Sztárok

Mi lett velük? – Két férfi, egy eset

Folyamatos adrenalin, lazán lóbált, menő, keményfedeles aktatáskák, meg persze két férfi, és mindig egy eset – ezt nyújtotta az 1981-ben útjára indított NSZK-s krimigyöngyszem. Megnéztük, mi lett a szereplőkkel.

Több mint 30 évet és közel 300 részt ért meg a német bűnügyi sikersorozat, amelyben rendre fordulatos sztorikkal szórakoztatott bennünket a két főszereplő, a magánnyomozó Josef Matula és munkahelyi tartozéka, az aktuális államügyész. Ez utóbbiból a sorozatban összesen négy bukkant fel, de a hazai tévénézők minden bizonnyal Günter Strack nevére kapják fel leginkább a fejüket, aki a széria jelentős részében főszereplőként tűnt fel. A színész hatvan epizódban játszotta dr. Dieter Renz karakterét, mielőtt a többi főszereplő (dr. Rainer Franck, dr. Markus Lessing és dr. Johannes Voss) „hivatalba lépett volna”. A Frankfurtban játszódó, a magyar szájaknak akár nyelvtörőnek is kiváló „Ein Fall für Zwei” néven anyakönyvezett sorozat emléke még ma is sokakban él, lássuk hát, hogyan is alakult azóta a szereplőket játszó színészek sorsa.

Claus Theo Gärtner – Josef Matula  

Harmadik házassága lett az igazi

Mi lett velük? – Két férfi, egy eset

A korai éveit többek közt Ausztriában töltő Claus Theo korán színpadra állt (először Göttingenben), de az átütő sikert a tévé hozta meg számára. 1972-ben a legjobb fiatal színész díjával is kitüntették a korábban a vendéglátóiparban és a ralipályán is jeleskedő Gärtnert. Állítólag a detektívsorozatba az első államügyészt alakító Günter Strack ajánlotta be Matula szerepére, és végül annyira bevált, hogy a 300 epizódra maradt is. Míg a sorozatban a rejtélyek megoldásáért, addig a magánéletben az autókért rajong, rendszeresen vesz részt autóversenyeken, és oldtimer-körutakon, de felkérték már a Mercedes-Benz tesztpilótájának is. A színész 2003-ban 12 évnyi házasság után elvált második feleségétől, Brigittétől, de úgy tűnik, nem csalódott a házasság intézményében. 2008 szeptemberében több év együtt járás után elvette 35 éves, rendezőasszisztens barátnőjét, Sarah Wörglert. Az idős színész köztudottan szeret jótékonykodni is, 2007 óta a hesseni Rudolf Walther gyermeksegítő alapítvány nagykövete.

Günter Strack – Dr. Dieter Renz

Egyetlen nőt szeretett egész életében

Mi lett velük? – Két férfi, egy eset

A sorozat indulása idején már 52 éves volt. 1966-ban szerepet kapott Alfred Hitchcock Szakadt függöny című filmében, amiben Karl Manfred professzor szerepét játszotta, de hazája és a világ egyaránt a Két férfi egy esetben vállalt államügyészeként ismerte meg. Günter Strack ekkor már a Derrick két epizódjában is felbukkant. Karrierje során több mint 400 különböző színházi, filmes és tevés produkcióban vállalt szerepet. Közismerten rajongott a borokért, ő maga amatőr borász volt, saját szőlőültetvényekkel is rendelkezett. Egészsége 1996 júniusában rendült meg, amikor is agyvérzést, majd a kórházban fertőzést kapott. A színész ebből még a várakozások ellenére kilábalt, ám végül 1999-ben, 69 éves korában szívelégtelenségben elhunyt. Stracknak haláláig felesége, Lore Hennig volt a legfőbb támasza, akit 1958-ban vezetett oltár elé, és aki akkor kétéves kisfiát, Michaelt hozta a házasságba. Egyetlen közös gyerekük, Susanne Titze ma 54 éves.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top