nlc.hu
Sztárok
Szülés után is van visszaút a munkába

Szülés után is van visszaút a munkába

Pici gyerekkel és néhány év szünettel a hátunk mögött nem könnyű újra visszatérni a hétköznapi mókuskerékbe és ismét munkába állni. Ám ha apránként, tudatosan készülünk a visszatérésre, megkönnyíthetjük a dolgunkat. Képezzük tovább magunkat, vagy sajátítsunk el egy olyan új szakmát, amellyel könnyebben el tudunk majd helyezkedni. Az OKJ-s képzés jó választás lehet, hiszen kisgyermek mellett is végezhető. Érdemes azonban minél gyorsabban jelentkezni, mert az idei kedvezőbb feltételek a jövő évtől megváltoznak.

A szülést követően nemcsak az jelent nagy kihívást, hogy mielőbb leadjuk a felszedett pluszkilókat, és újra a régi formába hozzuk magunkat, hanem az is, hogy miként tudunk újra munkába állni.

Szülés után is van visszaút a munkábaAz OKJ-s tanfolyamok jól használható, a munkaerőpiacon eladható tudást nyújtanak, és a gyerekkel járó otthoni feladatok mellett is elvégezhetőek a felsőoktatási képzéseknél jóval rugalmasabb időbeosztásuk miatt. Persze nem árt, ha a család be tud segíteni a bébicsőszködésbe, de az eddigi tapasztalatok szerint a képzés és a vizsgák is zökkenőmentesen megoldhatóak a kisgyerekes anyukák számára.

Bársony Csaba, a Perfekt Zrt. oktatási igazgatója szerint aki ilyen képzéseken gondolkodik, annak érdemes minél előbb jelentkeznie, hiszen idén még kedvezőbb feltételek mellett, olcsóbban lehet tanulni. 2013 januárjától ugyanis egyrészt kevesebb OKJ-s szakképesítés marad, másrészt növekszik a kötelező óraszám, így még nehezebb lesz megoldani a gyerekvigyázást.
A magasabb óraszámok miatt pedig a tanfolyamok ára akár a duplájára is emelkedhet.

Az egyik legismertebb hazai képzési központ, az OKJ-s képzéseket kínáló Perfekt Zrt. adatai és munkaerő-közvetítők felmérései szerint főként a pénzügyi-számviteli, műszaki és informatikai szakképesítést szerzettek tudnak könnyen elhelyezkedni. Ha ezek nem állnak hozzád túl közel, akkor sem kell elkeseredned, hiszen az országos hálózattal rendelkező Perfekt weboldalán közel 200 különféle tanfolyam közül választhatsz: www.perfekt.hu

Szülés után is van visszaút a munkába

 

A Perfekt Facebook-oldalán egy kvízjáték segítségével azt is kipróbálhatod, hogy melyik OKJ-s szakmát tudnád a legkönnyebben kitanulni:

https://www.facebook.com/PerfektKepzes/app_244179532370930

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top