Sztárok

Lelőtte feleségét a Petrocelli szereplője

Kíváncsiak voltunk, mi lett a legendás Petrocelli bűnügyi sorozat egykori szereplőivel. Kutatásunk során kiderült, a főszereplő, Barry Newman jellegzetes frizurája már rég a múlté, ahogyan a téglaházból készült otthon sem gond számára. Az egyik főszereplő pedig lelőtte a nejét.

A snájdig, kitartó jógyerek-figura és a „csóró ügyvéd” karakter vegyítése sajátos bájt kölcsönzött a hetvenes évek derekán forgatott bűnügyi sorozatnak. Az epizódok során egyszerre reménykedtünk abban, hogy Tony Petrocelli segítségével minden a helyére kerül a sokszor első látásra reménytelen helyzetben lévő védencek életében, valamint abban, hogy a védőügyvéd soha el nem készülő háza talán mégiscsak elkészül egyszer. A Harvardon végzett amerikai olasz Anthony J. Petrocelli ugyanis szerepe szerint nem éppen a felső tízezren gyakorolva praktizál, és nem is luxusházban hajtja álomra fejét. Állandó szereplőtársával, feleségével, Maggie-vel egyetemben egy szerény külvárosi lakókocsiban él nagy szeretetben, ha pedig épp nem a büntetőjog területén brillírozik, szabad perceiben téglákkal tesz rendületlenül és saját kezűleg az álomotthon elkészüléséért.

A 2 évadot és 45 részt megélt NBC által gyártott Petrocelli-szériát a sokszor hallott „Leonárd Káccmán”, vagyis Leonard Katzman producernek köszönhetjük, aki maga is közreműködött rendezőként egyes epizódok forgatásán, nem kevés rajongónak életre szóló élményt szerezve ezzel. Lássuk, mi is lett felejthetetlen kedvenceinkkel a Petrocelli sorozatból.

Barry Newman – Anthony J. Petrocelli
Elmosták az évtizedek Petrocelli legóhaját

Az osztrák apától és svéd anyától 1938-ban, Barry Foster Newman néven született színész nem nagyon panaszkodhat karrierjére. Bár eredetileg antropológusként végzett a főiskolán, a számára világsikert jelentő Petrocelli-szerep mellett szép számmal bukkant fel amerikai színpadi és filmes produkciókban. Ezekből rengeteg olyan akad, amit itthon nem ismerünk, de a vendégszerepei között van pár olyan, amiket akár magyar csatornákon is láthattuk (New York-i zsaruk, Gyilkos sorok, vagy 2005-ben a Szellemekkel suttogó, 2009-ben a Narancsvidék). Berry Newman ma már 74 éves, és bár a Golden Globe- és Emmy-díjakra is jelölt színész jellegzetes Petrocelli-frizurájának napjainkra már nyoma sincs, a színjátszókedve még a régi. Sőt egyes információk szerint producerként is igyekszik elismerést kivívni magának. Ha a magánéletéről van szó, hírhedten visszahúzódó. Azt azonban tudni lehet, hogy 56 éves korában, születésnapján oltár elé vezetett egy német modellt, Angela Spilkert, akivel New Yorkban keltek egybe.

Lelőtte feleségét a Petrocelli szereplője

Susan Howard – Maggie Petrocelli
Aktívan politizál

Mondhatnánk, hogy Maggie-hez hasonlóan bájos figurát a filmtörténetben talán leginkább a Dallas-béli Ray Krebbs oldalán láthattunk, felesége, Donna személyében. Mondhatnánk, ha nem éppen Susan Howard alakította volna őt is, pontosabban eredeti nevén Jeri Lynn Mooney. A ma 69 éves színésznő színészi tehetsége korán megmutatkozott, és előnyös külseje sem volt hátrány a filmszakmában. Egymást követték a filmszerepek, de Susan házasságokból sem csak egyet tudhat maga mögött. Első férjétől, Charles Howertontól – akitől egy Lynn nevű kislánya született – két év után elvált, majd 10 évvel később újra megházasodott. Calvin Chrane San Antonió-i tanárnak az unokatestvére mutatta be. Az igen vallásos színésznő elkötelezett és aktív republikánus, de az írás és a környezetvédelem sem áll tőle távol.

Lelőtte feleségét a Petrocelli szereplője


Albert Salmi – Pete Ritter
Lelőtte a feleségét

A Pete Ritter magánnyomozó alakját megformáló Albert Salmi sorsa tragikusan alakult. Az 1928-ban, finn bevándorlók gyermekeként született színész a sereget is megjárta. A Broadway-n játszott, amikor megismerte első nagy szerelmét, az egykori gyereksztár Peggy Ann Garnert, akit 1956-ban feleségül is vett (egyetlen közös lányuk, Catherine Ann Salmi 1995-ben szívelégtelenségben elhunyt). 1963-ban elvált, majd később újranősült, Roberta Pollock Tapert vette el. A párosnak két lánya született, egyikük, Jennifer Salmi szintén megpróbálkozott a színészkedéssel. Albert Salmi alig 62 éves volt, amikor 1990-ben őt és feleségét holtan találták Washington megyei otthonukban, Spokane-ben. A rendőrségi vizsgálat megállapította, hogy a súlyos depresszióban szenvedő színész lelőtte feleségét – a tragédia idején külön éltek –, majd magával is végzett. 

Lelőtte feleségét a Petrocelli szereplője


David Huddleston – John Ponce hadnagy
Elvonult, a nyilvánosságtól távol él

A ma 82 éves színész nem aprózta el, ami a karrierjét illeti – a Petrocelli csak egy lépcsőfok volt a sikerhez vezető úton. A nagy Lebowski, Élve vagy halva, Ki segít a Mikulásnak?, Sherlock Holmes New Yorkban, csak néhány filmcím, amikben a Petrocelli utáni időkben játszott Huddleston, akinek idősebb fia, Michael Huddleston szintén színész lett. A John Ponce hadnagyot alakító sztár jelenlegi feleségét, Sarah Koeppe-ot akkor ismerte meg, amikor a nő castingvezetőként beválogatta a férfit a Ki segít a Mikulásnak? című filmbe. A házaspár jelenleg kiskutyáikkal él a nyilvánosságtól elvonultan.

Lelőtte feleségét a Petrocelli szereplője

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top