Sztárok

Mi lett velük? Így öregedtek meg A farm, ahol élünk szereplői

Az amerikai családi western kultsorozat, ha kicsit későn is érkezett, de az ezredforduló előtt Magyarországon is nagyon beütött. Megnéztük, mi történt kedvenc prérilakóinkkal az eltelt években.
Mi lett velük? Így öregedtek meg A farm, ahol élünk szereplői

A minnesotai farmercsalád mindennapjairól szóló sorozat nagy kedvenc volt a 70-es és 80-as évek amerikai tévéfanatikusainak körében, de a magyar sorozataddiktokhoz csak jó két évtizedes csúszással ért el. Persze a késés semmit sem vont le az ottani siker értékéből, ugyanúgy tapadtunk a képernyőkre, és adtuk át magunkat a pollenben gazdag Walnut Grove-i tájnak és a farmer Ingalls-klán mindennapjainak, mintha a véget nem érő epizódok még frissen, ropogósan jöttek volna ki az NBC filmstúdióiból. Imádtuk. Mire a főcímdal véget ért, már bokáig jártunk a prérin, hosszú ruhában, helyre kis főkötőben (vagy jeles napokon kalapban) és tarkókonttyal már teleportáltuk is magunkat az 1870-es évekbe, és ordas nagy déli dialektusban éltük meg Ingallsékkel a hétköznapokat. Az ő szemükön át megtapasztaltuk a családi értékeket, a barátságot, a szerelemet, vagy – ha a forgatókönyv úgy diktálta – farkasszemet néztünk az alkoholizmus vagy akár rasszizmus problematikájával is. De nézzük, mi is lett egykori „szereplőtársainkkal”!

Michael Landon (Charles Ingalls)

Az eredetileg Eugene Maurice Orowitz néven született színész valóságos legendává vált, miután a sorozat produceri és rendezői feladatai mellett elvállalta a családfő szerepét is az Ingalls családban. A sanyarú gyermekkora (édesanyja szuicid alkat volt, ráadásul rendszeresen megalázta, mert kisfiúként gyakran ágyba vizelt) ellenére úgy döntött, sikeres lesz, és egy telefonkönyvből választott új névvel meg is tette. Sokoldalú tehetség volt, a színészkedés, producerkedés mellett még egy kislemezt is kiadott. Az alig 54 évesen, gyomorrákban elhunyt Landon háromszor nősült, és összesen kilenc gyereke született.

Mi lett velük? Így öregedtek meg A farm, ahol élünk szereplői

Karen Grassle (Caroline Ingalls)

New Yorkban kezdte színészi pályafutását, ami az Ingalls lányok anyjának szerepével teljesedett ki. Több filmben és színpadi darabban is játszott, 1994-ben a Wyatt Earp című filmben is láthattuk Kevin Costner oldalán. A ma 70 éves Karen háromszor ment férjhez, először Leon Russom színészhez, majd J. Allen Radford ingatlanfejlesztőhöz, akivel örökbe fogadtak egy Lily nevű kislányt. Válásukat követően újra adott egy esélyt a házasságnak, de hiába. Harmadik válása óta lányával él kettesben San Francisco Bay-ben.

Mi lett velük? Így öregedtek meg A farm, ahol élünk szereplői

Melissa Gilbert (Laura Ingalls)

Közel 30 éve, 8 év után hagyta el Walnut Grove-ot, de még most is minden idők 100 leghíresebb gyerekszínésze között jegyzik. A 48 éves színésznő karrierje során számos tévéfilmben és sorozatban kapott szerepet, de akkora sikert, mint Laura karakterével, eggyel sem ért el. Melissa szerelmi élete színes volt, számos sztárral járt, köztük Tom Cruise-zal, John Cusackkel, Rob Lowe-vel és Billy Idollel. Az alkohol- és kábítószer-függőséggel küzdő színésznő kétszer ment férjhez és vált el, házasságaiból egy lánya és egy fia született.

Mi lett velük? Így öregedtek meg A farm, ahol élünk szereplői

Melissa Sue Anderson (Mary Ingalls)

A gyerekszínész Melissát A farm, ahol élünk gárdájához való csatlakozása indította el igazán a pályán. Mary szerepének megformálásáért Emmy-díjra is jelölték, végül a díjat egy évvel később, 1979-ben egy másik szerepének köszönhetően kapta meg. Michael Landonnal több filmes projekten dolgozott együtt, amire nagyon büszke volt. Az állítólag igen nyugodt természetű színésznő több „munkahelyi szerelmet” is felmutathatott, Lorenzo Lamast és a nála kétszer idősebb ifjabb Frank Sinatrát. Anderson ma háztartásbeliként él Kanadában, és író férjével, Michael Sloannel közös két gyermekét neveli.

Mi lett velük? Így öregedtek meg A farm, ahol élünk szereplői

Lindsay és Sidney Greenbush (Carrie Ingalls)

A most 42 éves Greenbush ikrek a stáb második legifjabb tagjai voltak, alig négyévesen tűntek fel először a sorozatban. A testvérek a nyolcvanas években felhagytak a színészettel, és folytatták az iskolai tanulmányaikat, bár egy-két reklámban azért felbukkantak. Lindsay jelenleg egyedülálló anya és amatőr bokszoló, Sidney pedig özvegy. Lótenyésztő férje, William „Rocky” Foster 55 éves korában, 9 évi házasság után öngyilkos lett.

Mi lett velük? Így öregedtek meg A farm, ahol élünk szereplői

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top