Sztárok

Így csókolta nejét a herceg

Háromszor csókolta meg friss feleségét Guillaume herceg, a luxemburgi trónörökös.

Így csókolta nejét a hercegAz utolsó pillanatig titok volt, melyik szalon tervezi a menyasszonyi ruhát. Amikor Stéphanie elindult a Notre Dame katedrálisba, a nagyhercegi udvar elárulta a titkot: a menyasszony Elie Saab-ruhát választott, melyet néhány perc múlva a katedrális előtt ünneplő tömeg is láthatott. Stéphanie enyhe sminkkel az arcán, fején egy diadémmal, vonult az oltár elé. Abban a pillanatban mindenki biztos lehetett benne, Luxemburg tökéletes hercegnője lesz.

A római katolikus egyház szertartása szerint mondták ki az igent, az európai, közel- és távol-keleti uralkodók, trónörökösök, arisztokraták, politikusok, barátok előtt. A kétórás ceremónia egy perccel néma csenddel kezdődött, így emlékeztek meg Stéphanie édesanyjáról, aki nem sokkal az esküvő előtt, augusztusban hirtelen elhunyt, a végén pedig felolvasták XVI. Benedek pápa személyes üzenetét, melyben áldását küldte az ifjú párnak.

A szertartást követően Stéphanie Szűz Máriának ajánlotta a menyasszonyi csokrát, majd férje kivezette őt a katedrálisból és a nagyhercegi palotába hajtattak több ezer ünneplő alattvaló sorfala között. Később a palota erkélyéről köszöntötték a tömeget, itt engedték el először magukat, boldogan integettek az embereknek, és engedve a kérésüknek, három csókot is váltottak. És hogy valóban boldogok, azt Guillaume herceg bebizonyította, a palota erkélyén egyfolytában ölelte, puszilgatta ifjú hitvesét.

Így csókolta nejét a herceg
 

Maradt még herceg

A luxemburgi nagyhercegi párnak már két fia, Guillaume és Louis házasok, de még bárki lecsaphat testvéreikre, a rendkívül jóképű Félix és Sebastien hercegekre. Ők jelenleg a legkapósabb hercegek Európában. Jól néznek ki, hatalmas vagyont örökölnek, és nem kell trónra lépniük, kellemes élet vár rájuk néhány hivatalos reprezentációval. Húguk, a bájos Alexandra hercegnő szintén nem találta meg még a nagy Ő-t, igaz, ő még húszéves sincsen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top