TV-sztárok

ByeAlex, a nyolcórás újságíró

Hiába próbáltunk meg interjút készíteni A Dal győztesével, zárt kapukat döngetünk. Ő, aki a Tattoo magazin újságírója – tehát elmondása szerint egy közülünk –, nem érti, hogy mire ez a nagy felhajtás. Kedves Alex, mi sem értjük, mire ez a nagy felhajtás, tényleg.

ByeAlex, a nyolcórás újságíróNem akar korpa közé keveredni

ByeAlex már akkor is érdekelt minket, amikor még egyáltalán nem volt biztos, hogy ő lesz a verseny befutója. De hogy egészen őszinték legyünk, a középdöntőt sem jósoltuk meg neki, nem azért, mert rossz, amit csinál, hanem mert a műfaj, amit képvisel, csupán egy réteghez szól. Sikerült interjúidőpontot szereznünk hozzá, amely a döntő utánra csúszott. Vártuk, hogy végre beszélgessünk a sráccal, aki sapiban, szőrösen, kockás zokniban énekel, és fura megjelenésével még anyáinkat is meghódította.

Az interjú napján azonban a menedzsment az MTVA-val üzente meg nekünk, hogy mégsem lesz beszélgetés, mert Alex úgy döntött, nem akar korpa közé keveredni, azaz visszautasítja a bulvármédia megkereséseit. Ha bármit szeretnénk megtudni róla, menjünk el a sajtótájékoztatóra, ahol először és utoljára nyílt színen válaszol az újságírói kérdésekre. Ott voltunk, és megtudtuk, hogy Alex bölcsészként végzett, könyveket fordít angolról magyarra, de a nyelvet nem jól beszéli (?), japánul gagyog, és nem, a szülei sosem foglalkoztak zenével. Egy kis faluban nőtt fel, ahová már ma elutaztak az újságírók, hogy a szüleit kérdezgessék.

Ő nem nyilatkozik, ugyanakkor nekünk, újságíróknak mégis illik írni valamit az Eurovíziós Dalverseny hazai győzteséről annak a negyedmillió embernek, akik pénzt költöttek arra, hogy megszavazzák neki ezt a státuszt. Megtudhattuk még, hogy nem kíván celeb lenni, a csapból is folyni, de mély, tartalmas interjúkra természetesen kapható néhanapján – a következő két hónapra azonban el szeretne tűnni, hogy felkészülhessen Malmőre, lélekben meg mindenhogyan, és egyelőre nem akar magáról többet mesélni az embereknek. Indokolja mindezt azzal, hogy nem az ő ötlete volt eljönni erre a versenyre, a kiadója nevezte be, nincs elég színpadi rutinja, és nem igényli, hogy vele foglalkozzon a média. Pláne hogy ő maga is újságíró, nyolcórás munkája van egy kis szaklapnál. Úgy érzi, talán nem is volt itt az ideje annak, hogy megmérettesse magát.

ByeAlex, a nyolcórás újságíróNem akart indulni, de nem is lépett vissza

Az egyik probléma mindezzel, hogy aki két hónap múlva egy országot képvisel majd nemzetközi szinten, ilyet egyszerűen nem mondhat. Valakinek illett volna felkészíteni arra az eshetőségre is, hogy ha esetleg megnyeri a versenyt, előadóként befut és az embereket érdekelni fogja, ezáltal pedig a médiát is. A másik pedig, hogy az említett tegnapi, rendkívüli sajtótájékoztató megtartásával épp csak azt a réteget szolgálta ki, amelyet nem szeretett volna. A tartalmas anyagok ugyanis olyan mélyinterjúkból születnek, amilyet például mi is szerettünk volna készíteni Alexszel, de nyilván ezt nem kell magyaráznunk egy kollégának.

Igenis kellenek a hozzá hasonló fricskák a mai trendközpontú világban, és egy pontig vicces, ahogyan a sapis fiatalember és menedzsmentje minden közeledést hárít, de akkor már nem, ha belegondolunk abba, hogy Malmőben esetleg hasonló sajtókommunikációt produkál a ByeAlex-team.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top