Sztárok

6 évig harcolt Komár a rák ellen – drámai részletek

Nem akarta, hogy sajnálják. Komár László évek óta harcolt a rákkal, és csak halála előtt két nappal ígért egy interjút a Blikknek, melyben a betegségéről mesélt volna. "De nem én akarom kimondani, hogy a nyirokmirigyrák végső stádiumában vagyok, erre képtelen lennék, ezt írjátok meg ti" – mondta a telefonban az énekes, aki az interjú reggelén elhunyt.

6 évig harcolt Komár a rák ellen- drámai részletekKomár László özvegye engedélyt adott arra, hogy a Blikk nyilvánosságra hozza a halál okát és a korábbi bizalmas beszélgetéseket. Komár 2006-ban arról mesélt, hogy nem gondolta, hogy rosszindulatú daganattal küzd, amikor nyilallni kezdett a lába. Végül szarkómát, azaz rosszindulatú kötőszöveti daganatot diagnosztizálták. Pár napra rá operálták ki a tumort a lábából, és hat kemoterápiás kezelést írtak elő, de csak kettőre ment el. Járni alig bírt a fájdalomtól – írja a Blikk.

2007-től már parókát hordott, amit imádott kislánya miatt csak éjszaka vett le, ilyenkor hálósipkát húzott. 2008 őszén még egy kisebb daganat is nőtt a lábában, amelyet szintén kioperáltak, de ekkor már nem engedte a kemoterápiát. A 2006 és 2010 közti időszakban tanult meg együtt élni a rákbetegséggel, és lassan tünetmentes lett, a haja is kinőtt – írja a Blikk. „Majd egyszer elmondom Karolinának, hogy nem tartottam a biciklijét, hanem támaszkodtam rá” – tréfálkozott a fotózás után, és boldog volt.

Tavaly májusban fedezték fel a következő daganatot a szervezetében, az ágyékánál, és júniusban feküdt kés alá. A műtét sikerült, de csak a tumor nyolcvan százalékát sikerült eltávolítani. Újabb kemoterápiákra küldték. Idén tavasszal pedig a nyakánál is alakulni kezdett egy duzzanat. „Nagy a baj, már egy koncertet is le kellett mondanom, pedig már abba is belejöttem, hogyan kell énekelni sugárkezelés után” – mondta Komár augusztusban, amikor az állapota felől érdeklődtek.

Komár legalább hatszáz fellépést énekelt végig úgy az elmúlt hat évben, hogy a nyirokmirigyrák jelen volt a szervezetében. Arról a hat új dalról nem is beszélve, amelyet nagybetegen énekelt fel Nagylemez című legutóbbi albumára.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top