nlc.hu
Sztárok
Sztárgyerkőcök kedvenc meséi!

Sztárgyerkőcök kedvenc meséi!

Minden szülő életében nagy dilemma, milyen meséket engedjen nézni, vagy épp olvasni a gyerekének. Hírességek háza táján kíváncsiskodtunk: vajon az ő csemetéik mit szeretnek legjobban?

Sztárgyerkőcök kedvenc meséi!Gombos Edina kislánya, Miranda:
Kora: 4 éves
Kedvence: Dóra, a felfedező
Bátorságot nyert a meséből

Miranda a tévében édesapja nyelvén, tehát spanyolul nézi a meséket. „A kedvencem Dóra, a felfedező, mert nagyon aranyos, és az állatbarátaival együtt mindig izgalmas kalandjai vannak” – mondja az Aktív műsorvezetőjének kislánya. Ebben a mesében néha angolul is beszélnek a szereplők, így Miranda már sok-sok szót megtanult. „Mesekönyvben a Laci és az oroszlánt szeretem legjobban Anyától hallani, minden este el is olvastatom vele. Már kívülről tudom, ha hibázik, kijavítom, de ezredszer sem unalmas. Nagyon tetszik benne, hogy Laci milyen bátor” – mondja Miranda.

 

Sztárgyerkőcök kedvenc meséi!Keleti Andrea gyerekei, Viki és Máté
Koruk: 11 és 7 évesek
Kedvencük: BEN10 és Dumbo
„Anya egy kukkot sem ért az egészből”

„Mindketten nagyon különböző meséket nézünk, már amikor Anya tévé elé enged minket – meséli Máté –, többnyire csak akkor, ha valami dolga van. Én a szuperhősös meséket szeretem, mint a BEN10-et és a Bakugánt, a barátaimmal sokat játszunk olyat, hogy mi vagyunk a szereplők. Próbálom én elmagyarázni Anyának, hogy miről szól, és hogy többet is nézhetnénk, de ő egy kukkot sem ért az egészből” – méltatlankodik a kisfiú, majd átveszi a szót a nővére. „Anyának igaza van – véli Viki. – Én sem látok semmi jót abban, hogy furcsa szerzetek püfölik és lövöldözik egymást. De nem szeretem a Hamupipőkét, a Hófehérkét és a Vukot sem, mert ezekben vannak gonosz szereplők. Nekem a kedvencem a Dumbo, mert nagyon aranyos, és lehet belőle tanulni a szeretetről és a családról. Mindig meg is siratom.”

Sztárgyerkőcök kedvenc meséi!Novodomszky Éva kisfia, Cristiano
Kora: 8 éves
Kedvence: Verdák és a Jégkorszak
„A vicces mesék a legjobbak!”

A nyolcéves kisfiúnak a Verdák és a Jégkorszak a kedvenc meséi. „Ezeken jókat lehet nevetni, aranyosak a szereplők, és még az is vicces, aki gonosz bennük” – mondja a híradós csemetéje, aki azt is elárulta, hogy „kisebb korában” az Elmót és a Kisvakondot imádta. „Ezeket ma már az öcsém, Marco nézi, mert ő úgysem tud sokáig egyszerre ülni a tévé előtt, folyton csak izeg-mozog.”

 

 

 

Sztárgyerkőcök kedvenc meséi!Gubás Gabi kisfia, Attila
Kora: 5 éves
Kedvence: Saját mesét talál ki

Gubás Gabi kisfia, az ötéves Attila az Angry birdsön kívül nem vonzódik semmiféle most divatos meséhez, rajzfilmhez. Ő közösen szövi csodás történeteit az édesanyjával, aki úgy gondolja, lassan megérik a helyzet arra, hogy Farkasházy Rékával közös, gyerekneveléssel, anyasággal foglalkozó honlapján, az Anyakanyaron részleteket tegyen közzé belőlük. „Mostanában A kis hangyánk Attila kedvence, aki a fülében lakik, és mindig a megfelelő pillanatban súg neki valami okosat, hogy helyesen cselekedjen” – meséli a színésznő, majd kisfia vette át a szót. „Amikor nyaralni mentünk, Anyával mi meséltünk a kishangyának azokról a tájakról, amiket éppen meglátogattunk. Meséket és meseszereplőket kitalálni izgalmas dolog, hiszek bennük és mindig le is rajzolom őket. Van is egy füzetem, amibe megörökítem a figurákat is a történeteket.”

Sztárgyerkőcök kedvenc meséi!Szandi és Bogdán Csaba kisfia, Csabi
Kora: Hat és fél éves
Kedvence: Thomas, a gőzmozdony
„Mindig várja az esti Lili-mesét”

Szandi kisfia a Gordon nevű vonatot szereti a legjobban a Thomas, a gőzmozdony című meséből. Mivel kissé szégyenlős, így csak édesanyjának nyilatkozott arról, mit is írjunk a róla szóló cikkbe. „A szobájában van egy nagy doboz mozdony, mert mindig ilyet kér ajándékba, és sokat szoktunk együtt játszani velük. Aztán Noddyt is szereti, mert ebből a vicces meséből sokat tanulhat a barátságról, jókat derül a poénokon, ezáltal fejlődik a humorérzéke is. A két gonosz manó nagy kedvence. De imádja azokat a saját kútfőből mondott esti meséket is, amiket az apukája talál ki. Amikor este aludni megyünk és lekapcsoltunk minden lámpát, Apa a sötétben mesél a gyerekeknek egy kislányról, Liliről. Ami vele történik, mindig olyan, mintha velünk történne” – meséli Csabi nevében a mamája.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top