Sztárok

Ilyen a karácsony az angol királyi családban!

Csak apróságokat ajándékoznak egymásnak, Vilmos például állandóan zoknit kér nagymamájától karácsonyra. Tíz titok az angol királyi család ünnepléséről.

10. Több fát állítanak
A királyi család minden évben a Sandringham-kastélyban, a királynő téli rezidenciájában karácsonyozik. A hatalmas birtokon tucatnyi fenyőfát vágnak ki, s a kastély számos termében állítanak egy-egy pazarul feldíszített karácsonyfát.

9. Ne drága, hanem mókás legyen
A család tagjai soha nem lepik meg egymást drága holmival. Inkább valami kis figyelmességet vagy vicces ajándékot tesznek a fa alá. Fülöp herceget például általában régi filmek DVD-ivel lepik meg.

Ilyen a karácsony az angol királyi családban!

8. Meleget ajándékoz
Windsorban még ma is számos házban fűtenek szénnel, ezért a legszegényebbeknek szenet ajándékoz a királynő a szeretet ünnepén.

7. Dalra fakad a személyzet
A karácsony előtti hétvégén a windsori kastélyban a személyzet ünnepi énekeket ad elő a királynőnek és a család ott lévő tagjainak. Őfelsége forralt borral és aprósüteménnyel köszöni meg a dalokat.

6. Duguláselhárítás szentestén
Vilmos herceg két és fél éves korában karácsony napján elcsente a királynő két értékes melltűjét, amit a valaha talált legértékesebb gyémánt két része díszített. A kis herceg ezeket egyszerűen lehúzta a vécén, ezért vízvezeték-szerelőt kellett hívni, aki nagy nehezen megtalálta az ékszereket.

5. Megelőzte a saját beszéde
A királynő minden december 25-én televíziós beszédben szól a nemzethez. A beszédet előre rögzítik, így fordulhatott elő, hogy a Sun című bulvárlap egyik évben megszerezte és előre leközölte a beszéd egyes részeit.

4. A nagyi tudja, mi a jó!
Vilmos herceg minden évben zoknit kér nagymamájától karácsonyra. „Egy igazán jó, strapabíró zoknit találni kihívás” – nyilatkozta egyszer a herceg.

Ilyen a karácsony az angol királyi családban!3. Gumikacsa a menő
II. Erzsébet állítólag egy ajándékot tart nagy becsben, melyet unokájától, Harrytől kapott. Ez egy koronás gumikacsa volt.

2. Milyen színű legyen a fa?
Idén a királynő Vilmos herceget és feleségét, Katalint kérte fel arra, hogy eldöntsék: milyen színű legyen a karácsonyi dekoráció. A hírek szerint a friss házaspár zöld-piros kombinációt szeretne.

1. Színházat csinálnak
Karácsonyeste a család minden tagja készül egy kis meglepetéssel, egy vicces darabbal. A királynő két éve már csak néző: „Nyolcvanévesen kissé öreg vagyok már ahhoz, hogy papírkoronával a fejemen, naranccsal a térdeim között fel-le rohangáljak az unokáim kedvéért egy kabaréjelenetben!”

keretes cikk - vak
ADVENT A NŐK LAPJA CAFÉN!

Hangolódj rá a karácsonyra a Nők Lapja Café adventi különszámával! Tesztekkel, receptekkel, programajánlatokkal és ajándéktippekkel várunk. És persze minden napra jut valami meglepetés is!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top