Sztárok

Hírességek, akik felnőttként láttak először havat

A legtöbbünket már kisbaba korunkban szánkóra ültettek, és imádtunk hóembert építeni a téli szünetben. Ám Joshi Bharat és Gombos Edina férje, Alberto csak felnőttként látott először havat. Őket kérdeztük, hogyan emlékeznek első havas élményükre!

Hírességek, akik felnőttként láttak először havatJoshi Bharat – Palackba csomagolta a havat

Indiában született és nőtt fel Bharat egy olyan városban, ahol nemhogy hó nincsen, de még a fák sem hullajtják le a levelüket. Hallott a hóról, képeken, filmen látott is, de csak 22 éves korában érezte először a fehér lepel hidegségét. „Az Egyesült Államokban voltam, New Yorkból utaztam busszal Los Angelesbe. Hosszú volt az út, el is aludtam. Egyszer csak arra ébredtem fel, hogy Salt Lake Citybe érkeztünk, és körülöttem odakint minden fehér. Alig vártam, hogy megálljon a busz és végre leszállhassunk, meg akartam érinteni a havat. Hidegebb volt, mint amilyennek képzeltem, de nagyon tetszett. A családomra gondoltam, arra, hogy mit szólnának, ha ők is megérintenék. Volt nálam néhány üres üveg, amelyekből már megittam útközben az üdítőt. Ezekbe csomagoltam bele a havat, hogy majd feladom a családomnak. Nem is értem, mit hittem! A hó elolvadt az üvegben, én meg tovább buszoztam Los Angeles felé.”

Alberto Costafreda – Megfürdött a hóban, tüdőgyulladást kapott

Hírességek, akik felnőttként láttak először havatKubában ugyan vannak magas hegyek, de a hőmérő higanyszála még a leghidegebb napokon is alig kúszik 16 fok alá, így aztán az országban soha nem esik a hó. Pedig Alberto nem bánta volna, ő ugyanis, ellentétben a feleségével, Gombos Edinával, mindig is jobban szerette a hideg időjárást, mint a kánikulát. Aztán amikor Magyarországra költözött 24 évesen, alig várta, hogy leessen az első hó. „Akkor még Budapesten laktunk, s azon az estén korán, még a nappaliban elaludtunk Edinával. Amikor felébredtünk és kinéztem az ablakon, már minden fehér volt. Kabátot vettem, kirohantam, széttártam a karomat és élveztem, ahogyan rám esik. Majd szinte fejest ugrottam a hóba, fürödtem benne. Hóangyalkát csináltam, az arcomhoz érintettem a havat és meg is kóstoltam, míg Edina nevetett rajtam. Sajnos azonban vagy mert elővigyázatlan voltam, vagy mert a szervezetem nem szokott hozzá a hideghez, a hóhoz, tüdőgyulladást kaptam. De azóta is minden évben alig várom, hogy leessen az első hó. És már nemcsak magam miatt, hanem mert a lányunkkal ilyenkor nagyot játszunk odakint.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top