy ötből négy brit ma ragaszkodik a monarchiához, és azt mondják, tökéletesen látják el a feladataikat. De ha Diana hercegné élne, vajon hogyan alakult volna az ő és a Windsorok élete?

15 éve hunyt el: Ilyen lenne Diana élete, ha ma is élneKároly nem nősült volna újra

A trónörökös azért vehette feleségül Camillát, mert az anglikán egyház szemében, melynek a mindenkori uralkodó a feje, Diana halála után özvegy lett. Így Károly polgári szertartás során vette nőül régi szerelmét, de megkapta az anglikán egyház áldását is egy templomi ceremónia keretében. Ha Diana ma élne, erre nem kerülhetett volna a sor, a polgári esküvő pedig a törvény szerint nem elegendő a királyi család tagjainak házasságkötésekor, kell hozzá az egyházi áldás is. Az már más kérdés, hogy Camilla első férje ma is él, de efelett az egyház szemet hunyt.

Károly és Diana házassága képekben!

Harry kiegyensúlyozottabb lenne

15 éve hunyt el: Ilyen lenne Diana élete, ha ma is élne

A kisebbik herceg 13 éves volt, amikor édesanyja elhunyt. A család, főleg az apja nagy szeretettel nevelte őt, de hiányzott neki az édesanyja, az ő gyengéd útmutatása. Sokan úgy vélik az udvarban, Harry biztosan nem füvezett volna, nem jelent volna meg náci egyenruhában egy farsangi bálon, és nem bulizott volna meztelenül Las Vegasban, ha az édesanyja élne. Diana állandóan azt szajkózta fiainak, hogy rangjukhoz méltóan viselkedjenek, másrészt mellette lett volna a lázadó tinédzser éveiben. Harry sokkal kiegyensúlyozottabb lenne, mint ma.

Harry is házas lenne

A walesi hercegnő legfőbb óhaja az volt, hogy gyermekei boldogok legyenek. Sokszor hangsúlyozta, szeretné, ha fiai szerelemből házasodnának, s nem azt vennék el, akit a királyi ház kijelöl a számukra. Biztosan örömmel figyelte volna Vilmos herceg és Katalin románcát, de Harry szerelmi vergődése elkeserítené. Talált volna kisebbik fiának olyan lányt, aki méltó a hercegnői posztra, de sohasem erőltette volna rá a házasságot Harryre. Egyszerűen csak bemutatta volna a megfelelő jelölteket a fiának, és hagyta volna, hadd válasszon.

Diana Vilmos és Harry herceggel! Galéria!

15 éve hunyt el: Ilyen lenne Diana élete, ha ma is élneVisszavonult volna

Diana hercegné a válásával kikerült a királyi családból, elveszítette az őkirályi fensége megszólítást, habár a walesi hercegnéi titulusát megtarthatta. Csak a legnagyobb királyi eseményeken jelenhetett volna meg a Windsorokkal, például tíz éve az anyakirályné temetésén, a királynő akkori arany-, majd az idei gyémántjubileumán, és természetesen Vilmos herceg esküvőjén is ott lett volna. Diana, aki már a válása és halála közötti egy évben is nagyon kevés közszereplést vállalt, nem jelent volna meg sokszor a nyilvánosság előtt. Inkább a háttérből támogatta volna a szívének kedves jótékonysági szervezeteket.

Kibékült volna a királynővel

 

15 éve hunyt el: Ilyen lenne Diana élete, ha ma is élne

A királynő soha nem gyűlölte Dianát, sőt, bár eltérő volt a természetük és az érdeklődési körük, kedvelte őt. A házasságkötésük után az uralkodó és férje bátorítóan bántak vele, Fülöp még a walesi hercegi pár válásakor is kedves, biztató leveleket küldött a hercegnének – derült ki Diana hagyatékából. Erzsébet megértette, hogy Diana nem tud Károllyal élni, azt azonban nem bocsátotta meg neki, hogy 1995-ben az egész magánéletét kipakolta egy tévéinterjúban, és megkérdőjelezte Károly herceg uralkodói alkalmasságát. Azonban sem Dianára, sem Erzsébetre nem jellemző a haragtartás, és ezért, na meg Vilmos és Harry kedvéért biztosan közelebb kerültek volna egymáshoz, habár barátok sohasem lettek volna.

Ő lenne Katalin jó barátnője

 

15 éve hunyt el: Ilyen lenne Diana élete, ha ma is élne

Katalin az eljegyzésekor adott interjújában elismeréssel beszélt Dianáról, sajnálatát fejezte ki, hogy nem ismerhette személyesen. Ha ismerte volna, jó barátok lettek volna, és akkor nem a wessexi grófné, hanem a walesi hercegné vezette volna be a királyi életbe, ő adott volna tanácsokat, hogyan kezelje a sajtót, mikor mit szabad tennie és mit nem egy hercegnőnek. Mindketten imádják a teniszt, biztosan nagy csatákat vívnának a pályákon, és együtt szurkolnának Wimbledonban. Gyakran jártak volna együtt vásárolni, hiszen Diana divatikon volt. Valószínűleg nem töltöttek volna együtt túl sok időt, hiszen Diana ízig-vérig városi nő volt, míg Katalin, mint a királyi család valamennyi tagja, a vidéki, csendes életet, lovaglást, vadászatot, tengerparti sétákat részesíti előnyben.

Nem ment volna férjhez

15 éve hunyt el: Ilyen lenne Diana élete, ha ma is élneDiana legközelebbi barátnői mondták, hogy a hercegné soha nem akart férjhez menni, sem Dodi Al Fayedhez, sem máshoz. Kiterjedt baráti köre volt, politikusok, művészek, üzletemberek tartoztak a barátai közé, akikkel kellemesen múlatta az idejét. Az apjától örökölt és a válásakor a trónörököstől kapott vagyon, na és mint a következő brit uralkodó édesanyjának járó állami apanázs kényelmes életet biztosított volna neki. Nem volt szüksége tehát egy gazdag férjre, ráadásul Diana tudta, a sajtó hatalmas érdeklődése miatt egy férfi sem bírná ki mellette.

Országa nagykövete lenne

Nem sokkal a halála előtt az akkori brit miniszterelnök, Tony Blair azt javasolta Dianának, legyen országa jószolgálati nagykövete. Testhezálló feladat lett volna ez a hercegnének, aki korábban is szívesen képviselte országát más államokban. Ő a kedves mosolyával, diplomáciai érzékével, személyes varázsával közelebb tudta hozni egymáshoz az embereket, még akkor is, ha ellenfelek voltak. Ezt a képességét Nagy-Britannia tökéletesen kiaknázhatta volna.

Diana utazási képekben

15 éve hunyt el: Ilyen lenne Diana élete, ha ma is élne

 

Diana a divatikon

Egy biztos, ha Diana még élne biztos, hogy nem Kate Middletonról szettjeiről szólnának a divatösszeállítások. A hercegené stílusa ugyanis mindig kivételesen elegáns volt, soha egyetlen egyszer sem hibázott és az is biztos, hogy Middletonról levetetné az agyonig hordott púder színű cipőt. Mi összeszedtük, hogy mit viselne. 


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top