Sztárok

Szűzlányt csináltak a Szex és New York Carrie-jéből

Felnőtt nők helyett álmodozó tiniknek szól a Szex és New York hősnőjének tinédzserkorát bemutató Carrie naplója, amit még Sarah Jessica Parker is utál.
Carrie naplója: A sorozat
Kilenc évvel a Szex és New York utolsó epizódja és három évvel a második Szex és New York mozifilm után indult el a Carrie Bradshaw tinédzserkorát bemutató széria. A sztori Carrie első New York-i éveit mutatja be Disney Channelre emlékeztető stílusban, amint a tizenhat éves lány gyakornokként kezd dolgozni Manhattanben egy jogi irodánál, ismerkedik a divattal, miközben még iskolába jár, találkozik az első szerelemmel, valamint próbálja megoldani özvegy apja és húga  gondjait. A 40 perces epizódok nálunk a VIASAT3-on láthatók péntek esténként.

 

Szűzlányt csináltak a Szex és New York Carriejéből

Amikor Sarah Jessica Parkert nemrég arról kérdezték, tetszik-e neki az új sorozat, csak annyit mondott: „Alaposan próbára teszi a nagylelkűségemet. AnnaSophia egy helyes lány, és szeretném, hogy jól érezze magát, de ez akkor is fura…” Nem csoda, hogy így gondolta, ugyanis a Carrie Bradshaw tizenhat éves változatát alakító ifjú sztárpalánta még csak távolról sem emlékeztet SJP-re, de AnnaSophia szerint bőven elég, ha magabiztosságában és vagányságban emlékeztet az eredeti karakterre, és persze a divatmániája is megmaradt. Szerintem meg nem.

Szűzlányt csináltak a Szex és New York Carriejéből

 

Azok a 80-as évek!

Szűzlányt csináltak a Szex és New York CarriejébőlTény, hogy a sorozat jól adja vissza a nyolcvanas évek életérzését, amihez nemcsak a ruhákkal, hanem egy rakat menő és autentikus retrodallal (Madonna, Falco, Pet Shop Boys…) is hozzájárultak. Azonban ahhoz, hogy ilyen dalt meghallgassak, elég átkapcsolnom a VH1-ra, és nem kell hozzá egy tiniömlengést néznem. A legnagyobb hiba, hogy a Carrie naplója egyáltalán nem a hagyományos Szex és New York célközönségnek készült. A fiataloknak szóló sorozatokat felvonultató amerikai CW csatorna a 80-as években játszódó tinilimonádéval a mai kamaszokat próbálta megcélozni. Csakhogy az a korosztály hírből sem ismeri a mobiltelefon előtti időszakot, aki pedig igen, nos ők inkább nézik a Grace Klinikát, a bociszemű 40-es dokikkal. Ráadásul az új sorozatból pont az hiányzik, amitől a Szex és New York kultsorozat lett: Samantha, Miranda és Charlotte. Bár Carrie-nek itt is akad három barátja (Jill, Maggie és Walt – igen, utóbbi egy fiú), ők képtelenek pótolni a három gráciát.

Minden a régi?

Vannak azonban olyan részei is a Carrie naplójának, melyek kellemesen idézik meg a nagy elődöt. Mr. Big például nem kapott szerepet az új szériában, de egy se veled, se nélküled kapcsolata itt is van Carrie-nek, a Justin Bieber Alkonyatba oltott változatára hasonlító Austin Butler képében. Carrie cikkek helyett ezúttal naplót ír az ablakában, és ahogy azt a Szex és New York során megszokhattuk, ezúttal is ő a mesélőnk, aki vezet minket. Ezek aranyos és kedves hasonlóságok, de sajnos nem tudták feledtetni velem, hogy ez a sorozat már nem nekünk készült. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top