Sztárok

31 titok a ma 31 éves Katalin hercegnéről

Bár úgy tűnik, Katalin cambridge-i hercegnéről már nem is lehet újat mondani, nekünk azért sikerült összeszedni 31 olyan dolgot, melyet egyáltalán nem, vagy alig lehetett hallani az éppen ma 31 éves hercegnéről.
31 titok a ma 31 éves Katalin hercegnéről

31. Felmenői között vannak pilóták, bankárok, kereskedők, szén- és vasércbányászok, sőt akadt köztük börtöntöltelék is.

30. A Büszkeség és balítélet írónőjével, Jane Austennel is rokonok, közös ősük a 15. századból Sir Henry Percy, Northumberland earlje. De rokonságában megtalálható George Washington, Francis Scott Key, az amerikai himnusz szerzője, valamint Meriwether Lewis felfedező, George Patton, II. világháborús tábornok, de Ellen DeGeneres amerikai showlady és komikus is.

29. Vilmos és Katalin 14. fokon unokatestvérek.

28. Katalin szülei 1984 és 1986 között a jordániai Ammánban éltek, ahol a kislány egy angol nyelvű óvodába járt, mielőtt visszatértek angliai otthonukba. A szülők akkoriban pilótaként, illetve légiutas-kísérőként dolgoztak, Jordániába a munkájuk miatt költöztek ki.

27. 2001-ben jelentkezett a skóciai Fife grófságban található St. Andrews Egyetemre, ahol találkozott Vilmos herceggel és művészettörténészi diplomát szerzett. Férje előtt mindössze két barátja volt.

26. Az egyetem után a Jigsaw nevű divatcégnél helyezkedett el, mint a kiegészítők beszerzője. Nem sokáig dolgozott a cégnél, az újságírók ugyanis megnehezítették az életét: minden nap fotózták, ahogyan megérkezik, munka közben és azt is, ahogyan az épületet elhagyja. Katalin mindig is rajongott a divatért, nem szívesen hagyta ott az állását, de érezte, hogy a kollégáit zavarja a nagy médiaérdeklődés, és inkább odébb állt.

25. Ezt követően a szülei partikellékes cégénél dolgozott, heti három napot. Itt kényelmes állása volt, egyrészt a családja körében lehetett, másrészt tudott alkalmazkodni az akkor a katonai karrierjét építő Vilmos eltávozásaihoz.

Katalin gyerekkori és kamasz fotói, itt!
Katalin gyerekkori és
kamasz fotói, itt!

24. Elmondása szerint imád evezni. Amikor Vilmos és ő egy rövid időre szakítottak, az evezésbe menekült.
 
23. Kislánykora óta a fényképezés volt a kedvenc időtöltése, állítólag Mario Testino fotóművésztől is vett leckéket. Később Testino készítette róla és Vilmos hercegről az eljegyzési képeket.

22. Beszél franciául, ami nagy hasznára válik a diplomáciai utakon, illetve Kanadában, melynek egyszer királynéja lesz. Az ország hivatalos nyelve az angol mellett ugyanis a francia.

21. Katalin az ötödik királyné lesz a brit trónon e néven. Az első Valois Katalin, V. Henrik felesége, a második VIII. Henrik első felesége, Aragóniai Katalin volt. A harmadik Katalin nevű brit királynét is VIII. Henrik „adta a népnek”, ő az ötödik felesége, Howard Katalin volt. De ezt a keresztnevet viselte VIII. Henrik utolsó neje, Parr Katalin is. II. Károly angol király  pedig Braganzai Katalin portugál hercegnőt vette feleségeül.

20. Ő lesz az első királyné, aki egyetemi diplomával rendelkezik. Diana hercegné az érettségit sem tette le, Kamilla Franciaországban tanult, a londoni egyetem párizsi intézetében, de diplomát nem szerzett. Erzsébet királynő sem államvizsgázott, őt magántanárok oktatták a Buckingham-palotában.  

19. Valamikor a történészek majd szétcincálják Katalin naplóját, hogy pontosabb betekintést nyerjenek az életébe. A hercegné ugyanis naplót vezet az utókor számára, mint szinte mindenki a királyi családban.

18. Remekül kijön a királynővel, anyósával, Kamilla hercegnével, Vilmos valamennyi unokatestvérével. A legfőbb bizalmasa azonban Sophie, a királynő legkisebb fiának a felesége.

17. Bár új otthonukban, a Kensington-palotában népes személyzet áll a rendelkezésére, Katalin maga veti be az ágyát minden nap.

16. A nap 24 órájában négy testőr vigyáz rá, ezt törvény írja elő. Katalinnak volt ideje megszokni a testőrök jelenlétét, hiszen már jóval a házasságkötése előtt királyi védelemben részesült, hogy távol tartsák tőle az őt zaklató fényképészeket.

15. Nem vesz részt a királyi vadászatokon, mert tart az állatvédők kritikáitól.

14. Ugyanezen ok miatt nem hord szőrmét sem. Ha mégis, az biztos, hogy műszőrből készült.

Katalin a diplomaosztóján. További képek!
Katalin a diplomaosztóján.
További képek!

13. Allergiás a lovakra, ami elég nagy hátrányt jelent a királyi családban, ezért nem lovagol ki a királynővel sem, és ezért nem készült róla lovas fotó. Ha a férje kedvéért lovaspólóversenyen vesz részt vagy az állami ünnepségek alatt ló vontatta hintóba kell ülnie, gyógyszert vesz be.

12. Nem szereti, ha Diana hercegnéhez hasonlítják, ezért nem hordja az egykori walesi hercegné ékszereit sem, a királynő és az anyakirálynő ékszereit viszont igen. Előbbi brossa volt rajta Kanadában, utóbbi tiaráját pedig az esküvőjén viselte.

11. „Big Willie”-nek (Nagy Hegy) becézi Vilmost. Ez az egyik olyan információ, amit az újságírók szájról olvasó specialista révén szereztek meg. Vilmos és Katalin pontosan tudja, hogy állandóan figyelik őket, emiatt igen ritka, hogy nyilvános szerepléseik alkalmával valami személyeset mondanak egymásnak, mert tudják, azt másnap a lapok leközlik.

10. Vilmos „Darl”-nak hívja őt, ami a darling (drágám, édesem) rövidítése.

9. Barátai „Special-K” néven hívják. Ez egyfajta ugratás, a cambridge-i hercegnő kivételes helyzetére utal.

8. Nem iszik alkoholt, csak néha hörpint fel egy-egy pohár bort. Katalint még soha nem fotózták le ittas állapotban, mivel szórakozóhelyeken sem iszik. Nem azért, mert az imázsát félti, hanem mert egész egyszerűen nem szereti az alkoholt. Hivatalos fogadásokon vagy ásványvízzel koccint, vagy pedig csak kortyol az alkoholból.

7. Szénhidrátszegény étrendet tart, a hal kedvenc étele. Pontosan tudja, hogy divatikon, bármit felvesz, azt nők milliói akarják hordani, rohannak is a boltokba megvenni az általa viselt ruhákat vagy azok hasonmását. Katalin így több millió fontot hoz a brit divatiparnak.

Katalin a kismama - fotók
Katalin, a kismama – fotók

6. Nem cigarettázik, ellentétben férjével és Harry herceggel, akiket már rajtakaptak dohányzás közben.

5. Mobiltelefonjában a családtagjai nevei álnéven vannak elmentve, hogy ha elvesztené a telefont, ne lehessen felhasználni azokat.

4. Érzékeny a bőre, ezért speciális, oxigénnel dúsított krémmel keni magát.

3. Állandó fodrásza a londoni Richard Warrd, de külföldi útjaira nem ő, hanem Ward legjobb fodrásznője kíséri el.

2. Édesanyja, Carole, megtart minden magazint, melynek címlapján szerepel.

1. Katalin viszont nem olvassa el a róla szóló cikkeket, ahogy ezt II. Erzsébet királynő javasolta neki. Az uralkodó egyszer elmesélte Katalinnak, hogy elkezdte gyűjteni a róla szóló hamis írásokat, nem telt bele fél év, és a könyvtárába nem lehetett belépni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top