Sztárok

Egyedülálló híres nők harca az örökbefogadásért

Egyre gyakoribb, hogy egyedülálló nők fogadnak örökbe gyermeket. Persze akadnak olyanok is, akik még házasként indították el az örökbefogadási eljárást, majd elváltként lettek anyák. Tettüket mindenesetre büszkén vállalják, mellyel erőt és bátorítást adnak a gyermekre váró nőtársaiknak.

Vámos Erika

Külföldi gyermeket adoptálna

Egyedülálló nők harca az örökbefogadásértA műsorvezető régóta tudja, hogy nem lehet gyereke, ezért szeretne örökbe fogadni. „A hivatalban hét-tíz évre saccolták, mire örökbe fogadhatok magyar gyereket. Egyedülállóként ugyanis hátrányban vagyok a házaspárokkal szemben, és bár alkalmasnak nyilvánítottak, ez még kevés ahhoz, hogy a sorban előbbre kerülhessek” – mondja Erika, aki ma már nem ragaszkodik ahhoz, hogy magyar gyermeket neveljen, de külföldről sem egyszerű adoptálni. „A hatóságokon keresztül nincs olyan külföldi gyerek, aki örökbe adható, így magamnak kell megkeresnem a járható utakat. Romániai árvát például csak vér szerinti nagyszülő fogadhat örökbe és viheti ki az országból. Aztán gondolkodni kezdtem harmadik világbeli országok gyerekeiben. Így került a képbe Srí Lanka, de konkrétum még nincsen. Ezért megadtam az elérhetőségeimet ottani árvaházaknak, és kértem őket, hogy segítsenek az örökbefogadásban. Amikor kinn vagyok, mindig megkeresem az illetékes vezetőket, elbeszélgetek velük. Szeretném bennük tudatosítani, hogy nem csak múló szeszélyből vagyok ott, komolyan gondolom az örökbefogadást.”

Sandra Bullock
Még egy kislányt is szeretne

Egyedülálló nők harca az örökbefogadásért

A színésznő és egykori férje, Jesse James még 2006-ban indította el az örökbefogadási procedúrát, ám csak 2010-ben találtak rá Louis Bardóra. A sors kegyetlen fintoraként éppen akkor, amikor teljesült a sztár álma, és végre mama lett, kiderült, hogy a férje megcsalja. Válás lett a vége, így Sandra az örökbefogadást egyedülálló szülőként véglegesítette, és azóta is egyedül neveli a kisfiát. Ám úgy hírlik, a színésznő már javában szervezi egy kislány adoptálási eljárását is. A sztár ezúttal is egy New Orleans-i gyermeket fogad örökbe.


Charlize Theron
Mindig is anya akart lenni

Egyedülálló nők harca az örökbefogadásértA harminchat éves színésznő idén márciusban fogadott örökbe egy kisfiút. A büszke édesanya egy közleményben tudatta, hogy a picit Jacksonnak hívják, és egészséges, gyönyörű baba. Jackson az Oscar-díjas Charlize Theron első gyermeke. A színésznő kilenc évig élt együtt Stuart Townsend színésszel, akivel 2010-ben szakítottak. Másfél évvel ezelőtt arról pletykáltak, hogy Keanu Reevesszel jár, de udvarolt neki Harry herceg is.

 

A téma örök, nem véletlen, hogy a TV2 legújabb, saját gyártású doku-realytijében is foglalkozik ma este a témával. A műsorban egy sikeres, egyedülálló bankárnő úgy érzi, hogy tökéletes boldogságához csupán már csak egy gyerek hiányzik. Örökbefogadásra nincs esélye, ezért törvénytelen útra tér és vesz magának egy gyermeket. A bonyodalmak ekkor kezdődnek…

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top