Sztárok

Gyermekvédők támadják az Oscar-díjas színésznőt

Egy gyermekvédő szervezet azzal vádolta meg Gwyneth Paltrow-t, hogy weboldalán árult gyermekfürdőruhák túlságosan felnőttesre sikeredtek.

A Szerelmes Shakespeare sztárja a saját weblapján reklámozza Melissa Obadash kislányoknak tervezett bikinikollekcióját. Emiatt azonnal betámadta Paltrow-t brit sajtó. „Szuperédes bikini kislányoknak, akik hasonlítani szeretnének a mamájukra” – olvasható a hangzatos leírás, ami miatt a gyermekvédők átkozzák a színésznő nevét. „Ellene vagyunk mindenfajta gyermekeket szexuális köntösbe öltöztetett szituációnak. Már számtalanszor felhívtuk a figyelmet arra, hogy mekkora veszélynek vannak kitéve a gyerekek, ezért nagyon szomorú, ha ráadásul egy híresség adja a nevét hasonlóhoz” – fogalmazta meg éles kritikáját Claude Knight, az egyik gyermekvédő alapítvány vezetője.

Gyermekvédők támadják az Oscar-díjas színésznőt

Nemcsak a gyermekek védelméért küzdő csoport, de az Ausztrál Nőegylet elnöke, Kristan Dooley is bírálta az említett kollekciót. „Természetes, hogy a kislányok az édesanyjukat utánozzák, rájuk szeretnének hasonlítani. Azonban fontos megemlíteni, hogy ezek az apróságok még nincsenek tisztában a szexisség jelentésével, vagy hogy egy-egy ruhadarab esetleg mit hangsúlyoz ki rajtuk. Ezért fontos, hogy a felnőttekben legyen akkora felelősség, hogy megvédjék lányaikat, és koruknak, ártatlanságuknak megfelelő öltözéket adjanak rájuk” – mondta a nőegylet elnöke.

Gyermekvédők támadják az Oscar-díjas színésznőt


Gwyneth Paltrow maga is kétgyermekes anyuka, így egészen biztos nem a rossz szándék vezérelte.  Szóvivője abszurdnak nevezte a vádakat, hozzátéve, a kislányoknak gyártott kétrészes fürdőruha divatja évtizedekre nyúlik vissza. Paltrow egyébként sem tartozik a legkedveltebb filmcsillagok közé. Az amerikai Star magazin nemrégiben szavaztatott a leggyűlöltebb hírességekről, és a színésznő igen előkelő helyen végzett. Sokan akkor fordultak el tőle, amikor bevallotta, nemcsak magát, de gyermekeit is diétára fogta, megvonja tőlük a szénhidrátot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top