Sztárok

Ilyenek voltak 15 éve a TV2 műsorvezetői

1997. október negyedikén reggel hat órakor a Himnusz hangjaival kezdte meg adását a TV2. Németh Lajos már aznap feltűnt a képernyőn, ő ismertette a várható időjárást, nem sokkal később láthattuk Vujity Tvrtko első riportját, a Tények szerkesztőségében pedig ott sertepertélt egy 21 éves srác, Dudás Ádám. Ők 15 éve vannak a csatornánál, sok más olyan emberrel együtt, akik a kamerák mögött dolgoznak.

Német Lajos
„Kihozta belőlem a showmant”

Lajost ismerhették már a nézők a képernyőről, amikor leszerződtette őt az induló TV2. „Nem tudtam, mit vállalok, amikor igent mondtam a TV2 felkérésére, de ma már végtelenül örülök, hogy igent mondtam. Ugyanis sikerült bebizonyítani, hogy az egyébként száraz időjárás-jelentés lehet szórakoztató, lehet bele humort és sok érdekes információt csempészni. Ez egy közszolgálati csatornánál nem, csak egy kereskedelmiben fordulhat elő. Úgyhogy ez a munka kihozta belőlem a showmant, miközben a szakmaiságom nem csorbult, sőt úton-útfélen kapom a megbecsülés minden jelét. Ráadásul más oldalamat is meg tudtam csillogtatni, hiszen együtt énekeltem Lagzi Lajcsival, együtt jártuk az országot és léptünk fel rengeteg településen, máskor pedig például szilveszteri műsorokban, paródiákban kaptam szerepet. Így sok területen kipróbálhattam magamat!”

 
Ilyenek voltak 15 éve a Tv2 műsorvezetői
 
Ilyenek voltak 15 éve a Tv2 műsorvezetői


Vujity Tvrtko
„Családtagokká váltunk”

Ő volt az legelső riporter, akit leszerződtetett a televízió, így bőven akad emlékezetes története, amelyekre a mai napig szívesen emlékszik vissza. „Még a pontos dátumát is tudom annak, amikor a Napló riportereként a világ utolsó hadifoglyát, Toma Andrást kísértem haza. 2000. augusztus 11-ét írtunk, amikor az egész világsajtó ott tolongott a repülőtéren, és kétezer család jelentkezett, bízván abban, hogy talán az ő nagyapjuk érkezik haza a II. világháborúból. A bácsika még a nevére sem emlékezett, viszont megborzongtam, amikor elszavalta a Szózatot. A második legemlékezetesebb riportomat Észak-Koreában készítettem, a legnagyobb titokban, azzal a kis amatőr videokamerával, amellyel otthon a családomat filmeztem. A harmadik riport pedig, amelyre szívesen emlékszem vissza, egy húszéves, hallássérült modellel készült, akit már jóval korábbról ismerek. Büszke vagyok Weisz Fannira, akinek az élettörténetét ismerve abszolút megérdemli, hogy sokan példaképként tekintenek rá. Mégis ebben a munkában az a legjobb, hogy a Napló csapatában mi nemcsak kollégák és barátok, hanem szinte egy család vagyunk. A magánéletben is gyakran találkozunk családostól, nemrégiben például együtt utaztunk el egy kis pihenésre.”

Ilyenek voltak 15 éve a Tv2 műsorvezetői
Ilyenek voltak 15 éve a Tv2 műsorvezetői

 

 

Pachmann Péter
4500 hírműsor

A Tények műsorvezetője is kezdetektől erősíti a TV2 csapatát. „4500 hírműsor, több tízezer kilométer földön és levegőben, Brüsszeltől Szarajevóig, Londontól Tokióig, Jeruzsálemtől Iszlámábádig. Miniszterelnöki interjúk és hétköznapi hősök. Napra pontosan 15 éve kezdődött. Szerelmekkel, csalódásokkal és egy angyali kisfiúval. Az én történetem. Köszönöm neked, TV2. Boldog tizenötödik születésnapot! Hinni kell az álmokban. (1997.10.04. – 2012. 10.03.)” – írta Facebook-oldalára a műsorvezető.

 
Ilyenek voltak 15 éve a Tv2 műsorvezetői
 
Ilyenek voltak 15 éve a Tv2 műsorvezetői

 

Dudás Ádám
„Innen megyek nyugdíjba”

1997-ben Ádám az ELTE történelem szakára járt, közben a Magyar Televízióban dolgozott. Juhász Árpád hívta át az induló TV2-höz, ahol, ahogyan meséli, lóti-futi gyakornok lett. „Ahogyan vége volt az előadásaimnak, rohantam a Róna utcába, és így ment ez öt éven át. Emiatt nem volt klasszikus egyetemi életem, és mindössze egy barátot szereztem az ELTE-ről. A TV2-nél azután annál többet. Tatár Csilla az egyik legjobb barátom, Havas Henrik meghív magához italozni, Jakupcsek Gabriellával pedig ha hónapokig nem találkozom, akkor is úgy beszélgetünk, mintha előző nap láttuk volna egymást. Nacsa Olivérről nem is beszélve…. Én sokat köszönhetek a TV2-nek, ez a szerelmem, ez az első munkahelyem, és ha a kapcsolatunk nem romlik meg, akkor innen megyek nyugdíjba!”

   
Ilyenek voltak 15 éve a Tv2 műsorvezetői

 

 
Ilyenek voltak 15 éve a Tv2 műsorvezetői   Így néznek ki most a Vészhelyzet sztárjai

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top