Sztárok

Szigorú szabály szerint neveli lányát a TV2-es

A Jóban Rosszban színésznője, Fábián Anita szigorú szabály szerint neveli kislányát.

Szigorú szabály szerint neveli lányát a TV2-esA Jóban Rosszban Szilviája elárulta, igen érzékeny a torka, amit gyermeke is örökölt. Ezért vezették be azt a szabályt, hogy a nyár vége után tilos a jéghideg ital vagy a fagyi. „A hideg beköszöntével mindketten fújjuk az orrunk és krákogunk, túl érzékeny a torkunk. Éppen ezért vezettük be azt a szabályt, hogy a strandszezon után már lemondunk a fagyizásról. Folyamatosan figyelem Pipit, és ha hallom, hogy fátyolos a hangja, már adom is neki a torokcukorkát. Az inhalálás legalább ennyire népszerű szokás nálunk, köhögés és orrdugulás esetén azonnal bevetjük” – ecseteli a színésznő.

Fábián Anita a nevelés egyik sarkalatos pontjának tartja az egészségtudatosságot, s szerencséjére a kislánya megfogadja az anyai tanácsokat. „Lekopogom, de eddig megúsztuk a nagy betegségeket. Túlestünk a bárányhimlőn, ami egyébként szerencsés időszakban jött, és minden különösebb gond nélkül, gyorsan le is zajlott. Ezen kívül »csak« egy hasmenéses-kiszáradásos esetünk volt, ezt kórházban vészeltük át. Szerintem a gyermeknevelésnek fontos része az egészségtudatos szemlélet átadása. Én is folyamatosan papolok a kislányomnak, hogy gyakran mosson kezet, vagy ne vegye azt a szájába. Mivel Pipi nem szeret beteg lenni, és ezerszer hallotta már tőlem, hogy az emberi test törékeny, vigyáznunk kell rá, meg is fogadja a tanácsaimat” – árulta el a színésznő.

keretes cikk - vak
ADVENT A NŐK LAPJA CAFÉN!

Hangolódj rá a karácsonyra a Nők Lapja Café adventi különszámával! Tesztekkel, receptekkel, programajánlatokkal és ajándéktippekkel várunk. És persze minden napra jut valami meglepetés is!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top