Sztárok

Ilyen egy napja a hétéves spanyol trónörökösnek

Még csak hétéves Spanyolország leendő királynője, de már most arra az életre készítik fel, amire született. Leonor hercegnő napi programját – ami egy felnőttnek is sok lenne –, a brit Hello! magazin közölte.

 

Leonor reggel hét órakor kel, a szüleivel, Fülöp herceggel, Letízia hercegnével és húgával, Zsófia hercegnővel együtt reggelizik, majd két testőr társaságában iskolába megy. A spanyol trónörökös nyilvános iskolába jár, de nem ehet az iskolai menzán. Ebédjét mindennap a palota egyik alkalmazottja viszi neki, a testőrök pedig a mosdóba is kikísérik.

További fotókért kattints a képre!
További fotókért kattints a képre!

A királyi udvartól kapott beszámoló szerint iskola után a hercegnő hittanórákat vesz. Egy római katolikus királyi család sarjaként ez igen fontos, főleg mert most készül az elsőáldozására. Aki azt gondolja, hogy ezután kicsit megpihenhet és mondjuk úszásra megy vagy fogócskázik a barátaival, hát nagyon téved. Hetente kétszer ugyanis kínainyelv-órára jár, heti háromszor pedig balettórákat vesz.

Késő délután a nagymamát, Zsófia királynét látogatja meg, akivel kizárólag angolul beszélget a kislány. A hercegnő a franciát, a diplomácia másik fontos nyelvét is tanulja, hála a nevelőnőjének, akivel ezen a nyelven kommunikál.

Leonor mindennapjaiba már most, hétévesen is bele kell férniük a kötelező megjelenéseknek, fogadásoknak. Elsősorban színházi és mozipremierekre megy el a szüleivel, sporteseményeken díjakat ad át, de ő fogadta XVI. Benedek pápát, persze a nagyapjával, a királlyal együtt, amikor szentatya Spanyolországba látogatott.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top