Sztárok

Sofia Vergara, a világ legszexisebb 40-es híressége

A Modern család - másik nevén, az Egy rém modern család - című sorozat Gloriája szokatlan jelenség Hollywoodban, aki amellett, hogy mindig képes megújulni, tehetséges, vicces, ráadásul az évek múlásával csak gyönyörűbb lesz. Bemutatjuk a világ legszexisebb negyvenesének tartott nőt, Sofia Vergarát!

Sofia Vergara, a világ legszexisebb 40-es híressége

A Vergara-láz már javában tart az Egyesült Államokban, de amióta A modern családot bolygószerte vetítik a csatornák (nálunk az RTL2 Egy rém modern család, az HBO pedig Modern család címen sugározza – a szerk.), lassan világszintre emelkedik az ismertsége. A La Toti becenévre hallgató szexi színésznő életének fontos mozzanataira gyorstalpaló kurzus segítségével igyekszünk rávilágítani, hogy a sokoldalú tehetségnek, egyúttal a világ legszebb színésznőjének tartott „Sofiából” a magyar olvasók is naprakészek legyenek.

Korai házasság és családi tragédia

Eredetileg szőke
Eredetileg szőke
Még több fotó a színésznőről, itt!

Kezdjük rögtön a legsokkolóbb adattal, mégpedig a kolumbiai színésznő születési dátumával. A modern családban Gloria Delgado-Pritchett szerepét játszó sztár 1972 júliusában született, még ha külsejében nem is utal semmi erre. Édesanyja, Margarita, hat gyermeket szült és nevelt fel, miközben apja, Julio szarvasmarhákkal foglalkozott. Tehetős szülei kiváló érzékkel drága, angol két tannyelvű iskolába íratták a lányt, akit később tiniként egy kolumbiai tengerparton fedezett fel egy fotós. Szédítő modell- és tévés karrierje innen vette kezdetét, igaz, Sofia a sikerszéria elejére azért még egy házasságot, sőt gyermeket is bevállalt. Alig 18 évesen ment férjhez, majd 1992-ben megszülte Manolo nevű kisfiát. A házasság nem volt tartós, de a külsejének köszönhető siker igen. A kamerák, a poszterek, a naptárak, a kifutók és a showbiznisz kedvéért szerencsére lemondott fogászati tanulmányairól, és innentől kezdve már tényleg nem volt megállás.  Miamiba költözött a fiával, anyjával és egyik lánytestvérével, egyrészt karrierje miatt, másrészt pedig mert egy családi tragédia miatt nem érezte biztonságban magát szülőhazájában (bátyját, Rafaelt egy szerencsétlen kimenetelű emberrablás során meggyilkolták Bogota utcáján).

Elképesztő karrier, rejtett szőke fürtök

A mélyen vallásos neveltetésű sztár a Maxim magazinnak adott egyik interjújában azt vallotta, hogy első reklámfelkérésétől annyira tartott, hogy csak az után írta alá a szerződést, hogy katolikus iskolájának nevelői engedélyt adtak erre. A 170 centi magas szépség azóta több mint 100 címlappal büszkélkedhet, de a filmezés sem megy rosszabbul.  Az áttörést a Totál káosz hozta meg számára 2002-ben. Sofia, aki komikaként és szinkronhangként is megcsillogtatta már tehetségét, olyan filmekben szerepelt, mint A dilis trió, Táncoló talpak 2., Szilveszter éjjel, Hupikék törpikék, Ezt kapd ki!, 7 nap, Flúgos járat, Négy tesó…
Legismertebb szerepe mégis a már említett A modern család sorozatban Gloria Delgado-Pritchett karaktere, aminek köszönhetően a tehetséges színésznőt többször jelölték Golden Globe- (a legjobb tévés női epizódszereplő) és Emmy- (legjobb női epizódszereplő vígjáték sorozatban) díjra is.

Vőlegényével
Vőlegényével.
Még több fotó a színésznőről, itt!

A csábos, dögös, imádni való barna szerepe az életben sem áll távol tőle. Bár a színésznő elmúlt 40 éves, dús idomai állítólag egytől egyig természetesek, sőt Sofia állítja, hogy 45 éves kora előtt nem is tervez plasztikai beavatkozást. Azt mondja, már 13 évesen hasonló alakkal bírt, egyedül a hajszíne az, ami mesterséges. Eredetileg ugyanis szőke, fürtjeit pedig a „latinos” imázs és a szerepei miatt kényszerűségből festeti csak barnára. „Ez sajnos egy ostoba hollywoodi előítélet. Azt hiszik, minden latin nő úgy néz ki, mint Salma Hayek” – nyilatkozta erről Sofia, aki a mai napig aktívan modellkedik, jelentős összegeket keres a CoverGirl arcaként, de nemrégiben láthattuk már diétás kólareklámban David Beckham oldalán is.

A világ egyik legbefolyásosabb latin nőjének tartott celeb szerelmi élete sem nevezhető éppen szürkének. A temperamentumos színésznő évek óta Nick Loebbel jár, hol pedig nem. Úgy hírlik, 2012-ben eljegyezték egymást a milliomos család sarjával, aki állítólag politikai babérokra is tör- tört. Sokak szerint mindehhez a színésznő nem éppen a legbiztonságosabb választás. Ezt azért alátámasztani látszik a vehemens páros legutóbbi, szilveszteri botránya, amikor is a szerelmesek egy féltékenység miatt kitört aktív pofozkodásba keveredtek, majd a felfokozott hangulatban a színésznő melle kibuggyant ruhájából. A villantós eset 2013 egyik legerősebb évindító bulvárhíre volt, amit a hírhedten laza Sofia csak úgy kommentált, „egy hasonló ruhabakira soha sem lehet felkészülni”.

 

Extra tények Sofiáról

– Sofiánál Vergaránál 2000-ben pajzsmirigyrákot diagnosztizáltak, amit akkor titokban tartott. A műtétet és a kezeléseket követően teljesen meggyógyult.
– A színésznő egyik legjobb barátnője nem más, mint Shakira. Mindketten ugyanabban a kolumbiai városban, Barranquillában születtek.
– Igazi könyvmolynak tartja magát. „Falom a könyveket, akár négy órát is képes vagyok egy huzamban olvasni, havi akár 3-4 könyvet is elolvasok.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top