Sztárok

Katalin babát vár: Ez lesz az első apás szülés a királyi családban!

Hétfőn kora este megerősítették a hírt: Katalin hercegné gyermeket vár. A büszke nagypapa, Károly herceg már megkereste nagyobbik fia kedvenc játékát, Harry herceg hátrább került a trónra várók sorában, Vilmos pedig készül az apás szülésre. Így lehetne összefoglalni a napot, amelyet a fél világ várt.
Katalin babát vár: Ez lesz az első apás szülés a királyi családban!

Először Diana szült kórházban

Egy percre megállt az élet Nagy-Britanniában, amikor bejelentették, hogy Katalin hercegné kisbabát vár. A hivatalos közlemény szerint a hercegnét kórházba szállították megfigyelésre akut reggeli rosszullétek miatt. Az újságírók most a VII. Edward Kórház előtt várakoznak, és arról tudósították a lapokat, hogy várhatóan egyébként ebben a londoni kórházban ad majd életet gyermekének Katalin jövő nyáron. Hozzátették: II. Erzsébetet császármetszéssel segítették világra az anyai nagyszülei londoni házában, Károly herceg a Clarence Házban született, és Vilmos volt az első trónörökös, aki kórházban jött világra, Diana hercegné ugyanis nagyobb biztonságban érezte magát ott, mint a palotában. Katalin is kórházban szül majd, de azért egyvalamiben ő is úttörő lesz: apás szülésre készül. Vilmos ugyanis egyszer kijelentette, hogy ezt az élményt semmiért nem hagyná ki!

   

Katalin babát vár: Ez lesz az első apás szülés a királyi családban!

További képek a királyi családról!

Akár fiú, akár lány lesz, trónra kerül

Az a legnagyobb ajándék a gyémántjubileumát idén ünneplő II. Erzsébet királynő számára, hogy minden bizonnyal láthatja majd azt a babát, aki az utódja lesz, ha majd valamikor Károly és Vilmos hercegek után trónra kerül. Mert bármilyen nemű is legyen a baba, uralkodó lesz! Tavaly ugyanis az a 16 állam, melynek II. Erzsébet az uralkodója, eltörölte a fiúk elsőbbségét a trónöröklésben. A jövő nyáron érkező gyermek II. Erzsébetnek a harmadik dédunokája, a Middleton szülőknek és Károly hercegnek az első unokája lesz.

Ők lesznek a keresztszülők

Katalin babát vár: Ez lesz az első apás szülés a királyi családban!A Clarence Házból, Károly herceg rezidenciájából az is kiszivárgott, hogy a jövendő nagypapa már elővette azt a kis műanyag bálnát, amely Vilmos herceg kedvenc játéka volt. Erről a kis játékról még maga Diana hercegné beszélt 1983-ban Ausztráliában, amikor egy rádióadó élő adásában válaszolgatott gyermekek kérdéseire. De legalább ennyire örül a kisbaba érkezésének Vilmos öccse, Harry herceg is, aki állítólag örömujjongásban tört ki, amikor megtudta: testvére apa lesz. Pedig a kisbaba nagyapja és apja után a harmadik helyet foglalja majd el a trónra várók sorában, így Harry eggyel hátrébb, a negyedik helyre kerül. Ám a Buckhingam-palotából kiszivárgó információk szerint Vilmos öccsét kéri majd fel gyermeke egyik keresztapjának. A királyi udvarokban hagyomány, hogy több keresztszülőt választanak, Vilmosnak hat is van belőle. Harryn kívül várhatóan Katalin egyik testvérét is felkéri keresztszülőnek, aztán szóba jöhet egyik gyermekkori barátja, királyi unokatestvére is, vagy valamelyik európai trónörökös pár.

Katalin babát vár: Ez lesz az első apás szülés a királyi családban!Négy név jár neki

Máris találgatják természetesen a születendő baba nevét is. Cambridge hercegének négy keresztneve van: Vilmos Artúr Fülöp Lajos, csakúgy mint apjának, a walesi hercegnek: Károly Fülöp Artúr György – így a jövendő brit uralkodónak is kijár a négy keresztnév, akár lány, akár fiú lesz. És ha már a keresztelő szóba került, akkor szót kell ejtenünk a keresztelői ruháról is, melyet még Viktória királynő első gyermekének készítettek 1840-ben! A királyi család valamennyi tagját ebben a keresztelőruhában tartották szenteltvíz alá. A nagy becsben tartott kelengyét természetesen a királyi szabó tüzetesen átnézi majd, ezt állítólag tegnap már el is kezdte.

Jó biznisz a királyi baba
A britek imádnak fogadni, így természetesen már tegnap sokan felkeresték a fogadóirodákat, hogy megtippeljék, mi lesz a születendő baba neve!
Íme a lista és a legnépszerűbb nevek:
– John 9/1
– Robert 10/1
– Anne 10/1
– Charles 10/1
– Diana 12/1
– Frances 10/1
– George 12/1
– Louis 14/1
– Mary 14/1
– Richard 14/1
– Carole 16/1

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top